Omyly v zemi Mayů

Omyly v zemi Mayů https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127864/omyly-v-zemi-mayu-127864.JPG 5 24 3

Pozdravy z doby kamenné série

< 2. díl >

V odborné literatuře o Mayích se to jen hemží nesrozumitelnými pojmy: Co například znamená dvouhlavý had? Nebo čtyřrozměrná příšera, kvadratický dračí nos, anebo drak s tupým nosem? V obdobných pojmech zdaleka nesmíme dešifrovat jen to, co nám ve škole vtloukli do hlavy, tvrdí Erich von Däniken. Polemizuje s nevěrohodnou interpretací uvedených pojmů a přisuzuje jim podstatně věrohodnější obsah. Dokládá, že antické civilizace uctívaly rozličné bohy. Jenže o jaké šlo bohy? Jednalo se výhradně o vládce přírody, takzvané bohy pohanské, jak tvrdí archeologové? Autor takové názory odmítá, neboť bozi se povětšinou představovali jako brilantní učitelé. Pohanští bozi by rozhodně pozemšťanům nepředávali poznatky o kosmu, o běhu planet, o sluneční soustavě či astronomické kalendáře. Kdo tedy byli tito bozi disponující vědeckými poznatky? V deštném pralese Guatemaly našli archeologové patnáct kamenných destiček s mayskými nápisy. Podařilo se rozluštit tento nápis: Toto zde zanechali vládci nebeské rodiny. Jaké nebeské rodiny? Odkud dostali lidé z doby kamenné přesné informace o sluneční soustavě nebo o vzdáleném Plutu? Že to vskutku věděli, dokazuje gigantické město pyramid Teotihuacan v Mexiku, jenž svou architekurou kopíruje podobu sluneční soustavy. Pročpak asi oni bozi, jejichž podoba je vtesána do kamenů, nosili kosmonautické přílby, dýchací přístroje a pouzdra s klávesnicemi? Publikace obsahuje 202 barevných fotografií, jež ohromí i nejzarytější skeptiky.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie , Záhady

Vydáno: , Dialog
Originální název:

Was ist falsch im Maya-Land? , 2011


více info...

Přidat komentář

Nibiru
08.05.2020 5 z 5

Mám všechny knihy E.von Dänikena, které u nás vyšly. Vpodstatě díky němu a jeho knížce Vzpomínky na budoucnost, kterou jsem četla někdy v 16 letech! jsem byla uvedena do této "neučebnicové alternativní historie", a jak se na tomto poli během svého života neustále sebevzdělávám, tak musím panu Dänikenovi vzdát hold a obdiv za to, že měl v tzv. Době temna 20. stol" tu odvahu, položit doslova kacířské otázky. Postavil se tak, tehdy úplně sám!!, celému vědnímu oboru, který v té době byl, a v mnoha ohledech zůstal až do dneška, zatvrzele konzervativní. Jeho přínos archeoastronautice je obrovský a nezpochybnitelný. Naprostou většinu destinací, o nichž ve svých knihách dopodrobna píše, sám osobně navštívil a prozkoumal, takže mnohé jeho knihy jsou takové archeologické cestopisy. V knize Omyly v zemi Mayů rozebírá znovu skvosty mayské architektury včetně záhadných artefaktů, jejich popis dokládá mnoha barevnými fotografiemi, což je velmi důležité z hlediska zapamatování si - čtenář vidí, o čem autor píše, hned na fotografii. Protože obyčejný člověk se do většiny popisovaných destinací nedostane - ať už z důvodů finančních nebo bezpečnostních. Některé nálezy jsou doplněny o ty nejnovější vykopávky a také o nová zjištění (teprve nedávno bylo zčásti rozluštěno mayské písmo). Velmi zajímavé jsou nálezy stovek dokonalých koulí na území Kostariky a Guatemaly, které jsou roztroušeny po rozsáhlém území a některé!! dokonce na vrcholcích Kordiller!! Těch důkazů o mimozemské přítomnosti na naší planete je dnes už tolik, že celkem nechápu, jak ještě někdo dneska může tuto teorii pokládat za zcestnou.

Terva
19.04.2015 4 z 5

Dočetl jsem další z řady již asi čtyřiceti knih světoznámého vyznavače archeoastrologie Ericha von Dänikena.
Nemá smysl se tu pozastavovat nad tím, jak tento člověk dokáže vyvrátit některé pochybné teorie nejprestižnějších "učenců" celého světa a převrátit je na svoji víru.
Což je jedna jediná teorie a to, že naši bohové prostě přiletěli z Vesmíru.
Důkazem těch nepravd a omylů některých archeologů a dalších profesorů je určitě kamenná deska nalezená v roce 1949 mexickým archeologem Albertem Ruz Lhuillerem
v Palengue v Mexiku.
O této desce bylo řečeno hned několik teorií. Od pádu Pakala (bůh, který je na desce) do podsvětí po jeho smrti, přes jakýsi strom života až po velice zajímavou teorii o jakém si kultu včel.... Pan Däniken nás vyvede z omylu.


Alix
07.12.2012 4 z 5

Kdo zná knihy pana Dänikena, nebude nijak zvlášť překvapen, ale čtení je to docela zajímavé a krásné fotografie za prohlédnutí taky určitě stojí.

Kniha Omyly v zemi Mayů je v

Právě čtených1x
Přečtených33x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce24x
Chystám se číst12x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x