Pozvanie

Pozvanie https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/295392/pozvanie-Fd8-295392.jpg 4 797 260

Hlavná hrdinka Leonora je v podstate šťastný človek, žije v malom, ale zato vlastnom londýnskom byte obyčajným, normálnym životom. Desať rokov sa snaží zabudnúť na čosi, čo sa kedysi dávno stalo... Prekvapí ju však nečakaná správa od istej Florence, ktorá ju pozýva na rozlúčku so slobodou jej dávnej kamarátky Clare. Stretnúť sa s Clare po desiatich rokoch? Napokon sa vo veľkom presklenom dome uprostred pustatiny, kde nie je ani mobilný signál, zíde pozoruhodná spoločnosť. Málokto tuší, prečo sa tam naozaj vybral a dal nahovoriť na podivnú avantúru s neznámymi ľuďmi. Alkohol a kokaín im spočiatku pomáhajú uvoľniť sa, ale atmosféra začína pomaly hustnúť, všade sa ticho vkráda napätie, nervozita, neistota, strach... Do okien veľkého domu akoby stále niekto nazeral a sliedil... Neodbytná predtucha, že sa niečo stane, sa musí naplniť... Triler Pozvanie spĺňa všetky predpoklady na to, aby sa stal skvelým čitateľským zážitkom a rozochvel strunu obyčajného ľudského strachu, lebo príbeh svojimi nečakanými zvratmi zasiahne človeka presne tam, kam má.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

In a Dark, Dark Wood


více info...

Přidat komentář

mischamys98
11.01.2024 4 z 5

Toto je již druhá kniha, kterou jsem od autorky četla a opět jsem velmi spokojená. Napínavý příběh, který jsem přečetla během jediného dne.

dlabikk
18.12.2023 3 z 5

O hvězdu lepší než Žena z kajuty č. 10, ale nijak na zadek posazující to opět není. Do půlky napínavé a svižné. Konec bych si představovala jinak, přesto celkem dobré čtení :o)


beruska
10.12.2023 1 z 5

Vůbec mě to nebavilo .... Sáhodlouhé dialogy o ničem, plno "omáčky" okolo, pořád jsem čekala, kdy přijde to napětí....
Vzdala jsem to v polovině knihy, jen jsem se s tím trápila :) ...
Je to škoda, protože jsem četla od této autorky "Otočení klíčem" a ta byla super.....

absa2611
28.08.2023 5 z 5

První setkání s autorkou a určitě ne poslední.
Velmi čtivá kniha. Jsem spokojená a doporučuji.

berila
08.08.2023 4 z 5

Já jsem spokojená, styl psaní mi vyhovoval. I když pachatel se dal celkem snadno uhádnout, tak na čtivosti to nic neubralo.

putpuda
03.05.2023 4 z 5

Moje první kniha autorky a určitě ne poslední. Velice dobře se četla, bylo to napínavé. Také jsem střídala pachatele, nejvíc mi na nervy lezla Flo ;)
Mám do Ženu z kajuty č.10, tak se do ní určitě brzy pustím.

MiskaMa
09.04.2023 5 z 5

Po přečtení Chaty v horách, která mě zaujala, jsem sáhla po trochu starší knížce od autorky. Dobře propracovaný příběh, vykreslené prostředí Skleněného domu a trochu zvláštní osazenstvo rozlučky se svobodou... Knížka mě vtáhla do děje hnedka od začátku. Podezřelých bylo hned několik, můj tip byl nakonec správný. 5*

Luigi1
31.03.2023 5 z 5

Kniha byla zajímavě napsaná a dobře se četla

Niu
05.03.2023 4 z 5

Začátek příběhu mě vtáhl celkem rychle. Pak mi to hodně připomínalo Štvanici od Lucy Foley, byť možná s líp propracovaným prostředím. To mírné detektivní popíchnutí tomu dodávalo šmrnc. Hlavní postavy ne moc sympatické. Líbilo se mi vykreslení prostředí kolem Skleněného domu. Brala bych možná i víc toho tajemna - jak les působí za okny. Opravdu zdařile propracovaná postava manipulátora, až mi mrzl morek v kostech.
Jo a ještě musím dodat, že závěr jsem si představovala úplně jinak - však je hlavní hrdinka spisovatelka, ne? ;o)

Kubajzz
24.01.2023 5 z 5

Poslechnuto opět jako audiokniha a musím říct, že hodně dobrý :-) Dobrý nápad na námět, knížka má spád, možných pachatelů hned několik, a konec celkem překvapení :-)
Rozhodně doporučuji

Timkim
24.10.2022 5 z 5

Po delší době vynikající kniha, která Vás vtáhne do děje od prvních stránek a nechá Vás v nevědomosti a tápání až do samotného konce. Možných pachatelů je dost a každý to mohl být. Závěr je docela překvapivý a vše si sedne tam kam má. Vážně povedené. Rád doporučím.

ninano
16.10.2022 5 z 5

Nechápu, jak může mít tato kniha tak slabé hodnocení. Z mého pohledu je napsaná velice originálně, je napínavá a pokud se jí dá něco vytknout, tak snad jen ten konec, který mi přišel trochu na hraně. Ale jinak za mě moc hezká knížka a doporučuji, aby se potenciální čtenáři nenechali odradit tím nízkým hodnocením.

