Praha babka měst

Praha babka měst https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14656/praha-babka-mest-14656.jpg 4 18 3

Průvodce, který nabízí pohled na historickou Prahu v zábavné a srozumitelné podobě. Kniha, určená čtenářům od 9 let, je rozdělena na osm hlavních částí, kterými jsou Pražský hrad, Staré Město, Malá Strana, Hradčany, Nové Město, Vyšehrad a Židovské Město-Josefov. Přehled památek každé části je doplněn o známé i méně známé pověsti, které se k dané oblasti vztahují. Najdeme zde i spoustu černobílých fotografií a v samém závěru knihy pak přehled uměleckých slohů, významných českých panovníků a v Praze působících řeholních řádů. K dispozici je i slovník odborných výrazů.... celý text

Přidat komentář

alabra
30.10.2017 4 z 5

Kniha o Praze mě okouzlila. Sama jsem navštívila téměř všechna místa, o kterých se zde píše, pro milovníky Prahy a historie dobrý počin, přátelská popularizace historických záležitostí. Za vhodné považuji i doprovodné pověsti, fotografie už hodnotím méně. Několik historických nepřesností (1618 šlo o třetí defenestraci a ne druhou) a pravopisných chyb v názvech zamrzí.

Briv
13.08.2017 5 z 5

Velice dlouho jsme si ji chtěla přečíst, ale pořád byla v knihovně vypůjčená. Konečně jsem se k ní dostala a po přečtení si přeji uchovat všechny informace v hlavně (což mi samozřejmě nevyjde). Knížka je to výborně psaná, poutavá a k mé radosti není přehnaně odborná. Rozdělení kapitol je sympatické a pověsti dýchají tajemnem. Na závěr jsou přiblíženy umělecké slohy, čeští panovníci i řeholní řády, což mi pomohlo mnohé osvětlit. Už se moc těším, až půjdu po Praze a budu za dnešními dokonalými fasádami "vidět" minulost a tajemství, které mají.

Po přečtení mi manžel prozradil, že když viděl mé nadšení, tak mi ji objednal domů! :)


Etela
07.12.2010 4 z 5

Výborná kniha pro každého, koho zajímá jakými uličkami se prochází a jaký příběh za sebou skrývají památky pokryté prachem stáří.