Pověsti karlštejnské

Pověsti karlštejnské https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285572/bmid_povesti-karlstejnske-VFl-285572.jpg 4 11 4

Český historik Václav Vladivoj Tomek, mimo jiné autor Dějepisu města Prahy a první rektor české části Karlo-Ferdinandovy univerzity v Praze, je autorem této knížky, která se zaměřuje na pověsti ze slavného hradu Karlštejna. Čtenář se dozví, jaké pověsti se vážou k místům jako Týřov nebo Svatý Jan pod Skalou.

Přidat komentář

Sabina335
07.04.2020 4 z 5

Jak již název napovídá, jde o knihu pověstí z Karlštejna. Toto místo mám moc ráda. Krásně napsané, příjemná oddychovka.

sgjoli
25.09.2019 3 z 5

Bohužel musím hodnotit průměrně. Pověsti jako takové mi seděly svým obsahem, líbily se mi, bavily mne. Neseděl mi ale způsob, jakým byly pověsti napsané. Klasická literatura mi běžně vůbec nevadí (naopak ji mám moc ráda), nevadí mi většinou ani archaická čeština - ráda ji i ocením, ale zrovna v případě této knihy se mi to nečetlo dobře. Pro mne příliš kostrbaté a košatě napsané. Tím rozhodně nechci snižovat obsahovou hodnotu této knihy, ale subjektivně vzato, neumím to pořádně docenit pro tu jazykovou bariéru, kterou jsem zde vnímala.


morava
13.09.2017 4 z 5

Tato utla knizka s povestmi z hradu Karlstejn se mi velice libila, a to jak obsahove, tak i grafickym zpracovanim. Na hrade Karlstejn jsem jeste nebyla, ale chystam se tam a po precteni povesti se na navstevu tohoto mista tesim zase o krapatko vice :-)

Wendysek
07.10.2016 5 z 5

Milé počtení, jen co je pravda. Jinak mi ale absolutně není jasné, jak je možné, že se (min.) ve dvou pověstech mluví o 1. světové válce, pakliže žil autor do roku 1905 a redakce upravila pouze gramatiku a stylistiku pro lepší porozumění čtenářů, jak píše v ediční poznámce na začátku knihy...