Pozitivní leader

Pozitivní leader https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341076/bmid_pozitivni-leader-Wcb-341076.jpg 3 52 13

Autor, bývalý prezident evropského Microsoftu, shrnul do knihy své mnohaleté zkušenosti ve vedení lidí. Pomůže vám najít způsob, jak inspirovat vlastní tým, dosáhnout vytyčených výsledků, a přitom si zachovat rovnováhu mezi úspěchem a štěstím. Zjistíte, jak se zbavit stresu a negativismu a odemknout potenciál u sebe i u lidí, kteří vás obklopují. Odhalte své silné stránky, nechte se vést Janem Mühlfeitem!... celý text

Žánr:
Literatura česká , Osobní rozvoj a styl , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , BizBooks
Originální název:

Pozitive leader


více info...

Přidat komentář

Profesorskey
29.11.2022 1 z 5

Po přečtení knihy mohu konstatovat, že její zaměření je dvojí: na osobnost člověka a na manažerskou činnost. Obě tyto sféry se v publikaci prolínají, což není na škodu. Manažer, člověk, leader, má stránku jak osobnostní, tak profesní, a je supr nápad tyto stránky skloubit do jednoho díla. Škoda jen, že ani jedno z těchto zaměření nefunguje. Na růst osobnosti a její ochranu před "vyhořením" je tu málo filozofie, na manažerskou činnost je tu omílána doktrína známá už od padesátých let, kterou si odnesete z každé střední ekonomky. Takže, pokud si chcete uspořádat život, doporučuji nastudovat tvorbu cílů z jakékoli specializované manažerské učebnice, udělejte si cílovou GAP analýzu a osobnostní SWOTku, nastudujte teorii potřeb (nejen Maslowa, jehož pyramidu a její význam podle všeho pan Muhlfeit nepochopil) a pak bych doporučil třeba stoickou filozofii. Pokud chcete být lepší manažer, resp. leader, tuto knihu číst nemusíte, protože vám nepřinese nic nového. Pokud čekáte, že pan Muhlfeit v knize rozepíše své postřehy z opravdu úctyhodné pracovní praxe, čekáte marně. Klidně knihu přejděte. Opravdu - každá třísetstránková kniha o filozofii, resp. o manažerských dovednostech, vám toho dá několikanásobně více.

los
20.03.2022 odpad!

zaměstnavatel nás nahnal na sérii školení pana Mühlfeita, takže se mi dostalo nejen textu ke čtení, ale i jeho živého komentáře (dvěma slovy = esence hlouposti)


karelpeter
23.05.2020 4 z 5

Základní kuchařka manažera. Od přístupu k vedení lidí přes péče o svoje zdraví.

Koza3
12.07.2019 4 z 5

Tak kolik Karle? Pět. A říkáš jim, aby četli ty knížky rychleji? Říkám Karle, pokaždé, ale prostě to čtou dlouho.
Pět měsíců jsem to četl. Ta knížka je plná mouder, nehraje si na vymýšlení kola, prostě udělal rešerši jiných studií, jiných kapacit, přidal svou trochou do mlýna a snaží se pomoci Vám vyloudit úsměv a najít štěstí v pracovním i osobním životě. Tak dlouho jsem to četl, protože je tam toho moc, co musíte nebo měli byste zpracovat, pokud se chcete ve směru pozitivního leaderovství posunout. "Problém" u těchto knih je ten, že často musíte hodně překopat své fungování a zamýšlet se nad tím, jak v práci postupujete. Vzal jsem si z toho nějaký ucelený závěr, nejsem leader, ale zajímá mě, jak své pracovní či osobní okolí motivovat a posouvat do toho pozitivního vnímání světa a přesně tahle kniha a její autor Vám k tomu pomůžou. Možná je nakonec dobře, že jsem to četl tak dlouho, protože se mi to v čase rozrostlo v mozku a samostatně to začalo fungovat. Je pravda, že teď vstávám trošku jinak, komunikuju trošku jinak a rozdávám úsměvy tam, kde můžu. Určitě si to přečtěte a neškatulkujte Muhlfeita jako machýrka, který se vytahuje, protože on mluví a píše upřímně o tom co zažil a zažil toho dost. Povzneste se nad to a odneste si z toho maximum.

