Čtyřka: Divergentní povídky

Čtyřka: Divergentní povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243553/bmid_ctyrka-divergentni-povidky-243553.jpg 4 1579 240

Nový příběh ze světa Divergence. Co bylo před tím, než Tobias potkal Beatrice? Příběh frakce Neohrožených. Dva roky předtím, než Beatrice Priorová podstoupila Obřad volby, to samé učinil i Tobias. Po svém překvapivém rozhodnutí se ocitá mezi Neohroženými – zde konečně může zapomenout na svého tyranského otce, přestat být tím ustrašeným klukem schovávajícím se v koutě a žít šťastný život, nebo si to alespoň myslí. Už jako Čtyřka přichází na to, že ani nová frakce není bez problémů – nejen že pro získání postavení jsou Neohrožení ochotni jít přes mrtvoly, ale zároveň skrývají tajemství, které by mohlo rozvrátit celý systém frakcí. O dva roky později Čtyřka cítí, že by měl něco udělat, ale stále netuší co. Teprve dívka, která jako první nováček skáče ze střechy do záchranné sítě, může vše změnit. S ní dokáže napravit celý svět. S ní by Čtyřka opět mohl být Tobiasem.... celý text

Žánr:
Povídky , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

Four: A Divergent Collection , 2014


více info...

Přidat komentář

Michelle13
21.02.2024 5 z 5

Tato kniha je psaná z pohledu Čtyřky nebo-li Tobiase Eatona. Tuto knihu jsem měla přečtenou asi za tři dny, dobře se četla a bylo super zjistit jak to měl se strachem Tobias a jak mu pomáhala Tris a co všechno měl v hlavě a čeho všeho se bál, za mě top kniha také a určitě doporučuji přečíst.

Magdyla.8
31.12.2023 3 z 5

Takový krátký doplňkový příběh o Tobiasovy a jeho životě. Je lepší jej přečíst po celé Divergenci jako takové dodatečné informace o jeho životě. Bylo fajn zjistit, jakým směrem se ubíral Tobiasův život.


Nathally
06.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Doporučuji nejdřív přečíst celou trilogii Divergence, aby jste věděli, o čem to vlastně je. Jelikož jsem si Čtyřku neskutečně oblíbila, jsem ráda, že je i nějaká knížka o něm a o tom, jaký měl život před tím, než se ocitl v Neohrožených. Rozhodně doporučuji

Lotuska96
13.10.2023 2 z 5

Za mě velké zklamání. Trilogii Divergence miluju, ale z téhle knížky nemám pocit, že bych se dozvěděla něco nového... Působilo to na mě jako takový výtah z předchozích knih.

Jara.v
02.08.2023 4 z 5

Zabloudila jsem do dívčích románů a musím říct, že mi to docela oživilo trilogii Divergence. Čtyřka je sympaťák a docela to rozšiřuje náhled do jeho chování a způsobu myšlení. A také dalších postav, které se tady ukazují.

bafometamendes
23.07.2023 3 z 5

Nijak zvlášť to sice příběh neobohatí, ale pokud máte rádi Čtyřku a chtěli byste zažít něco jako 1. díl, ale z jeho pohledu a o něco kratší, tak to pro vás bude příjemnou tečkou na závěr této série.

Veve721
22.06.2023 4 z 5

Obecně nejsem zrovna velkým fanouškem povídkových sbírek, ale Čtyřkovi jsem dala šanci, protože Divergenci zbožňuju (minimálně první díl, s posledním mám spíše komplikovaný vztah). A nakonec jsem byla mile překvapená. Sice jde o povídky, ale zachycují události v určitém časovém sledu, proto působí konzistentně a celistvě. Jde o čtyři významné milníky Čtyřkova života popisované z jeho úhlu pohledu. Musím říct, že mi přišel víc sexy jako záhadný tichý drsňák z prvního dílu, i tak mám ale jeho postavu ráda. Výsledné dílko hodnotím kladně - přestože se nedozvíme příliš novinek, za přečtení to určitě stojí. Minimálně pokud se vám líbil první díl trilogie.

