Požičaný život

Požičaný život https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462470/bmid_pozicany-zivot-XGB-462470.jpg 4 85 34

Lena a Olivia sa po tridsiatich rokoch náhodou stretnú v letiskovom salóniku. Dajú sa do reči a zistia, že obidve utekajú z domu, lebo sú nespokojné s tým, akým smerom sa uberá ich život. V snahe zahojiť bolestivé rany z minulosti a začať novú životnú kapitolu uzavrú nezvyčajnú dohodu: na mesiac si vymenia bývanie. Utiahnutá Lena sa ocitne v modernom byte uprostred rušného veľkomesta, svetaskúsená Olivia v chate v lone prírody. Pomôže im nové prostredie získať nadhľad? Podarí sa im oprášiť dávne záľuby a vášne? A nájde sa niekto, kto im navráti zabudnutú vieru v lásku?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Fortuna Libri (SK)
Originální název:

Life on Loan , 2019


více info...

Přidat komentář

Buchtičkajani
06.02.2024 4 z 5

Chtěla jsem oddechové čtení. Ale žádnou přeslazenou romantiku nečekejte. Spíš milý příběh a trochu zamyšlení. Ale happy end nakonec bude.
Mě se kniha líbila,asi i proto, že jsem ve věku "holek" .

Mikik
01.01.2023 3 z 5

Taková romantická jednohubka. Neurazí, ale ani nenadchne . Hlavní postavy mi k srdci moc nepřirostly.


Ivetaa
16.11.2022 1 z 5

Chtěla jsem něco oddechového, no ale nic nudnějšího už jsem dlouho nečetla. Nerada knihu odkládám nedočtenou, tak jsem se ke konci "prolistovala". Obě hlavní hrdinky takové fňukny nesympatické bych fakt potkat nechtěla.

BlaV.
05.11.2022 4 z 5

oddechový "slaďák", dobře se četla

Misa.K1
30.07.2022 3 z 5

Příjemná oddechovka mezi čtením thrillerů.

medlovice
27.09.2021 5 z 5

Příjemná knížka a konečně jedna pro nás, co jim už děti odrostly a najednou už nepotřebují mámu a tak je potřeba podívat se za sebe a vidět něco jiného než , že je potřeba uklidit m uvařit a nakoupit a nakrmit psa .Začít dýchat , začít žít jinak .
A obě hrdinky Lena i Olivie jsou sympatické.

DeKo1996
29.08.2021 5 z 5

Na knihu jsem byla velmi zvědavá, protože film Prázdniny mám hodně ráda.
A musím říct, že jsem byla velmi mile překvapená. Příjemná, nenáročná kniha na letní dny.

Nelička
10.08.2021 5 z 5

Skvělé, plynulé, pohodové letní čtění. Knížku jsem doslova přemlaskla na dovolené za 3 dny a moc mě to celé bavilo. Jasně, film Prázdniny to zcela jistě připomíná, ale komu to va? Moc se mi líbily i všechny ostatní postavy a hlavně celé se to obešlo bez zbytečných zápletek na bázi "Neumíme spolu mluvit narovinu a otevřeně..." (na to už jsem celkem alergická..:-/ ).Každopádně nemůžu jinak než 5*/5*!

tess.de.veles
27.07.2021 1 z 5

Kniha mě nalákala tím, že se na obálce psalo, že je to romantická komedie pro fanoušky oblíbeného filmu Prázdniny - který je můj snad nejoblíbenější....ALE musím tedy říct, že do podoby s filmem to má dost daleko...a možná ještě dál...Příběh byl pro mě nudný, utahaný, bez dynamiky...Na posledních 30 stránek už jsem neměla sílu - to přiznávám... a vzdala to..., ale tuším, jak to asi skončilo.... Nebyla to úplná ztráta času...., ale kdybych knihu nečetla, VŮBEC nic by se nestalo....

Majka1979
18.07.2021 5 z 5

Príbeh dvoch žien a ich rozdielnych životov. Lena a Olivia, poznajú sa, no stretnú sa až po 30 rokoch na to, aby si vymenili svoje životy a našli samé seba.
Lena je vydatá, má manžela a dcéru, tá je už dospelá. Až po dni, kedy nájde v posteli svojej dcéry chlapa a je to samozrejme jej vina, že sa takto jej dcéra spustila podľa slov jej manžela, po výčitkách jej manžela, že je z nej domáca knedľa, rozhodne sa pre okamžitý útek z domu - prečistiť si hlavu. Nepovie nič, zbalí sa a odchádza.
Olivia, rozvedená, má tiež len jednu dcéru, ktorá už je samostatná, žije sama, na matku času veľa nemá. Olivia odchádza z prázdneho bytu. Ako blogerka je vystavená tlaku dvoch žien, ktoré sa nenávidia a tak sa rozhodne s tým skoncovať a dať si na neurčito pauzu.
Obe odlietajú do Atlanty a odtiaľ má každá inú cestu. V Atlante sa vďaka zlému počasiu stretávajú a rozpovedia si svoje príbehy.
A v tom ich napadne úžasná vec - načo platiť drahé hotely? Čo keby si tie svoje životy jednoducho vymenili?
Lena pôjde do Oliviinho bytu, ruchu veľkomesta, kde nikoho nepozná.
Olivia pôjde do Leninej chaty, ktorá je v malilinkej dedinke, ktorá je úplným opakom toho, kde žila doteraz.
Ako im táto výmena zmení pohľad na ich doterajší život? Nájdu to, čo hľadali? Budú schopné a ochotné sa vrátiť do svojich starých životov?
Vrelo odporúčam, mňa tento príbeh nadchol. Môžem povedať, že mi to úplne sadlo. Obe ženy si zažili svoje a je len na nich ako sa rozhodnú. A ich rozhodnutia veru jednoduché nebudú

bookcase
06.07.2021 4 z 5

Milé oddechové čtení, které ocení ženy kolem padesátky. I ony mají právo žít a užívat si.

