Posolstvo dažďa

Posolstvo dažďa https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458525/bmid_poselstvi-deste-uDz-458525.jpg 4 120 24

Alea konečne pozná pravdu – jej matka Nelani žije. Zároveň dúfa, že by od nej mohla získať dôležité informácie o morských ľuďoch a najmä o svojej sestre – dvojčati – Anthei. Posádka Alfa cru teda robí všetko preto, aby sa s ňou stretla čo najskôr. Plavbu im však stále komplikuje doktor Orion a jeho poskokovia. Naďalej ich trápia mnohé nevyriešené otázky, napríklad na koho strane je princ vodných panien Cassaras a aké tajomstvá skrýva? A pomôžu im ostatné morské deti zachraňovať oceány?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

Die Botschaft des Regens Teil 2 , 2019


více info...

slay_girl
slay_girl
27.02.2024 5 z 5

ZATÍM NEJ DÍL

Bookworm345
Bookworm345
13.08.2023 5 z 5

(SPOILER) "Dokud žiju já, bude žít i Elvarion"

Dopr. Uááá.
Tahle série je boží. A tahle celá kniha a ten konec mě totálně položil. Četla jsem to v době kdy to vyšlo, takže jsem si rok počkala na další díl a dodneška upřímně nechápu jak to moje desetileté já mohlo vydržet celý rok. Hltala jsem každou stránku a stejně tak všechny nové informace o zaniklém mořském světě. Je skvělé, že se Alea konečně potkala se svojí mamkou, která je navíc laborantka, takže.. (však víte co). Ale ztrátu paměti a změnu DNA si Alea a ostatní vážně nezasloužili. (To už je takový to "ty dobré postavy, zažijou to nejhorší')


Astridka
Astridka
22.05.2022 5 z 5

Nejlepší kniha ze série.

KláraH.
KláraH.
30.01.2022 5 z 5

Když za mnou den před Silvestrem přišla moje dcera ráno do postele s usilovným pláčem, nechápala jsem, co se děje. Nic se nedělo, jen dočetla 5.díl Aley. A už jsme mazaly shánět šestý (a sehnaly). Věděla jsem, co mě čeká, když jsem ho pak četla i já ale i tak mi bylo zatraceně ouzko, protože situace byla opravdu bezvýchodná. Je dobré, když si děti uvědomí, že ne vždy všechno dopadne happyendem.

Elka252
Elka252
21.11.2021 3 z 5

Jako fakt - ten konec? Ale jinak to bylo moc pěkné. Alela je kniha na které vyrůstám. Takže hodnocení se odvíjí od toho že už nejspíš nejsem cílená skupina.

Eliška13
Eliška13
15.08.2021 4 z 5

Bohužel každá běžná situace, kterou parta prožívá, se musí zvrhnout. Pořád přibývala spousta nových informací, ale bylo to celou dobu napínavé a to především v závěru.
Stejně jsem nadšená i jako předchozích dílů.

Jaehyun
Jaehyun
17.07.2021 3 z 5

Tenhle díl byl docela zklamání. Hrozně jsem se na něj těšila, protože mám sérii o Alee ráda ale tohle se nedalo. Až do konce se nic nedělo a to nejlepší přišlo v posledních 3-4 kapitolách. Navíc mi vadila část kde se bavili o znečišťování moře. Kdyby to bylo zmíněno okrajové tak ok, ale tohle bylo na mě moc. Navíc si myslím, že věkovou skupinu pro kterou je kniha určena to stejně nezajímáa nemá z toho rozum. Taky jsem díky tomu měla problém se na knihu pořádně soustředit, protože mě to nebavilo číst.
Trochu se teď bojím o čem bude šestý díl, vzhledem k tomu jak tenhle skončil. Doufám že se stane nějaký zázrak a nebudou se opakovat stejné informace jako v předchozích dílech. Z toho by mě asi kleplo.

orangerose
orangerose
15.07.2021 5 z 5

pěkně akční díl , už zvědavá na další díl :)

adidi22
adidi22
16.06.2021 5 z 5

(SPOILER) Sérii čtu vlastně celé své dospívání, od 11 ti let, koncem tohoto dílu jsem byla tedy naprosto zdrcená. Všechno co jsem si v představách dlouhých 5 let budovala se najednou rozpadlo jako domeček z karet. Jinak za mě další skvělý díl skvělé série. Potěšilo mě jak spisovatelka začala ještě více než v předchozích dílech vyzdvihovat ekologické problémy.

Jaehyun
Jaehyun
21.05.2021 3 z 5

Knihu jsem si dneska koupila a ještě jsem nezačala číst. Co mě totiž trochu zarazilo byl hřbet, který je oproti ostatním čtyřem dílům otočený!! Vážně?? Čtyři díly jsou stejně a pátý je obráceně?! Nevím jestli je to jen moje kniha nebo jsou tak všechny ale je to docela zklamání :/

Knihu budu hvězdičkami hodnotit až ji přečtu ale tohle podle mě stojí za zmínku...

