Povolání domina

Povolání domina https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/159802/bmid_povolani-domina-c22-159802.jpg 3 16 6

Příběhy ze sadomasochistického studia. PhDr. Lenka Blažejová (*1963 v Prostějově) vystudovala psychologii a sociologii na Univerzitě Karlově. Několik let působila jako podniková psycholožka a poté jako středoškolská profesorka. Kromě psychologie se určitý čas věnovala intenzivně i okultním vědám a magii. V roce 1994 vystoupila v jednom z prvních pořadů Tabu, kde se otevřeně přihlásila k sadomasochistické sexuální orientaci. Její vystoupení vyprovokovalo sérii nabídek k různým formám spolupráce. Natočila několik filmů s touto tematikou a objevila se v menší roli ve filmu režiséra Víta Olmera Playgirls. V únoru 1995 otevřela ve spolupráci s holandským partnerem jedno z prvních profesionálních sadomasochistických studií pod jménem Aradia. V roce 1997 založila první pravidelně fungující klub pro lidi se sadomasochistickou sexuální orientací v Čechách. Všechny příběhy v této knize jsou skutečné, všechny události se staly, jak jsou popisovány. Byla změněna pouze jména postav a jejich profese. Kniha mapuje snad všechna zákoutí lidské sexuality. Pro každou sexuální orientaci (nebo chcete-li) deviaci v ní najdete alespoň jeden praktický příklad. Profese psycholožky, vlastní sexuální orietace a praktické zkušenosti ze studia vytvořily ojedinělý základ pro výlety za hranice běžné lidské fantazie někam, kde snad leží naše nejtajnější sny. Vydejte se za tyto hranice s lady Aradií. Když pro nic jiného, tak pro pobavení. Nebo pro inspiraci...... celý text

Přidat komentář

Jita160
27.03.2024 4 z 5

Tato knížka je zřejmě určená těm, kterých se týká tento neobvyklý sexuální životní styl BDSM, potom těm ,kteří se nebojí opustit svojí komfortní zónu normálnosti a chtějí třeba nahlédnout nebo si i snad prožít svůj tajný sen a nakonec... zvědavcům....za kterého se považuji já.
Ale koneckonců kde je v sexu hranice normálnosti a nenormálnosti?
Paní spisovatelka nám bez obalu naservírovala skutečné příběhy ze své praxe Dominy. Obeznámý nás ze sexuálními deviacemi o kterých mnozí z nás ani netuší, že jsou. Masochismus je totiž součástí jejich osobnosti ,není to nemoc. Pro tyto lidi je totiž velice těžké najít si svého životního partnera. Stydí se ,trápí a tají svoji orientaci před světem, vždyť i oni si potřebují najít své místo v životě.
Když nic jiného tak tato kniha mě v určité míře šokovala ,pobavila a rozšířila obzory.
Není to má první a ani poslední kniha od této neobyčejné ženy,která se dokázala veřejně přihlásit ke své orientaci.

marcela3655
25.05.2022 5 z 5

Moc zajímavá knížka


Blancheerka
24.10.2021 3 z 5

Nechápu, jak vůbec někdo může toto dílečko porovnávat s 50 odstíny šedi. Přijde mi, že lidi četli jenom toto a veškerá erotická literatura se tím pádem prostě musí porovnávat s touto břečkou pro chudáky bez fantazie :( No, nicméně tu nepíšu pocity z odstínů, ale z této knížečky, která je čtivá a povídky jsou vtipné a vzrušující právě pro to, že jsou ze skutečného života. Od autorky jsem četla již několik knížek a tato rozhodně patří mezi ty vydařenější ;)