gabriela05
02.05.2023 5 z 5

Všechny díly této série jsem přečetla na jeden zátah, protože jak jsem se do toho ponořila, nemohla jsem přestat. Tyto povídky psané z pohledu Tobiase skvěle doplňují celý příběh. A vzhledem k tomu, že jsem si Čtyřku opravdu oblíbila, tak jsem si užila dozvídat se více o jeho životě než se stal Čtyřkou a o jeho přestupu do Neohrožených. V knížce se také dočteme o jeho pocitech, když do jeho života vstoupila Tris a bavilo mě sledovat vývoj jejich vztahu i z jeho pohledu.

kozlík24
15.02.2023 5 z 5

Super doplnění děje, z úplně jiného pohledu. Čtyřka je prostě úžasný. Mnohem lepší kniha než Aliance. Tohle je moje nejoblíbenější série (když nepočítám 3. díl), moc za ni děkuji.

JaniisB
14.11.2022 5 z 5

Je zajímavé číst příběh i z druhé strany

andrejci
25.08.2022 5 z 5

Hezká doplňková knížka. Líbilo se mi, že jsem se dozvěděla něco z jeho minulosti. Klidně bych uvítala jednu kapitolu po událsot v Alianci. Ale bylo hezké se vrátit na začítek, když už vím jak to skončí.

midone
13.04.2022 3 z 5

Ai by bylo lepší, kdyby autorka ořezala některé ty zdlouhavé části v původní trilogii a nahradila je něčím z této knihy. Asi bych tu celou sérii hodnotila jinak.

Dela90
08.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Knížka je rozdělena na 4 části. V každé z nich se dozvídáme něco o jeho životě, to jak byl původně odevzdaným - to jak ho otec týral. Jeho nováčkovství, které se změnilo v triumf oproti ostatním, protože prostě Čtyřka. Nalezení rodiny, kterou ztratil. Je rozpolcený mezi tím, co je a není dobré, mezitím potká dívku jménem Tris, která je jako světlo na konci tunelu.
Bylo zajímavé dozvědět se něco o Tobiasovi, kterého si snad zamilovala každá. Nejvíc mě bavila asi část druhá, kdy se jako nováček seznamuje se vším novým. Když porovnáte to, jak to pak bylo s Tris, je to zajímavé. I přesto mi přišlo, že se knížka neskutečně táhne. Jako doplněk k sérii Divergence určitě ano, doplní Vám to celý obrázek příběhu. Ale je to spíš taková oddechovka.

roman9276
07.04.2022 3 z 5

Tuhle doplňkovou knihu chválím. Autorka se vrátila zpátky k frakcím a najednou tady příběh měl hlavu a patu a začalo to pěkně šlapat. Čtyřku mám daleko raději než Tris, ta mi prostě lezla krkem. Druhý pohled tady nebyl vůbec na škodu a já jsem si tímto uzavřel celou sérii, ke které se už rozhodně vracet nebudu.

Baru7
03.12.2021 5 z 5

Moc hezká doplňková kniha.
Mám ráda tyhle pohledy z druhé strany.
Mohlo toho být víc

alzbeta2843
31.10.2021 5 z 5

Ako fanúšik Divergencie, som si nemohla nechať ujsť túto knihu. Hlavne ako fanúšik Štvorky/Tobiasa. Neho som mala totiž radšej než Tris a musím pivedať, že ma kniha bavila tak ako Divergencia samotná. Bol som prekvapená aký bol Tobias pred tými 2 rokmi a ako sa postupne vypracoval. Teraz ho mám o to radšej a mám chuť si prečítať znova všetk diely.

Stephaniee
29.10.2021 4 z 5

Moc hezké se podívat na to, jak to prožíval Čtyřka. Hodí vás to více do děje a propojí proč se v určitých situacích choval, jak se choval.

Alíček83
23.09.2021 4 z 5

Dozvěděli jsme se, co bylo ještě předtím než přišla Tris. Čtyřka je o dva roky starší. Další informace, které zapadly do příběhu. Když nepřečtete, nic se nestane. Ale je to rychlovka.

Luigi1
11.08.2021 4 z 5

Toho jsem se obával,že neudrží standart a je to tady.Tato povídková kniha nebyla špatná,ale...

Lejčís
10.05.2021 4 z 5

Když už víte, co vše se stalo po tomto prequelu, tak se jedná o neskutečně sentimentální a dojemné čtení..