Experiment: Zberateľské vydanie

Experiment: Zberateľské vydanie https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406197/bmid_experiment-zberatelske-vydanie-iXG-406197.jpg 4 3188 513

Exkluzívne zberateľské vydanie najpopulárnejšej dystopickej série Divergencia - Rezistencia - Experiment s bombastickým bonusovým materiálom. Toto vydanie by nemalo chýbať v knižnici žiadneho fanúšika a knihomoľa! Romány Divergencia a Rezistencia vtiahli čitateľov do mrazivo realistického postapokalyptického sveta. Teraz nastal čas zistiť, či to nebol všetko len EXPERIMENT! Tris a Tobias sú opäť spolu - ale za akú cenu. Systém frakcií je kompletne rozvrátený, polovica mesta leží v troskách. Spoločnosť však potrebuje vodcov, a tak sa k moci dostávajú tí, ktorými doteraz ostatní opovrhovali. Bezprizorní. Všetci však myslia iba na pomstu. A tak to vyzerá, akoby len vymenili diktátorku v čierno-modro kostýme za inú v otrhaných šatách. Mesto je v rozklade a jediná záchrana môže prísť zvonku. Tris a Tobias sa vydávajú za plot, aby sa pokúsili odhaliť pravdu o svojom meste. Je naozaj možné, že sú len súčasťou experimentu, z ktorého niet úniku? Alebo je aj toto len ďalšia simulácia? Toto zberateľské vydanie obsahuje bonusový materiál: Nataliine denníky, exkluzívne vynechané scény z knihy Experiment, manifesty frakcií, fanarty najobľúbenejších citátov z Experimentu a plagát, ktorý je súčasťou obálky!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Allegiant , 2014


více info...

Přidat komentář

Ejmy30
16.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Moc hezké ukončení série.
Líbilo se mi, že se děj odehrává mimo město, dozvěděli jsme se, co je za plotem, proč je Chicago odstřihnuté od okolního světa, ale i události, které tomu předcházeli atd.
Konec celkem nečekaný. Asi jsem trochu čekala, že by to tak mohlo dopadnout, ale i tak to bylo velké překvapení. Asi bych byla radši, kdyby to dopadlo jinak, ale někdy prostě šťastné konce nejsou. Chicago však bylo zachráněno, tak aspoň něco pozitivního.
Jinak film Aliance jsem neviděla a asi ho ani vidět nechci.
Kniha se mi líbila a možná se k sérii někdy i vrátím.

Michelle13
21.02.2024 5 z 5

Třetí díl této skvělé série a opět mě nezklamal, děj mě tak vtáhl do děje, že jsem měla tento díl přečtený asi za 3 dny a ten konec ? Ten konec jsem vůbec nečekala, slzička mi ukápla jak dojemné to bylo sice film byl taky super, ale u tohoto dílu mě to malinko rozladilo, protože to co bylo na konci knížky tak ve filmu nebylo což mě zamrzelo. Ale jinak za mě jedna z top sérií, kterou jsem četla.


Magdyla.8
31.12.2023 3 z 5

Celá série divergence byla ve své době velmi zajímavá scifi. I po těch letech má něco do sebe, ale také mi přijde, že jsou zde značné mezery a chyby. Věděla jsem, co se stane v posledním díle, ale jakým způsobem to ne. Přišlo mi to velmi zvláštní vyústění a vztah mezi Tris a Tobiasem jsem taky moc nežrala. Poslední díl byl prostě zmatečný.

Petraadeen
25.12.2023 2 z 5

(SPOILER) Spoilers. Tak..kde len začať? Po prvé.. wtf? Po druhé.. celý vývoj deja a postáv z predchádzajúcich dvoch dielov vyšiel úplne navnivoč. Tobias, ťažký badass, čeliaci svojmu strachu sa razom mení na ustráchané decko. Evelyn, ktorá sa vzdala - doslova -syna a šla si za tým, aby mestu poskytla lepšiu budúcnosť bez frakcií - lusk a "môžu si to mesto zožrať".. Caleb, jedniný, kto by ešte ako tak mohol zachrániť svoju reputáciu a hlavne svoje svedomie, ...nič!! Peter, to ani nehovorím,... a Tris. Zbytočná smrť. Koho zachránila? Mesto, konflikt ktorý už Tobias medzitým aj tak poriešil s fotrovcami? Propagandu, ktorá vlastne nedáva zmysel, pretože problém, ktorý sa vláda pokúša vyriešiť, vlastne sama vytvára- vedome?? Oh,a mimochodom.. Natalie, ktorá bola úradom vyslaná do mesta zachraňovať divergentných, zomrie pri útoku na frakciu plnú divergentných, ktorý bol podporený úradom.. neviem, toto ešte vstrebávam. No čerešnička a nakoniec. David, ktorý sa ocitol v sklade tvárou v tvár Tris, pretože mu bolo podozrivé, že sa stretáva s G-péčkarmi. Teda - S TÝMI ISTÝMI ĽUĎMI, S KTORÝMI PRIŠLA Z MESTA DO ÚRADU, A ZÁROVEŇ S JEDINÝMI ĽUĎMI, KTORÝCH TAM POZNÁ. S kým by sa asi tak mala stretávať???