mmouse
23.06.2019 5 z 5

Ačkoliv pro někoho může tato kniha znamenat pouze "nudu, nudu, šeď, šeď" (jinak 50 odstínů šedi), pro jiné to zůstane unikátní kniha od u nás první autorky, která začala publikovat z populárního pohledu o tématu sexuálních deviací. Kniha s provokativní obálkou pojednává povídkovou formou o reálné praxi v autorkou provozovaném sadomasochistickém studiu. Lady Aradia, která je vystudovanou psycholožkou, se stala první profesionální dominou veřejně známou u nás - tedy i mimo komunitu BDSM zaměřených lidí.
Téma je o problematice neobvyklých (či spíše v minulosti dosud příliš nediskutovaných) potřeb v sexualitě minimálně u části lidské populace. Kniha přináší nezkreslený pohled na tuto oblast ukázkou zaměření různých klientů a reálných "lekcí" v BDSM studiu. Z mého pohledu kniha první volby (byť obtížně sehnatelná) pro každého vážného zájemce o otázky sexuálního fetišismu a konsenzuálního sadomasochismu (BDSM).
Z dalších knih autorky lze doporučit např. podobně orientovanou knihu Jablko ze Sodomy nebo další titul Sexuální deviace?, který se snaží i o širší psychologické vysvětlení tématu. Z dalších našich autorů stojí za zmínku knihy Josefa Kubíka Sexualita bez tabu a V žáru erotiky, které rovněž přinášejí zajímavý pohled na tématiku fetiš/BDSM vztahů, či kniha Hledání bolesti od Daniely Sembdnerové a Jiřího Ransdorfa.
BDSM a fetišisticky zaměřenou sexualitu lze možná v podstatě popsat jako intenzivní touhu po určité formě návratu do psychických stádií dětské sexuality (psychoanalytické pojetí), který, až je-li předehrou nebo doplněním (někdy i alternativou) běžného sexu, přináší takto zaměřenému člověku potřebné, při běžných praktikách nedosahované intenzivní sexuální vzrušení. Tento "návrat" je u něj (nebo u ní - neboť tato forma sexuality se týká obou pohlaví), z dosud neobjasněných příčin a na rozdíl od statisticky "normálních" jedinců, nezbytný k úplnému prožitku sexuálního a psychického uvolnění a uspokojení. V tomto smyslu lze korektně (tedy podle zásad "SSC - safe, sane, consensual" - z angličtiny "bezpečně, s rozumem a s bezvýhradným vzájemným souhlasem") provozované BDSM dnes vnímat jako tvořivou erotickou hru, která obohacuje život a prohlubuje kvalitu a vnímání partnerského vztahu snahou o hlubší porozumění psychickým a sexuálním potřebám sebe i druhého a partnerovým i vlastním vnitřním hranicím. Mohlo by být zajímavé vědecky sledovat, zda vzrušení, dosahované při BDSM či fetiš praktikách, je ekvivalentem vzrušení, dosahovaného "normálním" jedincem při obvyklém sexuálním aktu, nebo zda se jedná o zcela novou kvalitu (z hlediska produkované mozkové chemie je to pravděpodobné - adrenalin, apod.).
Vzhledem k dosud přetrvávající tradici částečné tabuizace plnohodnotné diskuze o sexualitě ve všech kulturách nelze dosud jednoznačně určit, jaké jsou skutečné potřeby a projevy v sexualitě u "většinové společnosti". Některé výzkumy (např. prof. Flegr) ukazují, že statisticky významné procento běžné populace při sexu alespoň příležitostně používá praktiky, které do oblasti BDSM přirozeně přesahují (např. zdůrazněná sexuální dominance muže a submisivita ženy v sexuálním životě nebo naopak, "drsnější" sexuální praktiky či alespoň fantazie, apod.).
BDSM, jakožto formu vzájemně plně akceptované erotické hry s množstvím vyspělých tvořivých a estetických aspektů, je nutno striktně odlišit od patologických forem lidské sexuality, které vedou k násilným trestným činům s ublížením na zdraví oběti.

pakoshka
08.09.2014 3 z 5

Literární hodnota vcelku žádná, ale i tak zajímavé počtení pro někoho, kdo se v tomto oboru neangažuje.

Fefin Lišák
21.06.2014 2 z 5

Knihu tvoří pestrá plejáda BDSM erotických povídek. Jde o průřez nejrůznějšími úchylkami. Vcelku jednoduše a stroze naservírovaný. Vzhledem k psychologickému vzdělání autorky snad až příliš stroze.
Chápu, že v době vydání (rok 1998, tzn. době hluboko předinternetové) představoval titul docela slušné haló. Teremová svým veřejným coming-outem vůkol sebe vytvořila auru průkopnice BDSM. Knihou neosvícené veřejnosti prezentovala danou problematiku co nejbarvitěji. Dodnes hodně lidí z komunity vzpomíná na knihu jako prostředek, který čítávali se zatajeným dechem a který jim pomohl proniknout do tajů a rozmanitostí sexuálních aberací.
S odstupem sedmnácti let – v současné www době – je kniha dávno mrtvá. Stačí párkrát kliknout a máte všechno naservírované včetně zvukového a obrazového materiálu. Nečekejte hlubší psychologický rozbor klientů, smyslné a hravé praktiky, zajímavý sloh .. spíše set průměrně podaných pornopovídek S/M tématiky. Pravda. Některé jsou vcelku vtipné. Nicméně u člověka, který o těhle úchlykách minimálně jednou někde slyšel, převládá literární bída a zklamání.