Povaha změny

Povaha změny https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268008/mid_povaha-zmeny-Kbw-268008.jpg 4 30 3

Tento sborník zprostředkovává pohled mnoha různých odborníků (např. Václava Cílka, Petra Pokorného, Jiřího Padevěta, Luboše Kropáčka, Dany Drábové, armádních specialistů Jiřího Balouna a Karla Řehka ad.) na vybrané problémy dneška. Jednotlivé texty jsou věnovány klimatické změně, bezpečnostní situaci, nastupující vlně mezikontinentálních migrací, dlouhodobým krizovým faktorům ve vývoji společností a mnohým dalším tématům. Jejich smyslem není šířit neklid, ale naopak upozornit na mnohé souvislosti a důležitost těchto procesů, kterým při řešení každodenních problémů společnosti nevěnujeme dostatečnou pozornost. Protože pouze pokud těmto jevům včas porozumíme, můžeme je začít úspěšně řešit. A to je hlavní cíl této publikace, která volně navazuje na bestsellery týkající se této problematiky reprezentované na českém trhu právě osobami editorů Miroslava Bárty a Martina Kováře.... celý text

Přidat komentář

Jarka 55
03.07.2018 5 z 5

Tyto knihy si kupuji jen kvůli panu Bártovi jen me mrzí ,ze ho tam není tolik .
Stejne je to i u knih Kolaps a regenerace a dalších .

puml
22.07.2016 5 z 5

Z té triády knih "o kolapsech" mi tahle přišla nejvyrovnanější a asi i nejlepší. Zvlášť zajímavé byly příspěvky o armádě a hybridních formách války a závěrečná stať od Petra Pernici o úpadku vzdělanosti. Krátká citace: "Vědec se stává dělníkem, univerzity se proměňují na podniky. ... Pojem univerzity je zcela vytunelován." Jsou to silná slova, ale v lecčems pravdivá, bohužel. - Doporučuji.


Pavel_D
26.01.2016 4 z 5

Na rozdíl od knihy Kolaps a regenerace stejného autorského/editorského kolektivu je tento sborník tematicky úžeji zaměřený a myslím, že mu to svědčí. Pohled na bezpečnost světa v širokém slova smyslu, od rizika válek, přes klimatické změny až po úpadek vzdělanosti. Nejvíce se mi líbily příspěvky od V. Cílka, P. Pokorného, R. Maříka, V. Dulíkové, L. Kropáčka, O. Foltýna, M. Zrna, J. Padevěta a P. Pernici.

Štítky knihy

bezpečnost

Autoři knihy

Miroslav Bárta
česká, 1969
Martin Kovář
česká, 1965
Otakar Foltýn
česká, 1976

Kniha Povaha změny je v

Právě čtených2x
Přečtených41x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce37x
Chystám se číst57x
Chci si koupit26x
dalších seznamech1x