novakovaterka22
27.02.2021 4 z 5

Příjemný nenáročný příběh, který s Prázdninami nemá zase tak moc společného. Nejvíc se mi líbila postava Alistaira. Přála jsem mu najít štěstí v lásce. Další oddychová kniha z edice sedmilásky :) Pokud si chcete odpočinout tohle by mohla být dobrá volba.

Ocásek
01.02.2021 4 z 5

Takhle knížka mě ve výsledku velmi mile překvapila. Šla jsem do ní s téměř nulovým očekáváním a musím uznat, že to bylo moc fajn čtení. Styl psaní autorky mi hned sedl. Knížku jsem měla přečtenou asi za tři večery.
V knížce střídají pohledy hned tří postav, takže jsem mohla příběh vnímat ze tří různých pohledů. Obě hlavní hrdinky mi byly sympatické. Malinko mi vadil vysoký věk postav, kvůli kterému jsem nebyla schopná se do postav stoprocentně vžít a chápat jejich problémy. V některých momentech jsem jim jejich věk ve své hlavě automaticky ubírala.
Druhá věc, která mi vadila byla nereálnost děje, protože to kolik se tady stalo náhod, by v normálním životě nebylo téměř možné. Jinak jsem si knížku moc užila a doporučila bych ji spíše starším čtenářkám.

pe3ce
27.01.2021 4 z 5

Pěkné oddechové čtení o dvou zralých ženách Leně a Olivii, které v sobě našly sílu změnit své dosavadní životy. Obzvlášť Lena mi byla sympatická. Konec tak trochu americký happyend, ale proč ne.

Vlaled
06.01.2021 1 z 5

Ztráta času.

_Brunetka_
04.01.2021 2 z 5

Tahle knížka mě ve výsledku překvapila tím, že nebyla tak špatná, jak jsem si po její první polovině myslela, že bude. Příběh samotný byl fajn, oddechový a dalo by se říct, že na léto ideální. Líbila se mi myšlenka, kterou sem autorka vložila a to ta, že život by se měl žít, neměli bychom se bát zkoušet nové věci a taky vzdát se toho, co už nás nedělá šťastnými. Nikdy není na nic pozdě a každý máme chvilku, kdy bychom nejraději ode všeho utekli. Teď ale k záporům. Nesedl mi autorčin styl psaní, chybělo mi větší množství dialogů a přišel mi zkrátka až moc popisný. Celou první polovinu knihy jsem se do čtení musela nutit, absolutně mě to nebavilo. Druhá polovina na tom byla ale nesrovnatelně líp. Byla totiž super, četla se bez problémů a taky se tu konečně něco začalo dít. Postavy mi bohužel ale k srdci moc nepřirostly, jejich charaktery mi přišly málo prokreslené (možná až moc tuctové), ale zase vyloženě špatné nebyly. Knihu bych teda podtrženo sečteno nehodnotila špatně, pokud by celá utíkala v tempu druhé poloviny, ale takhle za mě bohužel lehce podprůměrný kousek. Ovšem pokud takové příběhy máte rádi, můžete jí zkusit dát šanci.

Martina1725
02.01.2021 4 z 5

Hezký námět, odpočinková, inspirující, jen příliš sladký konec. Na relax ideální.

Toňula
29.12.2020 3 z 5

Takové oddechové čtení na zimní večery.. Neurazí, ale hlouběji nezasáhne..

Booktwins
12.11.2020 2 z 5

No.. upřímně tohle bylo úplně mimo můj vkus, který normálně čtu. Hrozně dlouho mi trvalo než jsem se začetla, než me to začalo bavit a vůbec mě nezajímali ty osudy a příběhy hlavních postav. Snad jediná dobrá věc na téhle knížce je Olivia, která to tam dost zachraňovala, ale jinak se mi to moc nelíbilo a stoprocentně je to pro mnohem starší lidi než já :D
2,5/5

Devil-Ivet
23.10.2020 4 z 5

Mohou ženy po padesátce změnit svůj život? Tahle kniha dokazuje, že ano! Autorka tu skvěle popsala pocity některých žen, které mohou být vyhořelé a na pokraji svých sil. A poukázala, že život rozhodně nekončí. Olivia i Lena prožily onu změnu a začaly znovu žít. Nechybí ani románek.

Štítky knihy

romantika

Autorovy knížky

Ashley Farley
americká
2020  72%Vypůjčený život

Kniha Požičaný život je v

Právě čtených2x
Přečtených109x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce132x
Chystám se číst64x
Chci si koupit13x
dalších seznamech3x