ZuzanaZ83
19.08.2022 3 z 5

Eleanora před deseti lety úplně změnila svůj život. Nyní dostává pozvánku na rozlučku se svobodou své tehdejší nejlepší kamarádky a kostlivci vylézají ze skříně...
Nápad fajn, kniha se četla dobře, nicméně celkově průměr, chyběl mi pocit, že nemůžu přestat číst.... Charaktery postav trochu nedotažené. Slušných 3,5*.

Belanna
30.06.2022 4 z 5

Knížka se zajímavou myšlenkou, kde příběh pěkně odsýpá. Dobře se četla a navíc mám ráda, když se vzpomíná na to, co se postupně stalo. Jsem spokojená.

Lexie321
18.06.2022 5 z 5

Podľa mňa kniha bola skvelá a od prvej strany som ju hltala. Všetky postavy nech boli ake boli (okrem Clare, ktorá mi okamžite nesadla) som si ihned obľúbila. Psychologický thriller to bol zaujímavý a zápletka prepracovaná. Môj osobný nazor je, že kniha by si zaslúžila aj lepšie hodnotenia.

nai.ivka
14.05.2022 3 z 5

Půl knížky nějakých přiblblých nudných pubertálních hrátek prý dospělých lidí ... pak chvilku husina co bude ... následovalo nekonečné prodírání se ke konci knihy. Snesla bych to líp, kdyby to bylo polovičního rozsahu.

shelma
26.04.2022 4 z 5

Zajímavě napsaná detektivka, s napínavým dějem, ale s předvídatelným závěrem. Ani jedna postava mi nebyla sympatická, ale nakonec to příběhu neškodilo. Přesto to na pět hvězdiček to nebylo.

kazatell
25.04.2022 4 z 5

Na tuto knihu jsem se dlouho těšil, ale vždy když jsem se chystal ji číst, tak přišlo něco jiného. Hned od začátku mě chytila do spárů a nechtěl jsem se odtrhnout i když hlavní postava mě hrozně štvala a občas se mi zdálo že jsou některé pasáže zbytečně zdlouhavá až mi cukalo oko, proč se ta část, nebo vzpomínka tak táhnou. Nebýt některých zdlouhavých pasáží, byl by příběh a kniha na 5 hvězd, takhle jsem musel jednu sundat. Samozřejmě že se pointa dá docela brzy odhalit, nebo přinejmenším si představit jeden z možných scénářů o co jde a co se tam stalo.

RMarkéta
21.03.2022 5 z 5

Od první stránky jsem zavětřila přesně směrem, kam se bude příběh ubírat. Ale to mi nevadilo, protože jsem přistoupila na hru paní spisovatelky. Rozjezd je pomalejší, ale to u takových příběhů bývá. Očekávala jsem příval klaustrofobie, která mě pohltí a schramstne. Ve finále jsem byla ráda, že to tam není. Štvala mě jedna hysterická postava. Mám s takovými lidmi problém. Hysterky fakt nemůžu vystát. Jako kriminálka do TV by mi tenhle příběh vůbec nevadil.

Vknihách
20.01.2022 3 z 5

Audio- Slabotaaaa :\ to mi rezonuje v hlave aj po viac ako pol roku, odkedy som audiovku počúvala.
Spomeniem, že audiobook načítala Simona Postlerová veľmi profesionálne. Ale! Keď počúvate tak trochu šialenú matku Lorelai Gilmore ako vám do ucha rozpráva veeeeľmi napínavý triler...no,nefungovalo to… Nielen to, že nebol napínavý, ale skôr by som si Simonu predstavila do podobného žánru, kde ju mám (žiaľ) zaškatuľkovanú.
Hlavná hrdinka Lenora má 26 rokov a žije utiahnutým životom v Londýne. Prečo žije sama sa postupujúcim príbehom dozvieme. Na to, že je spisovateľkou detektívok, tak jej to vôbec nezapína. Chcela by som si prečítať detektívku z jej pera, pretože v reálnom živote mi prišla naivná a tak trochu zaostalá :| Bola pozvaná na rozlúčku so slobodou niekdajšej najlepšej kamarátky,s ktorou ale prerušila pred 10 rokmi kontakty. To priateľstvo bolo toxické, ale veď to nič.Ach jaj… naozaj, táto audiovka bola dosť veľké sklamanie. Ale vlastne,v minulom roku som ich veľa nepočúvala a neboli bohvieaké