Křídový panáček 2/7

Křídový panáček 2/7 https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487128/bmid_prasina-kridovy-panacek-2-IJH-487128.jpg 4 96 15

Prašina - kroniky série

< 2. díl >

Ode dne, kdy se Prašina proměnila, uplynuly dva roky. Čtvrť už není černým ostrovem uprostřed zářícího města. Nad starými střechami se teď tyčí siluety jeřábů, kamenné domy vyklízí prostor sklu a oceli a dávná tma nevyhnutelně prohrává svůj boj se světlem. Do probouzející se pražské čtvrti přichází za novým životem zakřiknutý mladík Vašek a brzy na vlastní kůži pocítí, že zdejší klid je jen zdánlivý. Na Prašině začne řádit tajemný žhář a na ohořelých stěnách se objeví podivný symbol. Pod slupkou všedního života dřímají stará tajemství. Vesmír knižního fenoménu Prašina se rozrůstá v komiksové sérii. Podmaní si stávající fanoušky a fanynky stejně jako čtenáře, kteří se teprve chystají záhady Prašiny objevovat. Každý měsíc najdete u všech knihkupců, kterým není osud tajemné čtvrti lhostejný, nový napínavý sešit. Čekají vás nové příběhy, noví hrdinové a výpravy do budoucnosti i minulosti. Toto jsou kroniky Prašiny.... celý text

Přidat komentář

MaxíkD.
25.10.2023 5 z 5

Je to jiné, než trilogie. Není to špatné, ale trilogie je lepší.

Atlantis
11.10.2023 3 z 5

Povedená atmosféra, skvělá práce s barvami. Ale je to takové prázdné. Ten sešitový formát tomuhle vyprávění strašně nesedí. Ano, utratíte peníze, ale nic moc se nedozvíte. A takhle já ale číst nechci, neskutečným způsobem to shazuje celou snahu o povedený příběh. Lepší by bylo souhrnné vydání.


puczmeloun
15.06.2023 4 z 5

Skvělé pokračování. To stopování, ta nádherná dvoustrana (zarámovat na stěnu!), to noční dobrodružství... Na tak malém prostoru tolik emocí. Ani není potřeba mnoho vysvětlovat, mluvit, popisovat, kresba chybějící doplňuje sama. Co doplňuje, (bývalé) Prašině přímo přidává nový rozměr...

deedulka
19.05.2023 4 z 5

Tajemné pokračování komiksového příběhu ze světa Prašiny. Pěkně se nám děj rozjíždí, přibylo více textu a ilustrace na jedničku. Jediné negativum je, že to hrozně rychle uteče. :-)

Norri
21.04.2023 5 z 5

Jsem nadšený. Je to skvěle napsané i nakreslené. Na pár stránkách to dokáže vybudovat parádně tajemnou atmosféru. Nemám načteno úplně všechno, co tady od českých autorů vychází. Z toho co jsem četl se mi toho spousta líbí. Prašina si dokázala najít mezeru, kterou u nás mezi současnými komiksy vnímám. Možná že jsem ji vlastně ani nevnímal, dokud jsem nezačal číst tohle. Je to vážně skvělé!

TaLu
20.04.2023 4 z 5

Několik stránek a podmanivé kresby nás spolehlivě vtáhnou na Prašinu, kde už elektřina funguje, ale to zdaleka neznamená, že je vše v pořádku.

broskev28
11.04.2023 4 z 5

Pokračuje Pavlův příběh z elektrifikované Prašiny a já z něj mám ještě lepší pocit, nežli z 1.dílu. Jak kresby, tak text mě zaujaly mnohem více a já s napětím čekám na pokračování. Snad se brzy dozvím, kam se ztratila krysa. A hlavně kdo je a kde je Leopold Tůma . . .

BrooksWasHere
17.09.2022 5 z 5

Paráda, tu sa nám ten príbeh už poriadne zamotáva, páči sa mi, že aj keď sme mali mysteriózneho podpaľača na dosah ruky, aj tak sa mu podarilo utiecť, a to príbehu pridáva na tajomnosti.
Plusové body dávam aj za krásnu, dychvyrážajúcu kresbu žeriavu s panorámou Prašiny.
Za mňa 90 %, pretože už sa to výborne rozbieha.

haki34
31.08.2022 4 z 5

když jsme začli, pokračujeme...ale i stylem jedničky..namlsávame, namlsávame, jakoby ani sám autor nevěděl, kterým směrem chce příběh popohnat..Tajemná postava tady přeci už byla ! cestování časem ? polorobot ? nadpřirozeno ? uvidíme...ilustrace super.

Ivan Kučera
01.07.2022 3 z 5

Prašina 2 konečne na rozdiel od jednotky (ktorá bola len prológom do témy) ide viacej do hĺbky a sústredí sa na jedinečnú prašinovskú atmosféru, záhady a špecifickú architektonickú stránku svojráznej štvrte, v ktorej akoby sa zrážali dva svety: svet moderných stavieb a z posledných síl prežívajúcich prastarých budov plných tajomstiev. Niektoré panely sú skutočne prekrásne, ale dej ma ani v dvojke nedokázal strhnúť. Neviem, či v sérii budem mať chuť pokračovať, ale zas za tú cenu (necelé tri eurá za zošit) asi áno.

bazyk21
12.06.2022 5 z 5

zajímavý příběh, nádherná ilustrace

tittanie
29.05.2022

Super. Jenom škoda, že je to tak krátké nebo škoda, že to vychází s takovými mezerami. Ilustrace i děj jsou moc pěkné a zajímavé. Těším se na další díl.

dawson321
18.05.2022 4 z 5

Krásné ilustrace, děj je sice na mě trochu pomalejší a do jednotlivého dílu se to vzhledem k malému počtu stran bohužel nevejde. Teď zase čekat měsíc na další díl.

Ristridin
13.05.2022 5 z 5

(SPOILER) 5/5 za krásnou ilustraci Prašiny a jeřábu (včetně postav strašáků na střechách, které byly v jednom z dílů trilogie) a za myšlenku, že nové a nevítané stavby zapaluje zosobnění postavy, která dřív hlídala, zda požár někde nevzniknul. Budu se opakovat, ale moc doufám, že příběh neskončí nějakou fádní myšlenkou. Zatím veliký potenciál.

xbarborax
09.05.2022 5 z 5

Aaaaa, výborně se to rozjíždí! :-) Velmi napínavé, zjistíte víc o Vaškovi, celostránková ilustrace Prašiny s jeřábem by si zasloužila plakát. Super!