Povolené ztráty

Povolené ztráty https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405704/mid_povolene-ztraty-O85-405704.jpg 4 122 40

Onen osudný večer byla pro Simone návštěva kina s kamarádkou lékem na zlomené srdce. Pro Reeda jen další přivýdělek na brigádě. V tom zazněly výstřely. Na zemi zůstaly ležet desítky nevinných lidí. Časem začne Simone s Reedem spojovat více než jen krutý okamžik, který přežili. A zatímco se oba léčí z hrůz a oddávají vzájemnému citu, vyčkává vrah na ten správný čas, aby znovu zaútočil. A Simone stojí na nejvyšší příčce plánu jeho pomsty... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Pro ženy

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Shelter in Place , 2018


více info...

Přidat komentář

WaN635
17.07.2023 5 z 5

Po dlouhé době kniha NR, která mě naplno uspokojila. Emoční kolotoč na začátku mě celkem rozsekal.
Kniha i přes svou tloušťku nenudí ani chvilku, stránky utíkají jako splašené. Hlavní záporná postava, byla opravdu odporně zvrácená.
Jak jsme u Nory zvyklý, spojila romantiku s napětím a tady to celkem všechno hezky sedlo.

Tamirai
15.04.2023 4 z 5

Veľmi sa mi páčila aj táto knižka od Nory. Už som nejaké prečítala, tie jej romantické thrillery a toto spojenie ma baví. Oddýchla som si a prežila s hrdinami niekoľko fajn rokov. Miestami bola kniha naozaj napínavá a dej odsýpal poriadne rýchlo. Určite odporúčam ako skvelú voľbu na oddych :)


Ďumbierka
31.03.2023 4 z 5

Výborná a vydarená knižka toto. Napínavé aj romantické.

Dej sa odohrával v priebehu cca trinástich rokov od incidentu, ku ktoré u došlo v nákupnom centre. Postavy boli reálne a uveriteľné a prežili sme s nimi naozaj roky. Bavilo ma to sledovať, bavilo ma vidieť ako sa menia, ako dospievajú a kam smerujú.

Áno, časť deja bola samozrejme predvídateľná, ale to mi nevadí a asíce som si tam našla nejaké tie mušky - pre mňa osobne niekedy už až moc úmrtí, ale vzhľadom na to, kto bol hlavnou negatívnou postavou to dávalo zmysel a dobre bolo aj to, že nešlo o nič do kosti nechutné a rozpísané, skôr sme sledovali tie hrozné myšlienky tejto negatívnej postavy a naozaj to bol niekto kto nevedel, čo je to láska, empatia či ľútosť. A druhá vec bol koniec, ten mi prišiel troška zrýchlený, ale aj tak bol super.
Kniha sa čítala celkovo veľmi dobre a nájde si podľa mňa široké publikum.

Bolo zaujímavé sledovať rôzne uhly pohľadov, či už išlo o zlých hrdinov, alebo tých dobrých.

Knižka bola dokonca aj vtipná a to oceňujem. Nora píše naozaj dobre a mňa jej knihy bavia. A samozrejme som si užila aj romantickú linku v knihe, úplne som ich videla pred očami a ešte tu bol aj psík.

Občas ma len zamrzí, že na SK trhu už nie je. V deväťdesiatych tokoch to bol hit aj na Slovensku a teraz jej knihy nik neprekladá ani nevydáva.
Mne osobne to nevadí, viac čítam v českom jazyku, ale rada by som ju, ako autorku priblížila aj iným čitateľom, no tí zase nechcú čítať v češtine, ale hľadajú presne takýto žáner - thriller/krimi/romantika.
Je to škoda, sme tak blízko a sme tak podobné národy a necháme sa rozdeľovať politikou a pomaly si nerozumieme. No nič, možno časom sa niečo zmení, kto vie.

Každopádne, táto česká obálka je krásna a ak chcete na chvíľu vypnúť, odísť na nádherný ostrov s farebným majákom, užívať si maľovanie a tvorenie postáv v knihe, zaľúbiť sa, prežívať rôzne priateľstvá aj rodinné záležitosti a zároveň si prečítať zaujímavý thriller s krimi zápletkou, keďže tu máme aj policajtov, tak toto všetko je v jednej knihe.
Spolu to všetko dáva zmysel, je to čtivé a postavy sú ako z reálneho života aj tie kladné aj tie záporné.

Audreyh
09.02.2023 5 z 5

Stará dobrá Nora nezklamala. Doporučuji.

lucihank
30.12.2022 5 z 5

Asi nejlepší kniha,kterou jsem od této spisovatelky četla.

pip11
28.10.2022 5 z 5

Příběh plný emocí a napětí od začátku až do konce. Pokud máte rádi u této autorky krimi zápletky, nenechte si knihu ujít.

