Hrozba

Hrozba https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430459/bmid_hrozba-Gtr-430459.jpg 3 24 4

Potomci série

1. díl

Jejich přítomnost ucítila nejdřív v zádech. Kousek se pootočila. Skupina vzpřímených postav s rozčepýřenými vlasy a těžkými batohy na zádech se brodila bystřinou a voda jim přitom obtékala kolem stehen. Nejen že je viděla, ale také slyšela ozvěnu jejich kroků, cítila pach jejich šatů, potu, dechu. Běželi přímo k ní. Jennyin otec během jednoho výletu do hor beze stopy zmizí. Až o mnoho let později se Jenny dozví, co se ten den skutečně stalo. Ukáže se, že její rodina je součástí něčeho mnohem většího – starodávného tajemství předávaného z generace na generaci. Rodiče to ale Jenny během celého jejího dospívání tajili. Kdo – nebo co – je Jenny? Román Hrozba je první knihou trilogie odehrávající se v blízké budoucnosti, ve které jsou klimatické katastrofy na denním pořádku a nedostatek vody přinutil nemalou část lidské populace přestěhovat se. Hypermoderní společnosti nepřetržitě připojené na internet začíná docházet, že v lidových pověrách a starých pověstech je ukryto víc moudra, než by kdo řekl.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Ättlingarna , 2018


více info...

Přidat komentář

petr_
03.04.2024 2 z 5

Děj má trochu spád až ke konci, ale rozuzlení nic moc. Zajímavou otázkou je, kdo jsou ti zlí, zda ti, co chtějí vodu pro všechny v rámci OSN a pak diktovat, jak se bude využívat a nebo ti co chtějí regulovat vodu tržními mechanismy. Ale asi to byli ti druzí, protože používali násilí. Trochu mě to připomnělo evropský problém, který se jmenuje Green Deal a kniha mi zaváněla propagandou. Jestli to má další pokračování, tak mě vůbec nelákají.

kolacky
23.01.2024 5 z 5

Mně se ta poetika právě moc líbila. Pomalu se s hrdinkou noříme do neuvěřitelných skutečností, které jí naprosto převrátí život. Sníh a povodně a hurikány, postapo a do toho ty neskutečné změny... Jsem zvědavá, jestli někdo přeloží i dva další díly, přečetla bych si je.

"Může si člověk pamatovat místa, na kterých nikdy nebyl?"

"Je možné, aby se člověku stýskalo po něčem, o čem ani neví, že existuje?"


knihomolka20
18.09.2022 2 z 5

(SPOILER) Od téhle knihy jsem měla velká očekávání ale abych byla upřímná, dost mě zklamala. Styl kterým je tato kniha napsaná je velmi zmatečný a většinou jsem nevěděla o co vlastně jde a co se děje. Knize velmi ubralo, že byla proložena až zbytečně poetickými prvky a to způsobilo, že kniha byla zdlouhavá a děj se odvíjel pomalu. Měla jsem z toho pocit jakoby se autor snažil knihu co nejvíc natáhnout a prodloužit. Některé z věcí nebyly ani pořádně vysvětleny a na můj vkus tam bylo až příliš zvratů. Hlavní hrdinka mi byla velice nesympatická a nedokázala jsem se s ní sžít. Některá její rozhodnutí byla podle mě hloupá a zbytečná. Posledních dvě stě stránek jsem se dějem prokousávala jen proto, že nerada nechávám knihy nedočtené. Také velice zvláštní mi připadalo spojení fantasy a politiky. Ovšem jsem si jistá že si i tato kniha najde své publikum, kterému se bude líbit. Jen to nebyl zrovna můj šálek čaje i když mám fantasy velmi ráda.

Palorizek85
12.06.2021 4 z 5

Poměrně zajímavý námět i zpracování. Jasně, má to své "hloupé" momenty, kdy si budete říkat, že to šlo vyřešit i jinak, ale to má asi každá kniha z těchto žánrů. Myslím, že stojí za přečtení.

Štítky knihy

pro mládež sci-fi švédské romány

Autorovy knížky

Mats Söderlund
švédská, 1965
2020  57%Hrozba

Kniha Hrozba je v

Právě čtených4x
Přečtených25x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce86x
Chystám se číst42x
Chci si koupit8x