Knihomedvěd
Knihomedvěd
05.05.2021

Tento díl se mi moc líbil, je stejně dobrý jako ty předchozí. Líbilo se mi, že se konečně dozvídáme více informací o mořském světě a kmenech mořských lidí. Kniha měla dobrý děj, ale na začátku mi to přišlo možná trochu pomalé. Zato konec mě hodně překvapil, opravdu jsem nečekala, že to tak dopadne. Jinak byla kniha napínavá a čtivá.

Klarkare
Klarkare
22.03.2021 5 z 5

(SPOILER) Naj naj séria. Koniec ma síce rozplakal, veď toho už toľko vedela a Orion ju pripravil o schopnosti an spomienky... Taktiež neviem, čo si mám myslieť o Cassarasovi. Zdal sa mi ako záporák, no teraz si nie som istá.
Verím však, že Alea to všetko napraví a možno získa späť aj svoje schopnosti.

Koniec koncov, je to Elvarion poslednej generácie...

Anež00
Anež00
02.03.2021 4 z 5

Skvělá jako všechny předchozí.Spoiler:Za ten konec musím bohužel ubrat jednu hvězdičku, protože konečně našla matku a dozvídá se o mořském světě nové informace a Orion ji na konci nechá všechno zapomenout. Opravdu to naštvalo mě a bylo mi Aley upřímně líto.
Nevim jak vy, ale asi přehodnotím názor na Cassarase. Nejspíš se k nim ještě přidá. Kdo ví.????

Tialexa
Tialexa
25.01.2021 5 z 5

Podle mě jsem se u tohohle dílu zasmála asi nejvíce. Je super že jsou v celé sérii zmíněny ekologické problémy. Alespon několik málo lidí si uvědomí že to co se děje všude kolem nás je problémem. Doporučuji.

Anakondysek
Anakondysek
30.12.2020 2 z 5

Tento díl se mi zdál takový prázdný, nic moc se tam nedělo. Se špatným koncem nemám problém, asi to bude tím, že hlavní postavy nemám moc ráda a doktor Orion se mi někdy zdá jako hlupák. Velice se mi ale líbila pasáž, kde se bavily o plastech a různých znečištěních. Aspoň si to pár lidí uvědomí. Nemohu posoudit zda kniha byla lepší, než předešlé díly, protože jsem je četla, když jsem byla mladší, ale za mě nic moc.

Verunka926
Verunka926
20.12.2020 3 z 5

Příjemné čtení. Příběh mě bavil. Co mě ale naštvalo, byl konec. Kdo má vydržet to čekání na další díl, když to skončilo tak špatně?!

Ellie050
Ellie050
13.12.2020 3 z 5

POZOR SPOILER!!
Kniha byla opravdu zajímavá a napínavá. Líbí se mi, že se v ní autorka zmiňuje i o problémech s oceány atd. Co mi ale vadí, je konec. Tato kniha měla konec opravdu špatný. Zničilo mi to celý den. Kdo to kdy viděl, aby dětská kniha skončila špatně?

kolacky
kolacky
08.12.2020 3 z 5

No to jsem zvědavá, jak se tenhle příběh rozplete. Zatím dost - pro young - vošklivé.

eliskahazena5
eliskahazena5
27.10.2020

(SPOILER) Čtu od začátku série, na každou knížku čekám. Takže už jsi nepamatuji co jsem četla snad před dvěma lety. Ale jak jsem dočetla tuto knihu, šla jsem prolistovat ty předchozí a upoutala mě pasáž kde se Lenox pokouší Alee vymazat paměť, ale nic se nestane a tak dojdou k závěru že mořským lidem paměť vymazávat nejde, ale pokud se nepletu tak Lenox později vymazával i mořským lidem paměť. (pokud se pletu napište mi) Takže jsem právě teď z té knižní série hrozně zmatená. Jinak se mi ten příběh líbí, je mi třináct a knihy čtu 24/7 a je to jedna z mých nejoblíbenějších sérií. Jak jsem předtím zmiňovala sérii jsem začala číst 9-10 letech. A autorka dokázala dát do poutavého příběhu světová témata, která mě do té doby absolutně nezajímaly tak, že jsem hned po přečtení vyhledávala na internetu jak pomoci. Pro mě je to úplně geniální série a těším se na další díl. (už je vydaný v němčině tak ho snad stihnou do roku přeložit ; )) Samozřejmě jsem zklamaná jak skončil díl Poselství deště, protože nemám ráda knihy kde ztrácí hlavní postavy paměť, přijde mi to už takové klišé. Byla bych ráda kdyby mi někdo odpověděl já bude chodit jednou měsíčně komentáře pročítat.

Fortuna7
Fortuna7
26.10.2020 3 z 5

Zatím nejhorší kniha série. Nic moc se nedělo a posledních 10 stran BUM

Autorovy další knížky

Tanya Stewner
německá, 1974
2016  88%Volání z hlubin
2016  89%Barevné vody
2020  89%Poselství deště
2017  89%Tajemství oceánů
2018  92%Síla přílivu

Kniha Posolstvo dažďa je v

Právě čtených3x
Přečtených162x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených28x
Knihotéce71x
Chystám se číst30x
Chci si koupit16x
dalších seznamech6x