Zrádce trůnu

Zrádce trůnu https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367292/bmid_zradce-trunu-MXm-367292.jpg 4 151 37

Amání série

< 2. díl

Amání utekla ze svého rodného města na konci světa společně se záhadným cizincem Jinem na hřbetě mytického koně. Tehdy šla jen za svou vlastní svobodou, ale nyní bojuje za svobodu celého Mirádži. Tomu panuje krvežíznivý sultán, který neváhal zavraždit svého otce, by se dostal na trůn. Amání se ocitne jako zajatkyně přímo v sultánově paláci a je odhodlána udělat vše, aby ho sesadila. Zatímco se pídí po tajných informacích na jeho dvoře, snaží se zapomenout, že Jin zmizel, zrovna když to vypadalo, že k sobě mají opravdu blízko, - a taky že je vlastně vězenkyní nepřítele. Čím dele však v paláci je, tím víc pochybuje, jestli je sultán opravdu tak hrozný, jak jí tvrdili, a přemýšlí, kdo je v její rodné vlastně ten zrádce.... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Traitor to the Throne , 2017


více info...

Přidat komentář

Petra-1
18.03.2023 5 z 5

Trošku méně akce než v prvním díle. Ale i tak výborné pokračování.

Kaila146
17.08.2022 4 z 5

Horší než první díl.


Luigi1
06.11.2020 5 z 5

Ze záčátku jsem se nemohl nějak chytit,ale pak se to rozjelo.Je pravda,že třetí díl je potřeba a taky bych prosil Albatros o přeložení tohoto dílu.

Malinali
13.10.2019 5 z 5

Prvních 70 stran pro mně bylo jaksi zmatených a chaotických. Ale pak se to pěkně rozjelo. Snad nám přeloží i 3.díl, protože tahle série je fakt skvělá.

Modřenka
29.09.2019

Naprosto úžasná kniha! Jen mě mrzí, ža Albatros odmítl přeložit další díl! Prosím, pokud se vám tato kniha líbila a chcete třetí díl pomožte mi zatlačit na Albatros, aby knihu přeložil. Předem moc děkuji za pomoc!

Tweety0207
20.09.2019 5 z 5

Ako vazne chcem pokračovanie.

warca
09.08.2019 3 z 5

Připadá mi, že autorka nedostala z příběhu tolik, kolik by mohla. Téma únosu a čas v harému?
Chyběla tomu jiskra.
Konečně se také z orientálního příběhu vytratily ty westernové prvky...
Jinak bylo potlačování celkem poutavé. Ale necítím potřebu číst třetí díl, což je poněkud zvláštní, ne?
Hodnotím knihu podobně jako první díl. Možná malinko hůř. Ale tak to druhé díly bývají skoro vždy.

jmn7053
03.08.2019 5 z 5

Je to skvělé pokračování. Akce, napětí, silné charaktery, humor a i trochu toho pletichaření. Příběh se sype jako písek mezi prsty - ani si nevšimnete, že jste na konci knihy, dokud Vás vyvrcholení nepraští jako Pendolino.
Jediné, co bych vytkla je věk hrdinů, ty čísla zkrátka nesedí. Kdyby jim všem autorka přidala něco málo, bylo by to věrohodnější. Každopádně je to smyšlený příběh, s džiny a magií, dívkou ovládající celou poušť, atp....na reálných detailech se nesmí lpít. :)

Channach
08.07.2019 5 z 5

Nutně potřebuji další díl!!!

heliiinka
01.07.2019 5 z 5

Já prostě miluju mocenské pletichaření šlechty (sultánova dvora). Líbí se mi, že příběh nestojí jen na romantické dvojici, ale naopak je zajímavý i bez ní. A teda ta osůbka na konci, to jsem zírala. Nečekala jsem to, to se autorce povedlo.

Denčaa
21.05.2019 4 z 5

Bylo to o chlup lepší než první díl. Zdárně jsem se zorientovala v množství postav, kde se mi neustále plete kdo je kdo, vzhledem k tomu, že mají hodně exotické jména. Nejvíce jsem oceňovala bájné příběhy tohoto světa, které byly propracované a dávaly větší poznatky o tomto universu. Hned vše dávalo více smysl a řád. Co mi malinko vadilo, je jak hrdinům všechno vycházelo, všechno jim hrálo do karet. Až v samotném závěru se ukázalo, že nejsou zdaleka takoví machři a ostřílenci, jak se celou dobu jevilo. Hodně mi tam chyběla romantická linka, kde jsem doufala, že po prvním díle by se mohla konečně rozběhnout. Snad jen budu doufat, že u nás vyjde i poslední díl, abych se dozvěděla, jak to celé dopadne.

