O prasátku Lojzíkovi – Pozdrav slunci

O prasátku Lojzíkovi – Pozdrav slunci https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227575/bmid_o-prasatku-lojzikovi-pozdrav-slunci-TVe-227575.jpeg 4 19 4

Prasátko Lojzík série

< 2. díl >

Nová dobrodružství prasátka s velkým nosem Lojzíka a jeho kamaráda vrabce Čepeřáka. Na svých toulkách světem se dostávájí až do Indie kde na ně čekají nesčetná překvapení. Půvabná knížka výtvarníka Pavla Ondrašíka (jenž je podepsán mimo jiné pod úspěšným animovaným filmem Kozí příběh) s textem Táňi Ondrašíkové.

Přidat komentář

Osice
20.04.2021 5 z 5

Po dlouhé době jsme se opět setkaly s Lojzíkem, prasátkem s dlouhým nosem. Barunka ho hned poznala, když jsme listovaly mým seznamem „chystám se číst“ zde na DK a bylo jasno:-) Při prvním čtení jsem si říkala, že je příběh zbytečně překombinovaný, ale při druhém čtení už jsem si ho vychutnávala.

Lojzíka trápí bolest zad. Možná pomůže teta Miru, která cvičí jógu. Stačí odjet do Indie a najít ji na přeplněném nádraží. Společnost mu bude samozřejmě dělat jeho věrný kamarád vrabčák Čepeřák. Nejdřív musí ale vymyslet, jak ho dostat do letadla, protože si jeho vrabčí rodina nemůže dovolit utrácet za letenku:-) … Jenže zkuste cvičit jógu, když vám překáží přerostlý nos:-)

„Teta klukům ukázala sestavu cviků, které se v józe říká pozdrav slunci. Vypadala u toho ladně, že na ní Lojzík s Čepeřákem mohli oči nechat.
Do cvičení se kluci vrhli s nadšením. Některé pozice měly legrační názvy. Tak třeba pes hlavou nahoru, při kterém Lojzík obvykle vrčel. Hned po něm následoval pes hlavou dolů, to se z jogínské cvičebny ozývalo štěkání.
Z pozice mrtvoly měli kluci nejdříve strach. Brzy zjistili, že si při ní trochu odpočinou, a tak se stala jejich nejoblíbenějším cvikem.“

Sice mě první díl okouzlil o trošku víc, ale kdykoliv si s radostí přečtu i o tom, jak Lojzík proniká do tajů jógy. Navíc jsou tu hezké ilustrace:-) Samozřejmě jsme si musely vyzkoušet, zda zvládneme pozdrav slunci samy odcvičit. No, šlo nám to možná o chloupek líp než ze začátku Lojzíkovi, ale žádná sláva to nebyla:-)

Aknel26
27.10.2020 4 z 5

Vtipný příběh z pro nás exotického prostředí, ve kterém se děti dozvědí plno zajímavých informací. Užijí si ho i starší čtenáři.


Jana8774
08.09.2020 5 z 5

Skvela knizka pro deti predskolniho veku. Doporucuji i pro deti jako prvni cteni.

bibi.r
03.03.2015 4 z 5

Prasátko Lojzík je prostě fajn společník pro děti :)... A jde se cvičit "Nosánu".

Štítky knihy

jóga pro děti od 5 let prasátka, vepři

Autoři knihy

Pavel Ondrašík
česká, 1977

Kniha O prasátku Lojzíkovi – Pozdrav slunci je v

Přečtených24x
Knihotéce3x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x