Potkala jsem psy, útulek a lidi

Potkala jsem psy, útulek a lidi https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/296176/bmid_potkala-jsem-psy-utulek-a-lidi-uJx-296176.JPG 4 2 2

Téměř do padesáti let jsem tušila jen matně, že existují psí útulky. Jen náhodně registrujete informace z televize, ale člověk to nebere vážně, dokud se ho to netýká. Dokud se v útulku neobjevil můj vlastní pes. Potkali jsme se tam spolu. A potkala jsem tam i jiné psy. A taky spoustu emocí, svižný pohyb, trochu adrenalinu a občas fajn lidi.... celý text

Přidat komentář

Cajda
08.04.2022 3 z 5

Napsala to paní opravdu ne uplně zarputilá pejskařka, ale taky moc hezky. Nazvala bych to "laicky" :o))) Nejsem žádný odborník, ale pejskař celým srdcem, tedy oceňuji i tento autorčin pohled na věc :o)
A co oceňuju úplně nejvíc - napsání a vydání vlastní knihy. Bo já o tom zatím stále jen sním. Respektive se o tom snít až bojím.... ale třeba se mi to v tomto životě povede :o)

Mr.Fox
28.09.2017 4 z 5

Hledal jsem na toto téma - psí útulky - více knih, ale překvapivě jsem našel pouze tuto jednu. Ke čtení mě přivedla myšlenka, že si psa z útulku adoptuji. A jelikož čas raději trávím s knihou, než pročítáním x-webových stránek na toto téma, byla to jasná volba. Takže díky za ní!!

Kniha je v podstatě zkráceným přepisem života autorky - přesněji řečeno, po psí stránce. Sledujeme první kontakt se psem v domácím prostředí v mládí autorky, přes trápení a životní cestu s vlastním psem, až po x-letou zkušenost se psy z útulku v místě bydliště autorky. První třetina knihy mě zaujala nejvíce, byla čtivá, popisující vzpomínky na vlastní psy. Zbylé dvě třetiny knihy se už profilují na útulek, místní psy a venčitele/adoptující. Rady pro adoptujícícho - tedy mě samotného - jsem v knize doslovně nenašel. Ale to nevadí, kniha mě obohatila jinak.

Kniha bude potěšením především pro lidi kolem autorky, kteří jsou, či byli se zmíněnými pejsky ve styku. Pro širší veřejnost je to oddychová četba na pár hodin, vedoucí k zamyšlení. Každopádně cením, že si autorka dala práci a knihu sepsala a vydala vlastním nákladem. Průběžné fotografie zmiňovaných psů knihu velmi obohatily. Rád doporučím k četbě, avšak spíše "zasvěceným".


Autorovy knížky

Ivana Pavlisková
česká, 1962
2016  70%Potkala jsem psy, útulek a lidi

Kniha Potkala jsem psy, útulek a lidi je v

Přečtených3x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x