Eva_Skala99
04.12.2023 3 z 5

Celá série má své kouzlo, přečteno jedním dechem, ale znovu už se k ní asi nevrátím. I tak doporučuji, určitě si najde své oblíbence. Knihy jsou dobře napsány, ale není to můj šálek kávy.

Nathally
06.11.2023 4 z 5

(SPOILER) U této knížky si řeknete: Prooooč? Panebože, copak nejde udělat šťastný konec? Popravdě docela mě konec dostal a brečela jsem, protože jsem si Tris za poslední 2 díly oblíbila a neunesla jsem to, co se jí stalo.

Ale i tak se mi knížka líbila, jen vytýkám ten konec. I když někdy je i dobré, když příběh nekončí jen "šťastně až navěky".

Noshelfcontrol
15.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Aliance se četla velmi dobře, možná kvůli přidání Tobiasova pohledu, možná kvůli změně prostředí, možná kvůli nedočkavosti, jak to celé nakonec skončí, kdo ví. Děj byl plynulý, až na pár táhlejších částí, těch bylo naštěstí oproti Rezistenci méně.
Vztah Tris a Tobiase už byl více zamilovaný, i když se k sobě někdy chovali hrozně. Asi proto mě konec tak moc bolel. Onu pasáž jsem četla s otevřenou pusou a slzami na krajíčku, ale pořád jsem si naivně (jak už to tak bývá) opakovala, že to přece není možné, takhle to neskončí, přece zase ožije atd. ... Nechtěla jsem tomu věřit. Všichni říkají, jak jim ukápla slzička, ale já vyloženě posledních pár stránek probrečela tak, že jsem přes slzy ani neviděla. Ale záměr autorky samozřejmě chápu, život není vždycky happy end. A toto je krutá realita toho, jak se vyrovnávat se ztrátou milované osoby. Jen mě mrzí, že této postavě nebyl vzdán větší hold. Obětovala se úplně pro všechny, ne jen pro jednoho člověka a skoro nikdo o tom neví...

Oproti filmu jsou zde více než značné rozdíly a mě by zajímalo, zda by filmový tvůrci dodrželi knižní konec či ne, kdyby se rozhodli poslední film natočit.

Pojďme teď ale všichni držet minutu ticha za postavy, které nás opustily: Will, Al, Marlene, Lynn, Natalie a Andrew Priorovi, Tori, Uriah a ..... Tris.

Sometimes, the best way to help someone is just to be near them.
- Veronica Roth, Divergent

gabriela05
02.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Poslední díl série se mi četl dobře, tak jako předchozí dva. Děj rychle utíkal a pořád se něco dělo. S filmovým zpracováním už ale tento díl má jen velmi málo společného. Líbilo se mi, že se střídaly kapitoly psané z pohledu Tris a pohledu Tobiase. Upřímně jsem tento konec čekala a taky že mi ukápla nějaká ta slzička. Když jsem přemýšlela nad tím, jak bych příběh ukončila, kdybych ho psala, měla jsem stejný nápad, nechala bych jednoho z nich umřít nebo oba. Protože i to je život a ne vše vždy končí happy endem. Tak jako v druhém díle se mi nelíbilo, jak se k sobě Tris a Čtyřka chovali. A také to, že Tris zachránila Chicago i úřad a ve výsledku o tom věděla jen hrstka lidí a měla jsem pocit, že upadla do zapomnění. Celkově se mi tedy líbil o trochu více film, který měl sice neuzavřený, ale šťastný konec.

Tamirai
16.04.2023 1 z 5

Túto tretiu časť som dočítala silou vôle a nejak mi nesadla :(

Jara.v
16.02.2023 4 z 5

Už vím, co mi nesedělo na třetím díle filmového zpracování. Kniha rozhodně lépe navazuje na předchozí dva díly, ale celkově to nebylo ono. Předchozí díly měly lepší spád a překvapilo mě, že to neskončilo stylem „žili spolu šťastně až na věky“. I tak se raději přikláním ke knižní verzi, která se v tomto případě zase povedla víc než film.

kozlík24
15.02.2023 4 z 5

Tato kniha není zdaleka tak dobrá jako předešlé díly. Asi bych byla radši zůstala u Rezistence. Ale i přesto je mi líto, že už je konec, postavy mi hrozně přirostly k srdci. Prvních pár dní po dočtení celé série i povídek mi bylo tak nějak smutno, že už je konec. Ale teď s odstupem času na to velmi ráda vzpomínám.

