Pravda o mém muži

Pravda o mém muži https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/186639/pravda-o-mem-muzi-186639.jpg 4 272 63

Příběh pro ty, kteří chtějí milovat hodně a dlouho. „Je to příběh mého manželství. A začala jsem ho psát, když jsem byla nejvíc smutná, abych si vybavila, jak jsem byla veselá. Jak jsem milovala a jak jsem byla milovaná. Doufám moc, že se při čtení budete trošku smát, trošku plakat, a možná..., že svého muže pohladíte a řeknete mu: „Bože! Já jsem tak šťastná, že tě mám!“... celý text

Žánr:
Humor , Literatura česká

Vydáno: ekniha , Motto
více info...

Přidat komentář

JiříM
26.03.2024 5 z 5

Knížka je svým obsahem jiná a přece tak podobná těm ostatním a to životu Haliny. Jen mě zaráží, ale to je asi určitá autorská licence, že nepoužívá ve vyprávění pravá jména své rodiny. Ale jinak samozřejmě je knížka velmi čtivá a obdivuji Halinu jak dokázala v celkem malém formátu popsat svůj život s jejím milovaným Daníkem.

Čand@
19.01.2024 4 z 5

Aj keď dopredu vieme, že je to smutno končiaci príbeh, je to i zábavné čítanie. Dozviete sa aj to, čo ste možno vedieť ani nechceli, ale taká táto autorka proste je :)). Čo na srdci, to na jazyku. Milujem jej rozhlasové Omeletky a táto knižka nie je prvá, čo som od nej prečítala. Jej rozprávania sú vždy fajn relax.


DeniPes
12.01.2024 4 z 5

Vzpomínky na milovanou osobu, upřímné, milující a bolestné. Jakékoli hodnocení knihy postrádá smysl. Ten pravý, osobní význam má jen pro autorku.

archivářka115
02.01.2024 5 z 5

Byla to první knížka, kterou od Haliny Pawlowské četla. Moc se mi líbila. Chvílemi byla vtipná a velmi jsem se smála. Konec byl smutný. Určitě si ještě nějakou knížku od ní přečtu.

Marti1212
03.11.2023 5 z 5

Z toho bolelo u srdce. Velmi čtivé a upřímné, na knihu jsem narazila po shlédnutí rozhovoru s Halinou v pořadu Povídej, který mě také dostal.

SSTknihy
19.04.2023 4 z 5

Překvapivě velmi čtivé a upřímné vyznání o životě s milovaným mužem, který odešel a zanechal po sobě smutné prázdno, ale i spoustu krásných vzpomínek. Autorka sice neopouští svůj klasický styl, ale chybí tomu ta sžíravá sebeironie a komika za každou cenu. Naopak nastupuje milé, laskavé, a přesto vtipné a upřímné vzpomínání. Za mě vlastně to nejlepší, co jsem od paní Pawlowské četla.

Lily101
17.02.2023 5 z 5

Až na tu neustálou předzvěst konce (udržuje v napětí, ale současně se hojně opakuje), který je až v samotném závěru, kniha dojemná, citlivá, zajímavá (neb popisuje jedno manželství) a místy také poučná (manželství).

L.Helena
11.09.2022 4 z 5

Audiokniha
namluvená samotnou autorkou mě moc bavila. Místy docela otevřené, občas úsměvné s typickými glosami a komentáři, ke konci pochopitelně docela smutné vyprávění.

majáček
11.12.2021 5 z 5

Skutečné životní příběhy jsou protkány něhou, láskou, zlobou i nenávistí. Ale pak je to krásné udobřování. Zčeřené vody plné smetí se musí vyčistit, aby řeka byla průzračná, krásná a mohli jsme se z ní v klidu napít.
Některé myšlenky Haliny jsou podobné mým postřehům. Životní příběh až na cestování a péči o děti vystihuje mého manžela. Halina měla delší manželství a manžel mohl být doma. Já jsem dělala vše, co bylo v mých silách, aby to neskončilo, jak Halina. Možná bych se měla z toho vypsat, jak ona.️

ajaworld
22.08.2021 3 z 5

Žádný světový román to tedy není, pravda. Ale leccos se dozvíme především o paní Halině P. Mně některé pravdy (zejména o ní) docela překvapily. A některé ne moc příjemně, Ale to už je život.
Kniha je myslím dobrá, abyste se mohli na autorku podívat komplexněji.

