Pralinky pro sousedku

Pralinky pro sousedku https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161894/pralinky-pro-sousedk-161894.jpg 3 19 10

Hlavní hrdinkou je sousedka a její dva domácí mazlíčci pejsek Pupík a kocour Albert. Sousedce se dvoří soused, jeho snahu však často hatí oba chlupatí přátelé. Knížka velmi krátkých, jednoduchých a vtipných příběhů. Krátké lapidární příběhy jsou určené těm nejmenším. Co všechno se může přihodit v jednom domě, kde spolu žijí sousedé, a v jednom bytě, kde pospolu žijí se svou paní kocour Albert a pejsek Pupík, vesele a s nadsázkou vypráví knížka plná obrázků. Albert s Pupíkem totiž mívají nápady, které se většinou nelíbí jejich paničce. Jejich logika jepřece jen jiná než člověčí.... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Pro nejmenší

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Czekoladki dla sasiadki


více info...

simca9342
simca9342
24.07.2023 5 z 5

"Z pravěku "
Čteno po letech - loni :)
Stručné příběhy o anonymní sousedce, která klidně může bydlet vedle vás :) Tahle má doma dvě zvířecí tornáda - psa Pupíka a kocoura Alberta. Ti dva ji často obracejí život vzhůru nohama , ale bez nich by příběhy postrádaly srandu. Z těch několika mě pobavil ten s názvem Záložka:)

Knihomolka506
Knihomolka506
17.10.2022 5 z 5

Rereading po letech :)
Krátké a milé příběhy o tom, že sousedka odvedle nemusí být hned zlá ježibaba :)
V několika vyprávěních se seznámíme s paní sousedkou, která žije ve svém bytě se psem a kočkou. Jak už to tak bývá zažívá s nimi různá dobrodružství. V příběhu Sousedka a Den dědečků jsem obě zvířata litovala, ale i tak je to milá knížka na podzimní dny :)


Zlatinka.Emilly
Zlatinka.Emilly
03.09.2021 2 z 5

Tahle kniha se přečte maximálně jednou, znovu už se prostě nedá. Jsou to kratinké příběhy o ničem. Kupodivu se Reb docela líbily, já oceňuji pouze příjemný obal knihy a pěkné veselé obrázky.

M-arta
M-arta
10.12.2017 4 z 5

Jednoduché až minimalistické příhody ze života jednoho domu. Vzhledem k tomu, že je určena nejmenším dětem okolo 2 let, nad jejím obsahovým poselstvím si možná trochu zbytečně lámu hlavu:
hlavní hrdinka - "sousedka" - starající se o psa a kočku se celou dobu věnuje poměrně běžným nudným činnostem jako je utírání prachu, vaření, vyšívání, opravě oděvů a nějakým těm společenským záležitostem... To vše v kraťounkých jednostránkových kapitolách, s velmi příjemnými obrázky. Jde o celkem ideální krátká vyprávění v době, kdy malá robátka ze všeho nejvíc nejvíc zajímají reálné činnosti, jen ta čeština mohla být lepší (mezi dvouletými sice ještě moc čtoucích dětí nebude ale i tak pro jistotu doporučuji v kapitole "SvaDba" tu legrační hrubku raději přelepit)...

lenkaabooks
lenkaabooks
21.07.2017 3 z 5

Útlá kniha pro malé posluchače nebo začínající čtenáře. Sousedka a její dva nezbedníci - kocour Albert a pes Pupík. Příběhy jsou na pár řádků, velmi jednoduché. Co ovšem zaujme nejvíc - nádherné ilustrace, opravdu velmi povedené.

knihamouder
knihamouder
09.04.2017 2 z 5

Moje děti jsou na první čtení ještě dosti malé, takže jim čtu já. Milují pohádky i různé příběhy. Při výběru knížky pro mé malé posluchače hledám knížku, která se jim bude líbit ilustrací, ale i textem a také jim něco dá. U tohoto titulu mi jaksi něco chybí...Příběhy jsou krátké, pro první čtení super, obrázky vskutku krásné, ale to je tak vše. Hlavní postava sousedka-mi nesedí, její hlavní vlastnost bych pojmenovala hysterie a o jejích nevychovaných čtyřnožcích ani nemluvím.
Jednotlivé příběhy považuji jen za takové plivnutí do prázdna, celkově můžu zhodnotit dílo jako pralinku, která dobře vypadá, avšak nechutí.

haaabi
haaabi
08.03.2016 4 z 5

Už v půlce knihy jsem byla z textu docela zpruzená, chtěla jsem přestat číst, ale děti se ozvaly, že chtějí číst dál. Moc se jim kniha líbila. Mě teda zaujaly jen ty obrázky, ty jsou fakt nádherné! Škoda toho textu. Ikdyž ono to má bavit asi hlavně děti, že? A je to bavilo :-)
(Jo a ta druhá půlka byla teda o něco lepší, nebo možná už jsem si na ten styl zvykla :-D )

MartinaF
MartinaF
25.03.2015 3 z 5

Trochu zklamání, čekala jsem o trochu více příběhu. Sice má kniha nádherné ilustrace, ale příběhy jsou o ničem. Na procvičení čtení pro malé děti ano, ale jinak jednotlivé krátké kapitoly nemají co říct.

bibi.r
bibi.r
02.03.2015 2 z 5

Opravdu jsem čekala něco víc. Skvělé ilustrace nabudily, ale text zklamal. Taky jsem naprosto nepochopila chybu(?) v nadpisu poslední kapitoly "Sousedka a Svadba".

Locika
Locika
12.02.2014 1 z 5

Na knize bych vyzvedla snad jen zajímavě zpracované ilustrace.

Autorovy knížky

Dorota Gellner
polská, 1961
2012  62%Pralinky pro sousedku

Kniha Pralinky pro sousedku je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce4x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x