Divergence / Rezistence / Aliance / Čtyřka (box)

Divergence / Rezistence / Aliance / Čtyřka (box) https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275927/bmid_divergentni-trilogie-ctyrka-box-bG2-275927.jpg 4 82 11

Chicago, budoucnost. Obyvatelé města, které obklopuje jen močál a obepíná ostnatý drát, jsou rozděleni do pěti frakcí. Beatrice je čerstvých šestnáct a přišel čas vybrat, do které frakce chce patřit, které ctnosti se chce na celý život odevzdat. Překvapivé rozhodnutí, osudová láska a nebezpečí. To všechno v jednom boxu. A navíc příběhy z pohledu Čtyřky... celý text

Přidat komentář
LaDouche
LaDouche
03.01.2021 4 z 5

Má oblíbená série knih, četla jsem je už dávněji, ale určitě si ji jednou přečtu znovu. První díl je hodně podobný filmu, pak už se to dost rozchází...

dada108
dada108
28.12.2017 4 z 5

Přečetla jsem všechny čtyři knihy. Nebylo to zlé až na knihu Čtyřka - to byl trapas, možná kdybych byla mladší něco by mě to dalo, ale tohle bylo od autorky nedůstojné. Divergence byla dobrá, mělo to spád a Rezistence ještě lepší. Jak skončí Aliance mě neuspokojilo a ať chce kdo chce po čtení tří knížek neustálého dramatu by se příjemnější konec hodil. Autorka dost zatlačila na pilu, aby se nějak odlišila, ale nesedlo mi to tam, bylo to poznat. Nicméně to hodnotím tak, že na HG to zdaleka nemá a na rozdíl od HG už to číst znova nebudu, jdu to nabídnout do bazaru za poštovné :-) Ale dávám čtyři hvězdy za Divergenci a Rezistenci. Aliance je na tři hvězdy a Čtyřka je odpad.


MizNaďa
MizNaďa
13.11.2017 5 z 5

Moje nejoblíbenější série. Díky téhle sérii jsem začala číst knihy.

MerryA
MerryA
07.02.2017 5 z 5

(SPOILERY)
Nedá se popřít, že tenhle příběh je inspirovaný Hunger Games trilogií. Přesto se mi líbí, co autorka s příběhem atypické hrdinky z dystopické budoucnosti udělala. První díl vynikající, druhý trochu slabší, třetí něco mezi, povídky vynikající. Smrt hlavní hrdinky mě dorazila. Jistě, často se to nestává, takže čtenáři to vyrazí dech. Přesto se nemůžu zbavit pocitu, že její smrt autorka zařadila do knihy právě spíš pro originalitu, než pro příběh...
Když jsem poprvé dočetla Alianci, chvíli jsem jen seděla a zpětně mi postupně docházelo, že ano, Tris je opravdu mrtvá, nedostala se z toho, a ano, autorka ji zjevně v případném pokračování zázračně vzkřísit nehodlá. To mě naštvalo. Zabouchla jsem knížku a byla odhodlaná na ni už nesáhnout, ale nedalo mi to a konec jsem si ještě jednou přečetla. Nebudu popírat, že i když se mi to nelíbí (Tris mi přirostla k srdci a s její smrtí se asi nikdy nesmířím), něco do sebe to má, a kvalitu příběhu jako celku to rozhodně nesnižuje. Dala bych 4,5 hvězdy, kdyby to šlo, ale takhle dávám přece jen spíš 5. Prostě se mi to líbilo.

AniS1
AniS1
05.02.2017

Četla jsem Divergenci - ta byla skvělá. Propracované postavy, příběh hezky plynul a obecně se mi to dobře četlo.
Pak Rezistence - byla slabší než Divergence. Pořád se to, ale dalo číst.
Alianci jsem nedočetla, přečetla jsem asi 200 stran, ale pa už to jednoduše nešlo.
Se čtyřkou jsem ani nezačínala, protože se mi po Alianci příběh přestal líbit.