maja11231
07.05.2019 5 z 5

Pane bože, tak to bylo super. Ještě lepší než první díl!!
Miluji tohle sérii ❤

Lavaender
25.04.2019 5 z 5

Zbožňujem sériu Poušť v plamenech. Úžasný dej, príbeh, hrdinka,dramatický názov ale...
Spoiler;
Prečo sa nepokúsila vysloviť, napríklad: "Sultán vie že som modrooký bandita"? Vysvetlite mi to niekto, prosím, lebo ma už bolí hlava z toho ako ňou búcham o stenu.

kristynkal
28.02.2019 5 z 5

Poutavě psaná kniha. Oceňuji autorčinu fantazii, kdy nás seznamuje i s různými příběhy z tohoto světa, které se kdysi staly. Líbí se mi i romantická linka, která nebije do očí, ale je spíše dodatková. Příjemná změna oproti jiným knihám. Těším se na závěrečný díl :)

simona8126
17.01.2019 5 z 5

Ach jo… originální, napínavý a čtivý příběh s inteligentními a sympatickými hrdiny, kterým člověk dokáže držet palce. Stránky budete obracet jednu za druhou se zatajeným dechem a těšit se na třetí díl – jenomže ten nevyjde! Protože tahle série má prostě nízké prodeje, lidi ji nekupují, a tak se ani my nadšení nedočkáme pokračování. Každý tu píše, jak je to super, jak se těší na další knihu… Šiřte své kladné názory mezi známými, pokud se vám Poušť v plamenech líbí. Sdílejte recenze, přitáhněte k té sérii pozornost. Fakt si to zaslouží. :-( :-) A my taky. :-/ Nestačí jen chodit do knihovny, musí se kupovat!

Pawel973
27.12.2018 5 z 5

Zatím super série a už se těším na pokračování ????

Lokina
21.12.2018 5 z 5

První díl této série se mi líbil, ale druhé pokračování jsem si ještě víc oblíbila. Moc jsem se těšila na návrat Amání, Šazád, Ahmeda a Jina a dalších. Autorce se moc povedlo vylíčit prostředí, při kterém jsem až cítila slunce, písek a vůni exotického koření a květin. Moc se mi líbily příběhy z minulosti, které byly do příběhu vsazeny tak, aby vše dávalo nakonec smysl.
Příběh je ucelený, dynamický a čtivý. Najde se tam plno zvratů, zrady, intrik a i romantika, která není přehnaná.
Při konci jsem málem nedýchala, ale něco mi tam nesedělo a při poslední kapitole se moje tušení potvrdilo, takže to bylo překvapivě nepřekvapivé :-)
Já pevně doufám, že vyjde třetí díl, protože tento příběh musí pokračovat.

kklepkaa
08.12.2018 4 z 5

Druhý díl mě hodně překvapil. Byl snad lepší než jednička a to se moc často nestává. Amání konečně odložila revolver a hned je to o poznání lepší. Škoda, že se skoro vůbec neobjevuje Jin, ale trochu romantiky tam přeci jen je. Moc se mi líbily vsuvky ze starých příběhů, které mi evokovaly pohádky Tisíce a jedné noci. Zodpovědně můžu říct, že tohle je jedna z těch lepších YA fantasy sérií. Bohužel pokračování se tu pravděpodobně nedočkáme. Není nic horší, než nedokončená série :-/

Amitiel76
05.10.2018 4 z 5

Tak pro tentokrát musím dát zdejším komentářům za pravdu. Tento druhý díl série, byl opravdu lepší. Vysloužil si u mě čtyři hvězdičky :-)
Tady už se skutečně jedná o příběh z Orientu. Hlavní hrdinka se nám ocitá uvězněná uprostřed sultánova paláce. Stává se obětí jeho intrik a krutosti. Musí čelit zášti a nenávisti sultimových manželek, mezi kterými pobývá v harému.... Není tu vůbec jednoznačné, kdo je přítel a kdo nepřítel. Kdo je zrádce a lhář, a kdo se jí snaží ochránit a pomoci k úniku. Vše je totiž úplně jinak....
Westernová pistolnice se nám kamsi vytratila, a autorka si mě konečně získala.
Ano, tohle už bylo opravdu příjemné počtení. Děj plný akcí a zápletek. Svižně ubíhal, a nikde nedrhl. Konec byl pro mě opravdu jedno velké překvapení. Tohle jsem nečekala a nepředvídala.
No, závěrem zbývá jen říct... doufám že se dočkáme dalšího pokračování :-)

Newtriah
04.10.2018 5 z 5

Mrzí mě, že tahle série není nějak zvlášť známá, protože je to upřímně jedna z opravdu povedených. Sama jsem na ni narazila náhodou v knihovně a jsem strašně ráda, že jsem si ji tam tehdy půjčila :).
No nic, nezbývá mi, než počkat na další díl..

Štítky knihy

pro dívky

Autorovy další knížky

Alwyn Hamilton
kanadská, 1988
2017  85%Poušť v plamenech
2018  89%Zrádce trůnu

Kniha Zrádce trůnu je v

Právě čtených1x
Přečtených180x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených9x
Knihotéce144x
Chystám se číst106x
Chci si koupit26x
dalších seznamech2x