Prasátko a jeho velký příběh

Prasátko a jeho velký příběh https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/318927/mid_prasatko-a-jeho-velky-pribeh-wND-318927.jpg 4 19 2

Prasátko je smutné. Ať se snaží, jak chce, nikdo si nikdy nevšimne, jak je užitečné. A tak Prasátko odejde do lesa. Kamarádi brzy zjistí, že Prasátko zmizelo. Rozhodnou se, že ho najdou podle kreseb v knížce vzpomínek. Pú ví, že knížka si pamatuje, co Prasátko všechno zažilo. Ale kde mají začít hledat?

Přidat komentář

yellow
16.08.2023 4 z 5

Milý příběh, ve kterém hraje hlavní roli Prasátko, i když je vlastně většinu času přítomné pouze ve vzpomínkách svých přátel. Dceři se líbil, i když původního medvídka Pú má raději.

Osice
18.01.2021 3 z 5

Vlastníme vyřazenou z knihovny. Četly jsme s Barunkou několikrát, ale vysoké hodnocení si ode mne bohužel nevyslouží. Knize nelze upřít hezké poselství, tam bych neváhala. Jenže… do příběhu jsou zapracované příhody z originálního Medvídka Pú od A. A. Milneho. Problém není pouze v tom, že jsou ohýbány tak, aby to zapadalo do celkového příběhu. Největší výtku mám k překladu. Překladatelka J. Pacnerová z největší pravděpodobností původního Púa nečetla, protože si jinak nedokážu vysvětlit, že píše o expedici na severní pól a ne k severní točně. Příběh díky tomu postrádá nejen vtip, ale i logiku. Slovní hříčka funguje v angličtině (North pole and pole), ale v češtině ne. H. Skoumalová (překládala původního Púa) si s tím poradila bravurně. No uznejte, severní točna a tyčna nemá chybu:-D Hned jsem si ten díl musela přečíst. Takže jestli mám něco doporučit, tak je to rozhodně ten původní Medvídek Pú:-)

Obvykle beru Medvídka Púa od Disneyho na milost a hodnotím vysoko. Výjimku tvoří právě ty příběhy, které operují s původními Milneho nápady. V nich to hodně skřípe.


Štítky knihy

přátelství

Autorovy další knížky

Walt Disney
americká, 1901 - 1966
1992  90%Dobrou noc
1991  90%Kuchařka kačera Donalda
1995  92%Lví král
1991  84%Veselé Vánoce
2008  63%Prasátko má narozeniny

Kniha Prasátko a jeho velký příběh je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce9x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x