Nebojácna princezná

Nebojácna princezná https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466802/bmid_nebojacna-princezna-Iz7-466802.jpg 4 23 3

Pozorovatelka / Selah série

< 2. díl

Získa Selah svoje „... a žili šťastne až naveky“? Opäť sa ponorte do dobrodružstiev nechcenej nevesty Selah na búrlivých morských šíravách i v hĺbke jej srdca. „Absolútne jedinečný, no aj tak dôverne známy príbeh. Ak milujete rozprávky, epické dobrodružstvá a dychberúce romance, položte si Selah navrch svojej kôpky na čítanie.“ Jodi Meadows, autorka knihy Moja lady Jane Selah už zakúsila trpké sklamanie aj skutočnú lásku ako z rozprávky. Zistite spolu s korunnou princeznou, či si jej srdce nájde cestu späť do vrúcneho náručia milovaného, alebo sa hrdo postaví na stranu spravodlivosti a nebojácne vezme svoj osud do rúk. Selah už viac nie je tým vystrašeným dievčaťom, ktoré opúšťalo prístav Nového sveta. Horké úskalia výpravy jej do cesty priviedli nórskeho princa Tordena, ku ktorému zahorela vrúcnymi citmi. Láska však nebýva jednoduchá. Selah to pochopila, hneď ako sa jej prvý raz rozbúšilo srdce aj pri trúfalom kapitánovi Langovi. Princezná Selah sa preplavila cez oceán, čelila zákerným intrigám, postavila sa na odpor kráľom. Čelí despotickej cárici aj rozorvanému srdcu, šťastný koniec jej rozprávky je stále v nedohľadne. V jej milovaných príbehoch však vždy zvíťazí dobro nad zlom. A na každej rozprávke je aspoň zrnko pravdy. Získa Selah svoje „... a žili šťastne až naveky“?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Boundless , 2020


více info...

Přidat komentář

petusska01
31.05.2022 2 z 5

Lepšie ako diel prvý, mám dojem, že Selah konečne začala rozmýšľať a nie sa len utápať v smútku za otcom. Nakoniec, asi aj sama bola prekvapená, čo všetko sa jej podarilo dokázať, aj keď priznajme si, bez kamarátov (a Umysa) ktorí jej dodávali nádej, odvahu, nápady, by jej toho veľa nezostalo... Tá romantická zápletka tam bola veľmi povrchová samozrejme, aj ten koniec skôr odporúča vyraziť do sveta za dobrodružstvom a vzdelaním ako sa vydať v 19tich rokoch, takže fajn, mladšie ročníky si prídu na svoje. Celkovo však hodnotím túto sériu ako "ak nemusíš, nekupuj, nečítaj". Existuje kopec iných - lepších príbehov a aj keď sa mi páči, že autorka čerpá zo známych rozprávok, neprišlo mi to až tak výnimočné, aby som to niekomu silno odporúčala.

Fortuna7
09.07.2021 3 z 5

Bylo to lepší než první díl, a to hlavně díky více akce. Hlavní hrdinka Selah přestala být tak neskutečně ufňukaná a stala se z ní celkem fajn postava. Romantický trojúhelník byl dost... no... neuvěřitelný a Torden je za mě moc velký klaďas.
Musím se přiznat, že zmíňka o zničené Praze se mi hodně líbila a potěšila mě (i když byla Praha zničená :-)).
Velkým plus se pro mě stali poznávání řìše Baby Jagy a i díky tomu dávám 3


Tweety0207
20.05.2021 5 z 5

Táto časť bola lepšia ako prvá. Taká rozprávka pre väčších. Nápad s Babou Jagou bol skvelý. Aj všetko čo s ňou súviselo. Selah už nebola taka ustráchaná . Štýl písania mi sadol takže som knihu prečítala za deň. Bolo tam viac akcie čo mne vyhovuje. Jediné čo mi vadilo, bol ten milostný trojuholník. Torden bol až príliš dokonalý.

Štítky knihy

pro dívky romantika

Autorovy další knížky

Anna Bright
americká
2019  68%Pozorovatelka
2021  71%Osvoboditelka

Kniha Nebojácna princezná je v

Přečtených34x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce74x
Chystám se číst38x
Chci si koupit23x
dalších seznamech1x