Potemnělý ráj

Potemnělý ráj https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401789/bmid_potemnely-raj-48b-401789.JPG 4 57 20

Lauře se splnil profesní sen – založila vlastní restauraci s poetickým názvem V Ráji a v podnikání se jí konečně začíná dařit. Ne každému je však její vzestup po chuti a ona tak musí čelit nejrůznějším útokům. Ty jí ale ve chvíli, kdy utrží tvrdou osudovou ránu, začnou připadat malicherné. Při tragické nehodě umírá Lauřin důvěrný kamarád a mladá žena řeší otázku, zda šlo o pouhé neštěstí nebo spíš zlý úmysl. Duše zemřelého muže zřejmě hledá spravedlnost a stále se k Lauře vrací… Na hrdinku se vzápětí sesypou další pohromy, z nichž nejhorší je podivná vražda muže, ke které dojde přímo v Ráji. Laura měla s obětí spory a podezření logicky padá na její hlavu. Částečnou útěchu nachází v rodícím se milostném vztahu s rančerem Lukášem, anebo v sedle milovaného koně Bolera. Avšak právě její čtyřnohý přítel se záhy ocitá v ohrožení života a Laura začíná chápat, že ve hře je tajemná osoba, která jí chce krutě ublížit. Může hrdinka skutečně důvěřovat lidem, kteří ji obklopují – včetně těch nejbližších? A stojí vůbec proti člověku z masa a kostí, nebo je jejím protivníkem neznámá entita ze záhrobí?... celý text

Přidat komentář

Pajina68
19.01.2024 3 z 5

Ze začátku se kniha dost táhla, ale konec byl rozhodně napínavý.

knihomolka1197
16.11.2023 2 z 5

Tato kniha se bohužel autorce příliš nevyvedla...


Blanka586
22.06.2023 5 z 5

Příjemná knížka, hezky se četla.

Veveruška320
10.03.2022 3 z 5

Trocha napětí,trocha erotiky...kniha se četla fajn,chvílema mi děj přišel až moc zdlouhavý....asi jsem od knihy čekala trochu víc...

Allla9
18.01.2022 4 z 5

Mám ráda knížky podobného ražení. I tato se mi dobře četla.

Randik
09.02.2021 5 z 5

Moje první setkání s autorkou. Kniha je čtivá a napínavá do konce. Nechybí napětí,krimi zápletka a erotické jiskření. Určitě to nebylo poslední setkání s touto autorkou

ennlady
23.07.2020 1 z 5

Ajaj, to jsem zase šlápla vedle jak ta jedle. Dala jsem se nachytat na detektivní prvky, které knížka slibovala, ale opravdu to nebylo nic pro mě. Červená knihovna jak vyšitá. Trochu jsem se bavila milostnými scénami typu: "Lukáš Lauru spoutal pohledem. Nedokázala se pohnout, jak na něj zírala a absorbovala smyslnou horkost , která sálala z jeho očí. Přepadla ji syrová touha po milování." A to už nechci zmiňovat situace, kdy k naplnění té touhy došlo...
Ještě mě dostávalo, jak kolem Laury skoro všichni mluví "jak jim zobáky narostly", zatímco ona se sveřepě drží spisovné češtiny a i po telefonátu, který ji rozpálil doběla a po němž odhodí vztekle svůj mobil procedí mezi zuby: "Pitomec pitomý!"
Jednu chvíli jsem si myslela, že se to nějak rozjede a alespoň závěr překvapí a všechno napraví. Ale nene. Motiv byl podle mě vlastně stejný jako celý příběh, čili blbý. Píšu "podle mě" a samozřejmě chápu, že knížka má plno příznivců, tohle je jen moje chyba, prostě přešlap... Tak ať se někdo podobný mně nenachytá :-).

Ann98
05.06.2020 5 z 5

I tentokrát se čtenáři dostane velká dávka napětí, emotivních okamžiků, ale také erotického jiskření. Tato kniha mi přišla oproti ostatním autorčiným knihám více tajemnější a napínavější. Musím vyzdvihnout charakteristiku postav, která je propracovaná do nejmenšího detailu. Hlavní hrdince Lauře jsem fandila, protože si dokázala jít za svým snem a nenechala se nikým a ničím odradit. Čtení jsem si užívala od první stránky a neomrzelo mě do té doby, než jsem dočetla stránku poslední. Knihu mohu s klidným svědomím doporučit všem milovníkům detektivek odlehčených trochou té erotiky.