MirrorIsis
25.10.2022 5 z 5

Začátek byl pro mne tak dramatický, že jsem myslela, že knihu odložím a po střelbě v kině už dál číst nebudu, ale pak příběh začal být starou dobrou Norou Roberts. Takže až na začátek byla kniha to, co jsem od ní čekala...

princesse
22.08.2022 5 z 5

Skvělé čtení, moc jsem si užila od začátku až do konce. Paráda. Autorka je zkrátka fenomén a přečetla jsem od ní již spousty knih. Vyhýbám se pouze těm na mě už moc mystery a moc mě neberou ty pod pseudonymem. Ale pravá Nora je skvělá. Tuto doporučuji, rozhodně si čtení užijete.

Kojindra
08.02.2021 5 z 5

Naprosto úžasná, jako všechny další knihy této autorky

dr.romca
02.02.2021 4 z 5

Skvělý začátek, pomalejší tempo uprostřed ( až na tu spoustu mrtvol ). konec opět napínavý, ale takový honem, honem ukončený.

LenkaKa
03.01.2021 4 z 5

Čtivé, napínavé... Kniha se mi líbila.

sabca
22.09.2020 5 z 5

Tak mě kniha vůbec nezklamala na rozdíl od některých komentářů níže. Naopak byla napínavá od samého začátku, přesto, že celkem brzy jsme znali pachatele. Simone a Reed byli sympatičtí a já za sebe nemohu knize nic vytknout. Myslím, že stojí za přečtení

85098211
20.08.2020 4 z 5

Tohle byla moje první kniha od autorky a zároveň poslední, kterou jsem si stihla na letošní dovolené v Portugalsku jako audio v němčině ještě poslechnout - i když jsem ji dokončovala během letu a krátce po přistání, tj. víceméně až po návratu ;-). A bohužel musím přiznat, že jsem byla tak trochu zklamaná. Začátek je opravdu bombastický a nabitý akcí, jak už bylo uvedeno v příspěvcích níže. Ale později je kniha vyplněná spoustou zbytečných pasáží, které jsou dost zdlouhavé a příběhu ubírají na atraktivnosti. Za sebe jsem si postavy nedokázala nějak zvlášť oblíbit, snad jedině Reeda - a ani toho ne naplno. Navíc honba za šílenou vražedkyní trvá opravdu celou věčnost, během které se (kromě enormně velkého počtu vražd) toho zase až tak moc nestane. Abych však jen nekritizovala ;-). Autorka píše hodně dobře, je poznat, že má v psaní rutinu, takže kniha se poslouchala jedním dechem i přes všechny moje výtky. Proto strhávám pouze jednu hvězdičku a po čase se zase po nějaké její knize určitě poohlédnu.

Renca.ch
10.07.2020 2 z 5

Průměrná kniha, dobře se četla, na začátku zajimave téma, ale pak se děj a některé věci opakovaly stále dokola, zbytečné natahovani děje a stránek...nakonec příliš rychle vyřešený a useknutý závěr... vztah Simone a Reeda nemastný neslaný, neustale opakujici tvrzeni jak je CC úžasná už šlo na nervy..a "vztah" snoubence Simony a její babičky mi přišel ujetý :-)

JustWomen
08.07.2020 1 z 5

Omyl...

alzbeta4340
29.06.2020 5 z 5

Začátek byl výborný, moderně napsaný, syrový, akční. Kdyby mi někdo řekl, že ho N.R. napsala ve spolupráci s nějakým mladým asistentem, snad bych se ani nedivila. Poté děj sklouzl do klasického stylu autorky. Bylo to pěkné čtení, i když bych něco málo stránek ubrala.
Jako čtení pro ženy ale určitě stojí za přečtení. 4,5 hvězdičky

Pípasek
24.05.2020 5 z 5

Není co dodat, vše již napsáno. Odtrhnout se od knihy prostě nedá.

Kudík
24.03.2020 5 z 5

Přiznávám, tato kniha je masakr, a to doslovně. Začátek knihy byl doslova brutálně strhující, že se mi první noc o knize i zdálo. Neumím si vůbec představit, co s člověkem udělá taková "tragická" událost, ale hlavní postavy se s tím v rámci celkem 14let vypořádaly skvěle. Simone se mi hrozně líbila na začátku, a poté zase až po pár letech, kdy opět začala žít a hlavně tvořit. Její babičku CiCi Lennon by si přál asi každý, ale kdo mě nejvíc z postav oslovil byl Reed Quartermaine. Ten CHLAP byl neuvěřitelný, už od záchrany Bradyho, jeho smyslu pro pořádek, smyslu pro humor atd. až po další záchranu, a to Barneyho. Kniha je sice rozsáhlá a dost emotivní, ale stojí za přečtení.

raty
07.03.2020 5 z 5

Nora Roberts v nejlepší formě.
Kdo má rád její starší knihy s detektivní zápletkou, nebude zklamán.

Ráčkajda
06.03.2020 5 z 5

Tak to byla paráda, nemohla jsem se od knížky odtrhnout.

Autorovy další knížky

Nora Roberts
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku

Kniha Povolené ztráty je v

Právě čtených5x
Přečtených176x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených11x
Knihotéce142x
Chystám se číst76x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x