lubospanda
11.03.2019 3 z 5

Od člověk, který vedl evropskou pobočku Microsoftu, bych čekal spousty postřehů z praxe. Bohužel knihu Pozitivní leader tvoří z 99 % teorie odkazující na teorii v jiných knihách a cizích studiích. Myšlenky jsou to hezké, ale jak je využít v malé české firmě Vás publikace nenaučí. Jinak je to napsáno srozumitelně, takže pro nadšené studenty by to mohl být inspirativní začátek v kariéře manažera.

E_Lan
15.09.2018 5 z 5

Pro mne neskutečně poučná kniha ukazující cestu schopného a inteligentního leadera. Mnoho fantasticky inspirativních nápadů a zkušeností mě donutilo sepisovat si i poznámky a některé aplikovat ihned v praxi. Četlo / poslouchalo se to jedním dechem...

Randyz1986
03.06.2018 4 z 5

Knížku jsem poslouchal v audio-podobě. První kapitoly mě celkem odrazovaly. Připomínaly mi dost americký styl plný motivačních frází pro nabuzení maximální výkonnosti a odkazů na nástroje a testy jak si “změřit”, zmapovat a zadefinovat vlastní osobnost a vlastnosti. Ale to byl opravdu jen začátek. Kniha se zaměřuje na mnoho oblastí osobního rozvoje, správnou komunikaci, štěstí v práci i osobním životě, psychologickou stránku, nastavení týmů atd. Přišlo mi, že shrnuje mnoho oblastí, jak se stát leaderem, se kterým je radost pracovat a jak být šťastný a spokojený jak v pracovním, tak osobním životě. Mně osobně takové shrnutí více témat a oblastí do jedné knihy vyhovovalo a knížku doporučuji. Ale je možné, že se lidé, co se o leadership a osobní rozvoj zajímají déle a hlouběji, v ní extra moc nových věcí nedočtou. Překvapilo mě i, že se jedná o českého autora, který navíc úspěšně leaderoval v Microsoftu.

AKul
12.03.2018 1 z 5

Od člověka, který prošel takovou hvězdnou kariérou, bych čekal mnohem víc - a taky něco osobnějšího, kniha mi připadá dost obecná. Získal jsem pocit, že ji psal někdo jiný... Oh, wait! Pak jsem si všimnul, že je na obálce malým písmem připsána "spoluautorka". Najednou pocit nabývá konkrétnějších rozměrů... :-) Jinak palec nahoru za to, jak je autor aktivní a jak skvěle umí budovat svůj brand, je ho všude plno (také jsem tomuto marketingu podlehl).

branislav1814
08.12.2017 5 z 5

Ze začátku se mi to četlo hodně těžko, bylo to utrpení a už jsem zvažoval že tuhle knižku nechám být. Pak se to ale rozjelo a než sem jí dočetl musím říct, že opravdu skvělá kniha, nejenom o líderství, o tom jak má fungovat manager ve svém tímu nebo v řízení svých lidí ale také jak změnit svůj život, změnit své myslení a pracovat sám na sebe. Mnoho myšlenek je už takové notoricky známe klišé které se opakuje i v jiných (zejména amerických pro osobnostní rozvoj) ale v tomhle podání jenom utvrzuje v tom, že i když jsou některé rady jednuduché, drtivá většina lidí je nedokáže dodržovat nebo se nimi neřídí. Ano, všichni jsme strůjci svého štěstí a tato knižka Vás může navést na tu lepší cestu, Vašemu štěstí naproti.

barush89
04.09.2017 5 z 5

Supr kniha, čte se dobře, je přehledná....

