Pouť. Duchovní mapa pro moderní poutníky

Pouť. Duchovní mapa pro moderní poutníky https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293586/bmid_pout-3Zw-293586.jpg 4 10 3

Obraz života jako cesty je pravděpodobně jedním z nejpopulárnějších obrazů světové literatury. Různé cesty vedou k různým cílům - a cesty mysli jsou právě tak skutečné jako cesty těla. Jako musíte volit, kdykoli přicházíte na rozcestí vaší fyzické cesty, musíte volit i mezi myšlenkovými cestami, různými životními filosofiemi. Kniha vypráví o pouti za smyslem života a o vyjití či úniku od deseti chybných odboček na této pouti.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Krystal OP
Originální název:

The Journey: A Spiritual Roadmap for Modern Pilgrims , 1996


více info...

Přidat komentář

Garik
01.03.2021 5 z 5

Kreeft vo svojom „snovom príbehu“ krásne ilustruje skutočnosť, že toľko vyzdvihovaní filozofi modernej doby vlastne neprišli s ničím novým a všetko tu už dávno bolo.
Mne osobne by síce lepšie sadla iná forma, než zvolil autor, ale aj sen, v ktorom pri putovaní stretáva rôzne historické osobnosti, s ktorými on a jeho sprievodca Sókratés postupne diskutujú, má predsa len niečo do seba.

PeterBahn
28.12.2020 5 z 5

S trochou obavy jsem otvíral tuhle darovanou knihu, ale po pár stranách jsem se nechal vtáhnout mistrnou argumentací. Při čtení se střídaly pocity beznaděje, když zněla „zavádějící“ argumentace s pocitem úlevy, když vstupovala na scénu „správná“ argumentace. Mnohokráte mi padla při čtení brada nad tím, jak může autor, tak dokonale vyargumentovat správný vhled při rozcestích na pouti, podobně, jako při čtení některých knih C. S. Lewise.


Roselunda 1928
30.04.2016 5 z 5

Naprosto úžasná kniha, která je velmi poutavě a zajímavě napsaná a člověk se z ní mnoho dozví.