Posledný list

Posledný list https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416632/bmid_posledny-list-od6-416632.jpg 5 4 2

Táto knižka obsahuje krátke príbehy zakončené malou myšlienkou. Príbehy sú ako tabletky duchovnej múdrosti. Stačí jedna na deň. Po prečítaní príbehu nemôžeš zostať tým, kým si bol. Malé príbehy pre potešenie duše z pera obľúbeného autora Bruna Ferrera sa už niekoľko rokov tešia veľkej obľube. Kniha Posledný list vás určite nesklame. Viacerí argentínski generáli boli súdení za svoje činy z obdobia vojenskej diktatúry. Silvina Parodiová, študentka obvinená z účasti na protestoch, bola jednou z väznených, ktorí zmizli navždy. Cecília, jej najlepšia priateľka, svedčila pred súdom v roku 2008. Porozprávala o tom, ako ju samu mučili vo väzení, a povedala, že to ona prezradila Silvinu, pretože už nedokázala znášať mučenie, ktorému bola vystavená vo dne v noci: „Bola som to ja. Ja som priviedla katov do domu, kde bývala Silvina. Videla som, ako ju vyviedli von, šklbali ňou, udierali ju zbraňami, kopali. Počula som jej krik.“ Keď odchádzala zo súdu, ktosi k nej podišiel a ticho sa jej spýtal: „Ako ste potom mohli ďalej žiť?“ Ona ešte tichším hlasom odvetila: „A kto vám povedal, že žijem?“ Najťažšie sa odpúšťa sebe samému (ak sa to vôbec dá)...... celý text

Duchovní literatura Náboženství Příběhy
Vydáno: , Don Bosco
Originální název:

Ultima foglia , 2019


více info...

Přidat komentář

Samsa
12.01.2021 5 z 5

Ferrera dávám tatovi na Vánoce. Dycky vyjde v říjnu a člověk ho mosí kúpit hned, ináč utře. Letos sem mu teda dal zas Ferrera. A lopatu. Do knížky se tata začetl hned na Štěpána, s lopatú mě občas hóní po bytě. Ale s knížkú je tradičně moc spokojený a vyzařuje teď po Vánocách silnější duchovno než ostravský bišop Lobkowicz.

Kubamarš
12.01.2021 5 z 5

Ferrero asi neuhne mimo "svůj obor", jako se např. "přepnul" psycholog Frank Tallis s detektivkou Smrt půvabného média. A tak se od něj rok co rok dočkáme nových jednoduchých duchovních příběhů, úvah ze života a modliteb. Ale není i v tom jeho síla? Není také tohle jeho přidaná hodnota, že podzim co podzim jdu na jistotu do krámu pro Ferrerovu novinku, kterou dám následně svým rodičům pod vánoční stromeček? A tak se modlím společně s autorem, jednoduše a jasně: " Děkuji ti, Bože, že mám střechu nad hlavou a můžu se umýt. Děkuji ti, Bože, za slunce a měsíc, protože bych mohl být slepý. Děkuji ti, Bože, za tvoje slova, protože bych mohl být hluchý. Děkuji ti, Bože, za svého otce a svoji matku, protože bych mohl být sám." Za sebe dodávám: děkuji ti, Portále, za nového Ferrera!