Fanda74
11.12.2020 3 z 5

První kniha od Haliny Pawlovské a za mě takový lepší průměr. Asi jsem se nějak extra nepobavil, asi jsem čekal humoristickou knihu. Ale třeba konec knihy je velmi hezky chycen.

terka95
22.11.2020 3 z 5

Mně se líbil hlavně úplný konec knhy, zda se to dá vůbec takto říct, vzhledem k okolnostem. Ale styl psaní asi není úplně pro mě , takové dost průměrné..do dalších knih od autorky se nepohrnu.

Andulino
03.11.2020 5 z 5

Knize dávám pět hvězdiček, ačkoliv většinou Halininy knihy hodnotím jako velmi oddychovou průměrnou literaturu. Moc se mi líbilo, že otevřela téma mediálně velmi propírané osobnosti jejího manžela. Že popsala roztomilé a vtipné příhody, ale i ty bolavé, které ji zraňovaly (samozřejmě s nadsázkou jí vlastní). Co mě ale dostalo nejvíc, byl konec knihy, kdy obtížné téma smrti a ztráty milovaného člověka uměla popsat dojemně, ale opravdově, kdy ukázala celému světu její duši a bolest. Sama v knize vypráví o dalších maličkých příhodách, aby se nemusela dostat k tomu "onomu". Bylo velmi cítit, kdy začala knihu psát Halinina bolest. Konec knihy mě rozplakal, samozřejmě jsem ji zrovna četla ve vlaku :)

lencin
27.09.2020 3 z 5

Čtivé, ale něco mi na jejím stylu nesedí a vadí mi to.
(2014)

stejsdan
07.07.2020 5 z 5

Moje druhá knížka od paní Pawlovské a musím říct, že jsem byla velice příjemně překvapená. Nečekala jsem takovou otevřenou zpověď, to není jednoduché dát svoje pocity na papír. Na paní Halině se mi líbí její humor, životní nadhled a taky její styl, kterým píše. Chvílemi jsem se smála nahlas a chvílemi mi bylo smutno a zamýšlela jsem se nad životem. Trochu mě překvapilo, že nepoužívá pravá jména členů rodiny, ačkoliv jsou všeobecné známá. Jinak tleskám:)

IvaKo
29.01.2020 4 z 5

Nečekejte smršť zábavných historek. Je to rekapitulace autorčina manželství napsaná nečekaně otevřeně a upřímně. Humorné situace střídají ty méně veselé a vyloženě smutné tak, jak to obvykle v životě bývá. Z vyprávění dýchá láska a přesvědčení, že člověk by si měl vážit každého dne, který může prožít se svými blízkými, protože všechno může být náhle úplně jinak.

Lofda
05.11.2019 4 z 5

Moje první audiokniha. A vzhledem k tomu, že ji namluvila sama paní Pawlowská, je o to víc autentická. Láskyplné i smutné vyprávění z jejich společného života. Neměli to spolu vždy lehké, byť je to podáno s humorem, ale ono to tak opravdu v životě chodí.. Z jejího vyprávění cítíte, že se měli rádi a byli spolu rádi a o tom partnerství je. A já si zas musela říct, že nikdy nevíme co bude zítra, takže já navečer svého muže pohladím a připomenu mu, jak jsem šťastná, že ho mám :-)

Nikusha
23.09.2019 4 z 5

Hezký příběh o partnerství, lásce a rodině. Humorné chvíle se střídají i s těmi svým způsobem nezáviděníhodnými. A ten konec...ten je hodně emotivní a smutný. Mně se knížka určitě líbila.

Dada077
15.08.2019 2 z 5

u mňa prepadák, po toľkých knihách od Haliny a toľkom omieľaní získaných a stratených lások a nadváhy ma otravovalo nútiť sa uveriť ešte aj tejto verzii Pawlowskej života

pivatko
25.06.2019 4 z 5

Ach, prostě kniha ze života,i slza ukápla