Lenoulinka
24.05.2020 4 z 5

Řekla bych, že jsem objevila další českou spisovatelku, od které si určitě ještě něco přečtu.
Tohle bylo moje první setkání a nepřišlo mi špatné. Příběh Laury je o jejím milostném a pracovním životě. Nechybí detektivní zápletka, když okolo ní nečekaně umírají lidé. Přemýšlela jsem, kdo může být pachatel a trefa. Mírný nádech erotiky mi nevadil.

Denisa31
14.05.2020 2 z 5

Ještě jsem nezažila abych u knihy tak přeskakovala a to rovnou cele stránky. Dotčeno vlastně jen z důvodu toho, ze jsem si chtěla ověřit kdo to je. Za mě horší průměr, bavilo mě číst asi tak dvě kapitoly.

LeSk
02.04.2020 5 z 5

Vynikající oddychové čtení, nechybí zápletka, napětí, za mě výborná kniha se skvělým koncem. Doporučuji.

konicekbily
06.10.2019 3 z 5

Moje první setkání s autorkou. Kniha je zabarvena hodně "do červena" s dobrou kriminální zápletkou a "thrillerovským" zakončením. Dobrá odpočinková četba, tedy hlavně pro ženy! Něco mi tu připomíná Sandru Brown.

zdehan
25.08.2019 5 z 5

Kniha se mi moc líbila napínavá až do konce.

janina66
22.08.2019 5 z 5

Kniha se velmi hezky četla. Krásná červená knihovna. Napínavá, hlavně na konci. Doporučuji

alnahu
01.08.2019 3 z 5

Příběh Laury začíná pěkně i když její osobní život za nic nestál. Ztráta jejího bývalého milence Vaška ji velmi zasáhne a někdo ji chce připravit i o její vysněnou restauraci.V knize nechybí opět mystično,které provází celý tento příběh.Kniha se četla se dobře a má pěknou obálku.

nick nick 75
10.07.2019

Kniha se mi líbila, napínavá a hezky napsaná.

ArwenAragorn
16.06.2019 2 z 5

Je to opravdu román pro ženy,ve kterém mimo jiné dojde k vyšetřování vraždy. Kniha mě moc nebrala (problémy Laury s restaurací, nekalý konkurenční boj majitele blízké hospody, nepříjemný uznávaný food kritik a erotické scénky, které zrovna nemusím), posledních asi 100 stran bylo napínavějších. Původně bych dala i tři *, ale když si vzpomenu na některé trapné dialogy, jednu uberu.

georginaa
06.06.2019 5 z 5

Od této spisovatelky je tato kniha moje první přečtená a musím říct, že mě hodně překvapila. Super zápletka propletená romantikou - ty mám nejradši. Do půli knihy jsem si lámala hlavu, kdo by to mohl dělat, vylučovala jsem různou metodou a až ve tři-čtvrtě knihy mě to trklo a ke konci se to potvrdilo. Je fajn, když můžete zapnout své mozkové závity a zároveň řešit případ, autor vás nechá do poslední chvíle tápat. Takže autorku dávám do oblíbených a jdu shánět další její knihy do sbírky.

veronika0382
30.05.2019 5 z 5

Opět výborně napsaný detektivní román z pera Markéty Harasimové, z kterého jsem měla husí kůži. Perfektně propracované postavy - ostatně jako u všech Markétiných knih, napínavý děj, výborná zápletka, to všechno je Potemnělý ráj. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

RoseDadas
03.05.2019 4 z 5

To, čím jsou knihy Markéty Harasimové charakteristické, je jejich dialogičnost. Díky přímým promluvám jednotlivých postav se vám lépe zhmotňují, děj plyne rychlým tempem a nepozastavuje se příliš dlouho na jednom místě. Některé rozhovory nepostrádají vulgarismy, v tomto případě jsou však podány odpovídajícím způsobem, kterému lze uvěřit. Co se týká popisů erotických scén, autorka je oživuje barvitými metaforami. Občas mi některé popisy přeci jen připadali trochu kýčovité. Erotika byla v románu dávkována v přiměřeném množství a jejím úkolem bylo trochu odlehčit napínavé dění příběhu.