Poslední tanec - Patrick Swayze

Poslední tanec - Patrick Swayze https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50027/bmid_posledni-tanec-patrick-swayze-qJl-50027.jpg 4 33 6

Hluboce lidský a otevřený portrét filmové hvězdy – hlavního hrdiny filmů Hříšný tanec a Duch. Portrét herce, který se stal idolem generací, a zároveň člověka, jehož statečný postoj tváří v tvář smrtelné chorobě uchvátil miliony lidí na celém světě. Po více než třicet let představoval Patrick Swayze americkou ikonu mužství a sexappealu. Navenek silný a sebevědomý idol, ve skutečnosti však citlivý kluk s romantickou duší. Tato intimní biografie vypráví dosud nezveřejněný příběh fascinujícího Patrickova života – jeho dětství, dospívání a počátky v showbyznysu, pohádková láska k manželce Lise Niemi, nenadálý úspěch a popularita, divoké a nebezpečné období alkoholismu po smrti otce a nakonec statečný boj proti rakovině. Právě v závěru svého života dodával svou cestou za nadějí sílu mnoha podobně postiženým lidem. Od uvedení nízkorozpočtového filmu Hříšný tanec zažil Patrick Swayze raketový vzestup popularity a nesmazatelně se zapsal do srdcí fanoušků na celém světě. Navždy se také zařadil mezi nejcharizmatičtější osobnosti filmového nebe. V následujícím filmu Duch si svou pozici na poli slávy a úspěchu jen potvrdil. Ať již před kamerou nebo za kamerou, Wendy Leigh detailně sleduje ve své přelomové knize stěží uvěřitelný a zároveň dojímavý příběh života tohoto nezapomenutelného muže, který si navždy získal i vaše srdce.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

One Last Dance - Patrick Swayze , 2009


více info...

Přidat komentář

LunaL.
01.03.2021 4 z 5

Knížku jsem přečetla jedním dechem. Je plná zajímavostí, provede člověka celým životem Patricka. Divila jsem se, kolik filmů natočil. A že slávou nezpychl. Líbily se mi názory na Swayzeho od různých lidí, historky z natáčení, popis farmy. Obdivovala jsem, jak se do všeho pouštěl naplno, chtěl všechno zkusit a zvládnout nejlíp, jak mohl. Škoda jen, že se ani on nedokázal vyhnout závislosti, jako tolik slavných lidí.
Byla to první kniha, co jsem o Patrickovi četla ( ještě mám v plánu Žil jsem skvělý život) a určitě mohu doporučit!

LivN
29.01.2018 5 z 5

V knížce se dozvíte hodne o Patrickovi. Je tam i hodně fotek což mě překvapilo. Kniha mě bavila číst Patrika mam hodně ráda. Bylo tam i něco z natáčení Hříšného tance a to jsem ani nevěděla a dost mě to překvapilo a taky jsem se zasmála.


MíšaS.
09.07.2017 2 z 5

Tak nějak nevím. Asi jsem ovlivněná jeho vlastním životopisem, který jsem četla před touto knihou. V této knize jsou jen fakta a domněnky od jiných lidí, kteří se s ním kdy setkali, ale vlastně žádné vyjádření od Patrika nebo od rodiny. Autorka píše, že už na tom byl zdravotně špatně, a tak se o autorizaci nepokoušela, ale mě spíš přijde, že prostě jen vydavatelství cítilo, že už brzy zemře a tak se rozhodlo z toho něco vytěžit a napsat "životopis". V této knize vlastně nenajdete nic, co byste si nemohli najít na internetu na Wikipedii :)
Také jsou tam určité situace, kdy se oba dva rozcházejí v tom, jak to bylo ve skutečnosti, takže vlastně člověk neví, jestli má věřit jí, která má vše převzaté ze svých zdrojů, anebo Patrickovi, který si ovšem mohl chtít přilepšit, aby nevypadal jako ochlasta a děvkař.
Shrnula bych to takhle, víc za přečtení stojí Žil jsem skvělý život od Patricka, i přesto, že jsem v recenzi napsala, že to byla spíše Óda na Lisu.

leuska
25.01.2016 5 z 5

Nádherně napsaný životopis tohoto úžasného herce :). Patricka zbožňuju! U některých částí mi i slza ukápla.. Silná knížka.

ttinecka
07.10.2013 4 z 5

Knihu jsem přelouskala během 2 dnů, ale více se mi líbila biografie, kterou napsal herec sám (Žil jsem skvělý život). Skvělý život, to opravdu žil, ale za velmi drahou cenu :-(

julythreemosen
03.03.2013 5 z 5

Čtivě napsaná biografie jedné z největších hvězd. Ať už vás k této knize přivedl jakýkoliv Patrickův umělecký počin, nebudete zklamáni. Dobrodružný a místy dojemný život budete prožívat od první do poslední stránky. A pak budete Patricka Swayzeho milovat či obdivovat ještě víc.

Štítky knihy

herci

Autorovy další knížky

Wendy Leigh
britská, 1950
1991  75%Arnold: Neschválený životopis
2009  88%Poslední tanec - Patrick Swayze
2008  66%Život s Madonnou
2008  58%Grace Kellyová

Kniha Poslední tanec - Patrick Swayze je v

Právě čtených2x
Přečtených47x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce25x
Chystám se číst17x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x