Praktická astrologie

Praktická astrologie https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62233/bmid_prakticka-astrologie-EdT-62233.jpg 5 16 8

Roku 1939, v těžkých chvílích této země, vyšla poslední kniha tehdejšího předsedy Společnosti československých hermetiků Universalia dr. Jana Kefera, věnovaná astrologii, s příznačným titulem: Umění předvídání a boje proti osudu. Autor sám se svému osudu nevzepřel, protože byl přesvědčen, že bude-li zabit nacisty, pomůže zničit nacismus. Zemřel v koncentračním táboře r. 1941. Jeho učebnici astrologie, která byla ve své době nejlepší původní českou prací na toto téma, vydáváme znovu jako hold statečnému člověku a přesvědčenému hermetikovi. Drobné nedostatky a nepřesnosti prvého vydání opravil na naši žádost současný prezident České astrologické společnosti p. Pavel Turnovský; věříme, že kniha najde své čtenáře a že je v žádném směru nezklame. Keferovou Astrologií uzavíráme vydávání těch autorových spisů, které stačil sám zrevidovat a připravit k tisku. Chystáme však ještě výbor z Keferových přednášek, přednesených v Universalii.... celý text

Přidat komentář

evelýny
14.03.2020 5 z 5

Z mého pohledu velmi zdařilá příručka k všestrannému využití astrologie již proto, že ještě dnes ji doporučují mnozí profesionální astrologové.
Byla napsána v minulém století r. 1939. Její jazyk je tudíž z pochopitelných důvodů zastaralý a tak pro mnohé z nás její studium není jednoduché, byť obsahově kvalitní. Pouhým prostudováním této knihy se z nás určitě nestanou astrologové, ale můžeme se aspoň na chvíli přiblížit tajemnu hvězd, když budeme chtít.

Jan Kefer-český astrolog, jehož celý život obklopovalo tajemno magie, okultismu, esoteriky, tajemno nekonečného Vesmíru.
A tak mě napadá, co asi pan Kefer viděl ve hvězdách, že raději volil jistou smrt v koncentračním táboře Flossenbürg…?

P.S: Každý máme možnost svobodné volby…

desert.fox
21.08.2019 3 z 5

Mé nejisté hodnocení vyplývá zřejmě z toho, že nejsem astrolog. Na mne je výklad předmětu veden moc postaru.


Elea
17.04.2018 4 z 5

Kniha je spíš studijním materiálem než zábavným čtením. Trochu mi dělala problém archaická čeština, ale jinak se k ní určitě budu vracet.

moničina
27.02.2018 3 z 5

Kniha obsahuje množstvo tém v astrológii. Jediné, čo mi vadí je, že bola napísaná už veľmi dávno a to trochu ťažkopádnym a akoby archaickým štýlom a teda sa ťažko číta.

Poustevník_
16.12.2016 5 z 5

Jedna z nejlepších astroknih nejen své doby obsahuje ryzí astrologické jádro bez matoucího balastu. Je plná informací na relativně malém prostoru a jednotlivé interpretace jsou velmi dobře voleny a lze je tak analogicky vztáhnout na rozmanité astrologické směry. Ať už se zabýváte psychologickou astrologií, prediktivní, vztahovou.. vždy v této knize naleznete poklad.

Kniha zcela postrádá matoucí, pseudoastrologický balast, který je zastoupen ve většině nově vycházejících astrotitulech. Z tohoto hlediska se dá říci, že Keferova Praktická astrologie není populární / zábavnou astrologií ale praktickým studijním materiálem.

Ještě je třeba zmínit, že mám knihu z nakladatelství Trigon, která je dobře zredigována. Existují i jiná pirátská vydání, která redigovaná nejsou a obsahují chyby.

Tato kniha se stala mojí srdcovou záležitostí a budu se k ní vždy vracet.

Nelly
18.11.2016 5 z 5

Jedna z nejlepších klasických astrologií. Každý, kdo se vážně zajímá o astrologii, by tuto měl mít v malíčku.

InesRodriguez
25.09.2015 4 z 5

Kniha poplatná své době. Bohužel. Do určité míry se z ní sice čerpat dá, ale myslím si, že v současné době existují velmi kvalitní autoři-astrologové, kteří se na danou problematiku dívají poněkud aktuálněji. Pro člověka, který chce astrologii opravdu porozumět, je však tahle kniha podle mého názoru "must read", už jen pro srovnání.

Varvara
07.06.2013 5 z 5

Jedna z nejlepších knih o astrologii. Je přehledná, srozumitelná a je v ní spousta informací.

Štítky knihy

astrologie

Autorovy další knížky

Jan Kefer
česká, 1906 - 1941
1996  91%Praktická astrologie
1991  92%Syntetická magie
1995  87%Magická praktika
1991  88%Theurgie magické evokace
1996  80%Poselství hvězd

Kniha Praktická astrologie je v

Právě čtených1x
Přečtených26x
Doporučených2x
Knihotéce27x
Chystám se číst13x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x