Poslední neuvěřitelné dobrodružství pana Monroea

Poslední neuvěřitelné dobrodružství pana Monroea https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446697/bmid_posledni-neuveritelne-dobrodruzstvi-gln-446697.jpg 4 29 6

Dojemný příběh o stáří a o přátelství plný nadsázky a černého humoru. Joel není zrovna prototyp milujícího dědečka. Je to starý mrzutý chlap, jehož životní náplní je stěžování si na vše, co se okolo něj děje. Život v domově důchodců se pro něj stal po smrti jeho ženy naprosto nesnesitelným. Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy mu do pokoje nastěhují nového spolubydlícího: vyhaslou telenovelovou hvězdu Franka, který Joela sice nevytáčí o nic méně než vše ostatní, postupně si však k sobě oba staříci nalézají cestu. A nic nespřátelí dva lidi tolik, jako zlolajné plánování útěku...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Great Unexpected , 2018


více info...

Přidat komentář

broskev28
22.03.2024

Kniha mi byla doporučena a já jsem se zprvu trochu ošklíbala – nečetla se mi nijak skvěle a téma mi přišlo takové „hrající na city“. Ale postupně jsem se s Joelem, Frankem, Liamem, Unou, Angelicou, Mocným Jimem, ale taky s S Evou, Lily, Chrisem spřátelila. I mně připadal zprvu Hilltop jako vězení, ale možná to bylo dáno právě zamračenou optikou Joela. A skvělé překvápko mi přichystala Nosorožka!

„Ale nejsi srab,“ zachrčel Joel v slzách. „Nejsi žádnej srab, Franku Adamsi. Jsi jeden z nejmilejších lidí, co jsem kdy potkal, a nenechám tě takhle o sobě mluvit. Nenechám tě říkat takový věci o mým kamarádovi.“

harena
14.03.2024 5 z 5

Dojemný a pozitivně laděný příběh dvou přátel Joela a Franka, kteří žijí v domově důchodců. Joel už je morous ubitý jednotvárností a nudou, ale jeho život se změní s příchodem Franka, který je plný energie a nápadů, které brzy začnou oba realizovat. Bavilo mě nejen jejich plánování útěků ale i to, jak si útěk dokázali užívat, líbil se mi jejich sarkasmus a vzalo mě za srdce jejich přátelství a jak dokázali porozumět jeden druhému. Sice Joelovi to chvíli trvalo, ale na konci jsem měla slzy v očích. Snad proto, že patřím ke starší generaci, byl to pro mě krásný příběh, který jen tak nezapomenu.
"Duši se moc chtělo, ale pokročilý věk o sobě dával vědět slabostí."


Andynka
12.09.2023 4 z 5

To bylo velmi milé čtení. Moc mě bavil ten sarkasmus... ten pohled na staré lidi, kteří se ale ještě necítí tak odepsaní, i když se k nim rodina tak chová. A vlastně i celkove zajímavý pohled na smrt. Za mě fajn oddechovka, u které jsem se rozhodne nenudila.

Mruskulka
06.03.2022 5 z 5

Velmi krásný a dojemný příběh Joela, který nemá rád život v domově důchodců. Do cesty se mu připlete nový spolubydlící Frank, díky kterému má opět chuť žít. Velmi se mi líbily ty části knihy, ve kterém plánují útěky :)

Datr1
20.11.2021 4 z 5

Vynikající kniha. Nejprve jsem jí četla jako oddychovku, ale ten milý příběh dvou seniorů mně bavil čím dál víc. Velice dojemný závěr plakala jsem jak želva . Určitě stojí za přečtení.

iceVS
13.02.2021 5 z 5

Úžasné vyprávění. Někdo potřebuje zápletky, vzruchy, akce a věřím tomu, že spoustu lidí tato kniha nezaujme. A přitom to tam všechno je, jen tak trochu víc v poklidu a jako bonus je tam moudrost, nadhled, přátelství a porozumění.
Tihle dva kluci lehce za zenitem mě moc bavili. Byly to naprosto reálně vykreslené postavy, od samého počátku jsem je před sebou úplně viděla. Místy byla bolest a smutek, místy humor, ponejvíc černý a celé to prostě bylo skvělé. S výborným překladem a bezchybnou češtinou.
Nadšení.

Štítky knihy

naděje stáří černý humor štěstí senioři společenské romány domov důchodců

Autorovy knížky

Dan Mooney
americká
2020  87%Poslední neuvěřitelné dobrodružství pana Monroea

Kniha Poslední neuvěřitelné dobrodružství pana Monroea je v

Právě čtených2x
Přečtených31x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených2x
Knihotéce60x
Chystám se číst47x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x