Tesssay
Tesssay
02.12.2016 3 z 5

První díl - Divergence se mi líbil hrozně moc. Bavilo mě, jak se Beatrice pomalu mění a sbližuje se Čtyřkou, líbil se mi nápad s frakcemi a vůbec celkový děj...ale s každým dílem to byl krok zpět a Aliance jsem si přečetla spíš jen tak pro pořádek, abych měla celý příběh ucelený.

adelexcxx
adelexcxx
03.08.2016 2 z 5

Abych řekla pravdu, opravdu mě zaujala jen Divergence, Rezistenci jsem jakž takž přelouskala a nemluvě o Alianci; ta je pro mě hrozný propadák.
Celou sérii i se Čtyřkou jsem dostala na Vánoce, tak jsem to přečetla celé abych neurazila rodiče.
Jinak mě opravdu Rezistence a Aliance nebavily. Podle mě se Rezistence dala ve filmové verzi, ale Aliance? Viděla jsem první 2 minuty z filmu a už jsem umírala nudou.
Moc mě to mrzí, ale autorka mě opravdu zklamala.

HermionaKnihom
HermionaKnihom
21.06.2016 5 z 5

Boží triologie. Nejlepší Divergence, pak Čtyřka, Rezistence a Aliance. Tahle série se fakt extrémně povedla.

maxihrosik
maxihrosik
21.02.2016 4 z 5

Divergenci začala Veronica Roth psát asi v osmnácti letech a ani ona sama nepopírá inspiraci z Hunger Games od Suzanne Collins. Je to typická dystopie určená hlavně náctiletým slečnám. Začátek je trochu pomalý a jednotvárný, pravděpodobně záměrně, protože stejná je i frakce, ve které hlavní hrdinka Tris vyrůstá. Ve chvíli, kdy jsem si začala pohrávat s myšlenkou, že knížku odložím na neurčito, mě ta potvora chytla a nepustila až do rána, takže jsem ji přečetla na jeden zátah a druhý den se cítila hůř než po pořádné kocovině. Další díl (Rezistence) také nebyl špatný, ale trochu se točil v kruhu a k celonočnímu bdění mě už nestrhl. Třetí díl (Aliance) je podle mě špatně. Spisovatelka začala střídat kapitoly z pohledu Tris a Tobiase-Čtyřky (to je on s velkým O) a nějak se to úplně nepovedlo. Nedokázala vystihnout rozdílný způsob ženského a mužského myšlení a pohledu na svět, oba hrdinové se začali bez zjevného důvodu chovat divně - hloupěji a malicherněji, Tobias ztratil kouzlo tajemného, sebevědomého, nebezpečného, inteligentního chlapa. Navíc bylo konečné vysvětlení hlavní zápletky trochu překombinované, nelogické a ne moc originální. Jak už je dnes dobrým (?) zvykem, vyšla ještě bonusová povídková kniha (Čtyřka), ze které jsem měla strach, ale mile mě překvapila - nešlo o tupé překlopení prvního dílu do mužského rodu, ale o nově odhalené souvislosti, pohledy a zážitky. Přes trochu negativní vyznění komentáře jsem s celou sérií vlastně dost spokojená a už se těším do kina na Alianci - Part 1.

Makaja
Makaja
11.01.2016

Celkové hodnocení - Divergence super, Rezistence se dala, Alianci jsem dočetla s velkým sebezapřením (a ten konec, ach jo - nemyslím, jak to dopadlo, ale těch několik zbytečných kapitol posledních, co vypráví Tobias, epilog by to vyřešil), Čtyřka dobré, jen trochu málo propracované. Suma sumárum tak 6/10.

A teď jsem zvědavá na poslední film, jestli nechají konec jak je nebo ho totálně změní, aby byl hepík :-)....jo tak oni poslední film ani nenatočí

lulu28501
lulu28501
28.12.2015 5 z 5

Užasný čtyř box.
Jsem ráda že sem si ho kupila.
Jen ten konec u té Aliance mě mrzí jak to skončilo až mě to dojalo, čekala sem že spolu čtyřka a Tris nakonci spolu budou ale ne,doost mě to mrzí ale jinak užasné knihi .
Doporučuji koupit a jestli Veronica Rothová vidá nějaký další knížky hned si je půjdu koupit.
Užasná spisovatelka. :)

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Veronica Roth
americká, 1988
2012  86%Divergence
2014  73%Aliance
2012  80%Rezistence
2017  77%Čáry života
2014  81%Čtyřka: Divergentní povídky

Kniha Divergence / Rezistence / Aliance / Čtyřka (box) je v

Právě čtených1x
Přečtených138x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených13x
Knihotéce44x
Chystám se číst25x
Chci si koupit33x
dalších seznamech2x