Pravdivá dobrodružství Rolling Stones

Pravdivá dobrodružství Rolling Stones https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/228472/mid_pravdiva-dobrodruzstvi-rolling-ston-228472.jpg 4 8 3

Autor se v roce 1969 zúčastnil amerického turné Rolling Stones zakončeného nechvalně proslulým volným koncertem v Altamontu. Jeho kniha není jen úchvatným žurnalistickým počinem. Vypráví příběh kapely od jejích rhytm´n´bluesových počátků po klubech v západním Londýně až po období konce 60. let, kterým autor proplétá historii tragického soumraku a konce života Briana Jonese a popis událostí během koncertu v Altamontu, kde atmosféra násilí přikrmovaná alkoholem a drogami vyústila v potyčku mezi Hell Angels a diváky, po níž zůstal na zemi jeden mrtvý. Ačkoliv trvalo skoro patnáct let, než autor knihu dopsal, právem se jí dostalo označení „mistrná ukázka nefalšovaného rock´n´rollového psaní“.... celý text

Literatura naučná Umění
Vydáno: ekniha , Mladá fronta
Originální název:

The True Adventures of The Rolling Stones


více info...

Přidat komentář

Vendulik
09.01.2019 2 z 5

Rolling stones jsou sice jedna z mých oblíbených kapel, ale tato kniha mě moc nenadchla. Měla jsem problém knihu dočíst. Příběh docela nesrozumitelný a zmatený.

MC87
02.11.2017 5 z 5

Miluju tuhle bezstarostnou dobu, kdy hudba ještě měla tu moc ovlivňovat lidské životy. A rozhodně tím nenarážím na proslulý koncert v Altamontu, kde na koncertu Stounů zemřeli lidé. Nedalo se to příliš ovlivnit, Mick Jagger který promlouval k divákům má absolutně čisté svědomí a v té době byla prostě jiná bezpečnostní pravidla, což ostatně dokazují ochutnávky drog členů skupiny přímo na palubě letadel.

Důvod, proč je tato kniha významná je to, že autor nepodlehl svodům osobnosti M.Jaggera a K.Richardse, ale dokázal se zaměřit na Briana Jonese, opomíjeného člena klubu 27 (asi proto, že nezpíval), kterému kapela může vděčit za svůj úspěšný vnik do světa showbussinessu. To, že se pak Brian trochu hledal a hodně experimentoval v oblasti drog a hudebních nástrojů, je věc druhá. Pokud vás zajímá život Briana, tak se o něm dozvíte právě zde, namísto matných fresek v knize Nicka Kenta "Těžkej nářez".

Sebestřednost autora je nezbytná ingredience této povedené knihy, protože vzhledem k tomu, kolik publikací vyšlo a vyjde o nejúspěšnější skupině všech dob, si čtenář rád přečte velmi osobní příběh novináře, který mohl naplno spolupracovat a žít s kapelou v průběhu jejich nejplodnějších let.

P.S. Většina lidí nesnáší zvuk flétny, ale psychadelická flétna kterou zajistil Brian Jones v písni Ruby Tuesday je vždy první zvuk, který se mi rozezní v hlavě, když slyším o Rolling stones.


hastings
26.01.2016 3 z 5

Stones z trochu jiného pohledu, místy autorova sebestřednost a snaha o vzletné vyjadřování knize přidala krapet humorný ráz a odlehčenou nadsázku. Dobrá, podruhé však ne.

Štítky knihy

umění umělci hudba zpěváci

Autorovy knížky

Stanley Booth
americká, 1942
2014  75%Pravdivá dobrodružství Rolling Stones

Kniha Pravdivá dobrodružství Rolling Stones je v

Přečtených10x
Knihotéce22x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x