Pravdomluvky

Pravdomluvky https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379171/bmid_pravdomluvky-VRQ-379171.jpg 2 24 10

Julie a Sabina jsou dvě obyčejné teenagerky, které prožívají trápení typická pro jejich věk. A o svém každodenním životě si na přeskáčku píšou na společném blogu. Navzájem na sebe reagují, po dvou letech jednotlivé zážitky ještě komentují. Přechod ze základky na střední, tábory, první lásky, pozorování hvězd, nefungující Facebook, knížky, filmy, Vánoce, domácí zvířectvo a tak dál. Výsledkem je pestrý kaleidoskop dokonale odhalující duši a život současných středoškolaček.... celý text

Přidat komentář

bookwoman
08.02.2024 1 z 5

Toto opravdu nee, kniha byla úplně o ničem a teda ani nevím, komu bych ji doporučila, bylo to opravdu nezáživné. Protože jsem ji nechtěla odložit, tak jsem ji nakonec pomalu dočetla, spolu s chutí se začíst do nějaké další a úplně jiné.

Alethea_k
19.12.2023 2 z 5

Nejvíc by asi vystihovalo knihu hodnocení 2,5*. Na ježdění MHD fajn, protože vás to nijak nenutí číst dál za každou cenu, textíky jsou krátké. Počáteční texty jsou ještě nezajímavé příběhy malých holek, které mají svůj vlastní humor a nezaujatý čtenář to nemůže vůbec pobrat. Postupně se jejich příspěvky zlepšují, některé jsou v konečném důsledku i k zamyšlení, u pár jsem se smála. Hodně tomu pomáhají ilustrace, co si budem... :-)
Kdyby mi v tak útlém věku vyšlo cokoliv v knižní podobě, byla bych na to hrdá. Klobouk dolů holky! Ale jako čtenář musím s čistým svědomím napsat, že příspěvky z blogu by měly zůstat na blogu, kde to funguje. V knižní podobě takto funguje už málo co.


TheDoll
12.03.2023 2 z 5

Tyjo, první knižní zklamání roku 2023. Achjo. V knihkupectví jsem si přečetla asi dvě náhodné strany a přišlo mi to jako dobrá oddechovka do vlaku. Jenže já asi nejsem cílovka. Kdybych byla o 5 nebo 10 let mladší a mlátila se mnou puberta, tak by mě to asi bavilo. Ale knížku nemůžu zabalit a poslat Zásilkovnou svému mladšímu já. A moje nynější já to prostě nebaví.

Nechci ale být negativní, tak dám alespoň dvě hvězdičky:
1) Myslím, že pro teenagery to může být dobré čtení. Věřím, že někdo mladší bude schopný se na autorky napojit.
2) Ta forma asi není špatná. Prostě dvě holky si "dopisují" a sdělují si, co se děje v jejich životě. Pohodička. Akorát ty poznámky až za celým textem, achjo, jak já se nalistovala.

Knížku jsem odložila nedočtenou...

XenasChakram
19.07.2022 odpad!

Škoda papíru.mohl být použít na něco lepšího....

LiLinka
17.06.2021 1 z 5

Bohužel mě kniha vůbec nebavila. Dočetla jsem ji jen proto, že nerada knihy odkládám. Nepřišlo mi to bohužel vůbec vtipné, čtivé ani zajímavé. Od Yoli nakladatelství jsem to nečekala, ale třeba to je tím, že už nejsem cílová skupina.

inachisio
30.08.2020 3 z 5

Docela hezké, o čem ty holky přemýšlely a líbil se mi i styl psaní. Žádný zázrak, ale úplně špatné to taky nebylo.

v.michlickova
15.03.2019

Tak tohle se mi ještě nestalo. Ano, četla jsem i knihy co se mi ve finále moc nelíbily, ale vždycky jsem je dočetla. U této knihy tomu tak ale bohužel není. Nedostala jsem se dál než na cca stranu 60. Od začátku to bylo takové nic moc. Nesedl mi styl jakým je to napsané, rádoby vtipné poznámky autorek po dvou letech taky nic moc. A potom, co jedna kapitola byla napsaný v angličtině, ale tak jak se to vyslovuje a né píše jsem si řekla dost. Knihy z kategorie ya mám ráda, ale tohle byl veliký přešlap.

any37
03.02.2019 3 z 5

Taaak ... jako první musím říct, že styl, kterým byla knih napsána mi super vyhovoval. První polovinou jsem jenom tak proplouvala, byly o příběhy z běžného života, u kterých jsem se občas zasmála. Ale ta DRUHÁ půlka! Mnohem, mnohem lepší. Bylo vidět jak holky už dospěly a začaly mít takový ty "filozofický názory", nad kterými se člověk nejednou zamyslel. Upřímně nechápu, jak na to mohli šestnáctiletý/sedmnáctiletý holky přijít.

juliet7226
03.12.2018

Děkujeme ☺️

Verry148
03.11.2018 2 z 5

Knížka se mi líbila. Bylo to zase úplně něco jiného. A jelikož si každý prošel pubertou tak se v některé kapitole určitě najde. Knížka byla doplněna krásnými ilustracemi. A použila jsem i docela dost lepíků takže dobrý