sioux
27.08.2017 2 z 5

Je velmi těžké napsat kvalitní knihu o managementu a seberozvoji, je toho na trhu tolik a většina toho je jen omílání už mnohokrát řečeného. U Můhlfeita je to podobné. Už po tom zprofanovaném americkém názvu "pozitivní leader" se pravděpodobně řadě lídrů zvedá žaludek. Můhlfeit v podstatě napsal encyklopedii různých přístupů a návodů na leadership a spokojený život a je tam těžké najít něco nového. Čte se to dost blbě, jako každá encyklopedie. Navíc mě permanentně iritoval ten přemoudřelý styl - to, co vám já říkám je prostě pravda a o tom nepochybujte. No a ten "dobrotrusový" závěr, můj bože!
Podle mě může mít kniha smysl jen pro člověka, který chce mít doma takovýto přehled o všem možném v seberozvoji ve vztahu k leadershipu. A přiznávám, že pár věcí z knihy jsem si zapsal, hlavně některé citáty jiných osob než autora.
Ten americký styl, kterým je kniha psaná, se pro Česko příliš nehodí... pro místní trh by tomu pomohla trocha humoru, nadsázky, pokory a méně encyklopedie.

Metroušek
28.06.2017 5 z 5

Možná si někdo myslí, že současné tempo, který vyspělý svět nabral, je udržitelné, ale já o tom pochybuji. Nový software (neúměrné požadavky doby) na starém hardwaru (mysl / tělo) buď prostě nefunguje, nebo se časem zahltí a zadře. Sám jsem vyhořel za posledních cca třináct let dvakrát, tak vím, o čem to všechno je. Jsem proto vděčný lidem, jako je autor této knihy, že se snaží dostat čtenáře, leadery a pokud možno svět tam, kde by měli být, tedy v nějaké pozitivním, dlouhodobě výkonném a udržitelném programu. Kapitol, Amway a podobné chamtivé společnosti a jedinci to asi nepochopí, ale mnohé jiné společnosti a jedinci to pochopí, a to bude jejich a naše naděje. Než tedy vyhoříme všichni.

Bustedka
23.06.2017 5 z 5

Jana Mühlfeita jsem začala sledovat poté, co jsem viděla jeho rozhovor v SJK. Do té doby jsem ani neměla tušení, že má vůbec nějaký Čech tak skvělou kariéru u Microsoftu. Na knížku jsem se těšila, ale snažila jsem se krotit svá očekávání.
Po první kapitole jsem si myslela, že to bude další kniha motivačních blábolů, které najdete v každé druhé knize, ale celkový výsledek mě mile překvapil.
Celý koncept je hodně propracovaný, člověk se v tom neztrácí a po přečtení má - aspoň dle mého názoru - jasné informace k tomu co dělat, aby byl jeho život jiný. Lepší.
Autor jde opravdu do hloubky a cvičení, která dává k dobru na konci kapitol jsou napsané tak jasně a srozumitelně, že přesně víte co dělat.
Ačkoliv je kniha primárně určená lídrům, šéfům, tak si v ní každý najde trochu. Ta kniha je o tom, jak být šťastný a spokojený sám se sebou.
Samozřejmě je to pořád jedna z dalších motivačních knih, kterých je na trhu celá řada. Ale tady je autorem někdo, kdo si opravdu prošel slunnou kariérou, doplatil na své pracovní nasazení a teprve až poté přišel na to, co mu v životě chybí.
Pokud s oborem osobního rozvoje teprve začínáte, doporučuji.

Autorovy další knížky

Jan Mühlfeit
česká, 1962
2017  66%Pozitivní leader
2018  82%Odemykání dětského potenciálu
2021  56%Rodina jako tým
2022  93%Budování úspěšných týmů

Kniha Pozitivní leader je v

Právě čtených24x
Přečtených78x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce49x
Chystám se číst91x
Chci si koupit30x
dalších seznamech3x