Hakate
23.08.2022 3 z 5

Serie se mi líbila., ale tento díl byl nejslabší.
Celkově hodnotím serii kladně, ještě zbývá čtyřka, snad na ní taky někdy přijde řada :))

Obelix15
23.08.2022 3 z 5

Nejslabší příběh celé série. Bylo to takové nemastné / neslané...

andrejci
23.08.2022 5 z 5

Tak - po roce jsem se pustila do posledního dílu. A musím říct, že se mi to moc líbilo. Děj rychle utíkal. Nikde se to netáhlo. Opět mě přkvapily rozdíly mezi filme a knihou. Bylo zajímavé kolik postav se ve filmu vynechalo. Celkově bylo jak moc se změnil děj.
Tris a Čtyřka mi přišli trošku vedleší. Jako kdyby autorka nevěděla co v jejich vztahu dodat. Prostě mi přišli vycpávkoví.
Co mě opravdu překvapilo byl konec. Ten se zásadně lišit od knihy a nechápu jak jim mohla projít taková změna. Musím přiznat, že jsem čekala happy end. Takže mě to lehce zklamalo.
Každopádně celá séri má něco do sebe. Je to taková stará dobrá young adult knížka.

krejcovka76
18.06.2022 5 z 5

Tak tenhle závěrečný díl mě dostal na kolena. Vzhledem k tomu, že první dva díly jsem viděla zfilmované, tak jsem byla zvědavá, jak se poperu se třetím příběhem, který jsem na plátně neviděla. V závěrečném dílu do sebe postupně začnou zapadat jednotlivé kousky, každý hrdina získává své místo a vše tak jemně a lehce plyne jako voda. I slzička na konci ukápla. Celou trilogii doporučuji.

E.T.007
07.05.2022 3 z 5

Tento tretí diel ma až tak nebavil. A ten koniec... no, chvíľu som sa z neho spamätávala.

TerezaMondeková
16.04.2022 2 z 5

I třetí díl přečtený a co mě napadá jako první... To si ze mě děláte srandu? To se to všechno dělo, aby to dopadlo takhle? To ne! Ne, ne, ne, ne, ne.
Ten nápad je úžasný. První díl... byla jsem nadšená. Druhý díl... docela dobrý. Třetí díl... absolutně ne, ale po přečtení posledního dílu jsem zklamaná. V příběhu sice nechybělo překvapení, akce, láska, přátelství, odpuštění, dost emoční okamžiky, u kterých jsem brečela jako malé dítě, ale konec knihy... ten mi celý dojem z knihy i ze série zkazil. Navíc mi přišlo... jako by třetí díl vůbec nesouvisel s těma předešlýma. Jako by byl zbytečný. Ani romantická linka nebyla nic moc, chování postav ani komentovat nebudu. K sérii se vracet nebudu. Raději zůstanu u filmu a k téhle sérii se vracet nebudu.
P.S. Zlo může mít různou podobu!

roman9276
07.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Bohužel tady autorka ukázala, že úplně zbytečně rozbila systém frakcí, kde za oponou odhalila velkýho Big Brothera a všechno, ale naprosto všechno tady přestalo fungovat. Naprosto průměrná dystopie, s průměrnými hrdiny, jako Tris mě tady vysírala snad ještě víc, než v předchozích dílech, Tobias taky. Autorka si to pošlapala sama, měla se držet původního systému frakcí a ne nám tady naservírovat jakýsi experiment. Konec ani nekomentuju, tuhl sérii bych doporučil tak maximálně někomu, kdo se chce dozvědět jak to dopadne, jinak to byl ztracenej čas.

LexiS
21.03.2022 3 z 5

Tak jsem to taky doklepala a můj názor je, že prostě nevím.
Jsem tak ovlivněná filmy, že jsem ty knihy vlastně jen přečetla, ale nic moc z nich neměla. První díl celkem fajn, druhý díl za mě teda nic moc a třetí díl asi nejlepší, nejspíš proto, že se tak strašně moc od filmové adaptace liší.
Prostě už asi taky nejsem cílová skupina, ale na zahnání nudy to stačí. Celou sérii bych zhodnotila 3/5.
A teď se vrhám na divergentní povídky, ať to mám komplet.

Lokina
16.01.2022 4 z 5

(SPOILER) Po dočtení posledního dílu jsem cítila úlevu, že je konec. Jak u předešlého dílu autorka i zde použila plno akce, aby vyplnila prázdná místa. Konečně jsem se dočetla, co zapříčinilo pád společnosti. I když mě díl moc nezaujal, líbila se mi myšlenka, že každého nelze řadit do škatulek, každá bytost má svoji jedinečnou osobnost a možnost volby. A proto i když mě Trisina oběť nijak emocionálně nezasáhla, v jistém směru jsem jí tu odvážnost a lásku uvěřila a nebyla až do konce jenom protivnou šestnáctiletou holkou.
Líbilo se mi i, že konečně příběh byl vyprávěn více postavami. Tak jsem měla větší motivaci, dočíst to do konce. Vztah mezi Tris a Tobiasem byl jak na horské dráze, nedokázala jsem s nimi sympatizovat. Pokaždé když nebyli spolu a každý si šel svou cestou, řešili problémy zvlášť, vůbec mi to nevadilo a měla jsem je radši.
Trilogie jako taková špatná není, je to typická YA. Věřím, že své příznivce si našla a asi i stále najde. Mě moc neoslovila, ale jsem ráda, že jsem měla možnost si ji přečíst.