Poslední let

Poslední let https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494765/bmid_posledni-let-tAL-494765.png 4 43 12

Po devíti letech práce letušky je Ava Greenová připravena pověsit kariéru na hřebík a konečně zapustit kořeny. Zbývá jí poslední let, než se rozloučí se starým životem, a proto plánuje užít si každou jeho vteřinu. Jaké je ale její překvapení, když zjistí, že bývalý pilot Jack Stone – ten zatraceně pohledný, ale směšně domýšlivý muž, kterému léta nemůže přijít na jméno – na tomhle letu rovněž slouží jako stevard. A ještě má odvahu s ní flirtovat, jako by si nepamatoval, jakou roli sehrál v nejpotupnější noci jejího života. Dobře, že ho po návratu už nemusí nikdy vidět… Nečekané tropické mezipřistání ve společnosti nenáviděného muže obrátí Avin život vzhůru nohama. Vtipný, svižný, debutový román o živote a lásce deset tisíc metru nad zemí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

The Layover , 2021


více info...

Přidat komentář

simca9342
25.06.2023 5 z 5

"víkendovka"
Kniha na jeden dva dny u moře. K němu si ale budu brát thriller. Začala jsem číst dříve, protože při jejím pročítání jsem nabyla dojmu, že jde o leteckou katastrofu a my poletíme...
Příběh je zdá se na pohodu stejně jako život Avy. Mladá budoucí žena se po letech vzdává své kariéry, aby se jí stala a žila už jen s Alexandrem. Pracovala jako letuška a bude to její poslední let. Pracovní - s mužem určitě někam poletí.
Teď myslí na své rozloučení s nebeským kolosem.
Myšlenky se jí v okamžiku mění na krvák, když uvidí svého úhlavního nepřítele Jacka, kterého by chtěla potkat jen ve snu. Zjistí, že jsou oba na stejném parkovišti, ale budou i v jednom letadle . Ava do filmového scénáře přidává vraha se sekerou a motorovkou v hlavní roli. Do ní obsazuje sebe :)
A to ani neví, co je všechno čeká...

Njangu
08.09.2022 3 z 5

Na tuhle knížku jsem se těšila, anotace byla moc zajímavá. Ale příběh už trochu pokulhával. Bylo to takový trošku ucouraný. Asi mně vadilo, že to bylo psané ich formou. Málo děje, spíš popis. Úžasná část je návštěva zátoky s fosforeskujícíma rybkama. V té fázi jsem si říkala, super!!! teď se to rozjelo a už to bude lepší!!! Tak nic, nebylo :( tahle část je nejlepší z celé knížky. Konečně se něco dělo. Pak se to vrátilo do nudných kolejí. Třeba bude příští knížka lepší. Vzhledem k prvotině, to zase nebylo tak zlé.


Evaho73
24.08.2022 2 z 5

Na tomto príbehu je vidieť, že autorka je letuška a dopodrobna popísané pracovné úkony letušiek sú azda to najzaujímavejšie, čo môžem vyzdvihnúť.
Inak mi celkom vadili až príliš podrobné opisy, ktoré uberali na celkovej dynamike a následkom toho bola pre mňa nekonečná NUDA!!!
Knihu odkladám do police s názvom "Raz stačilo".

Nelička
12.08.2022 4 z 5

Docela fajn oddychový čtení. Ideální na lehátko na dovolenou. Nic extra neuteče, když čtenář den nebo dva vynechá, ale na druhou stranu děj v knížce relativně dobře běží. Jasně, že se už skoro od začátku dá poměrně přesně odhadnout, jak to celé asi dopadne, ale řekla bych, že to vlastně ani tolik neva....

hana1039
12.08.2022 2 z 5

Hmmm,ani nevím,kdy jsem naposledy dala tak málo*,jak já jsem se těšila na tu knihu,ale bohužel, jsem fakt zklamaná... děj skoro o ničem, samé úvahy Avy, která je protivná, neumí se přátelit s kolegy ,a když se o to pokouší Jack,tak ho pořád posílá do háje, když to řeknu slušně...no prostě tahle kniha mi absolutně nesedla, dočetla jsem ji s velkým úsilím...sice jsem se v dovětku dočetla, že sama autorka je z povolání letuška,a že píše příběhy pro své kolegy,a toto je její prvotina , ale pro mě hodně slabé...

Ren95
11.08.2022 5 z 5

Skvělá letní romantická knížka, která se čte sama. Moc milý příběh a já byla nadšena z letecké tématiky!

alzbeta4340
29.07.2022 4 z 5

V dobrém smyslu "obyčejné" romantické ženské čtení. Příběh letušky Avy, která se má brzy vdávat, a jejího kolegy Jacka se odvíjí celkem nepřekvapivě, ale příjemně. Není to přeslazená ani sexuálně odvázaná kniha.

michaelaaa5
16.07.2022 4 z 5

Romantická dovolenková kniha, která ničím nenadchne, protože člověk přesně ví, co od takové knihy čekat. Nenáročné odpočinkové čtení a trochu romantiky.
Ava chce po letech skončit jako letuška, vdát se za svého snoubence a usadit se. Na posledním letu si však uvědomí, co ve skutečnosti od života chce a že se létání vzdát neumí.

Šánka
07.07.2022 3 z 5

Tak tohle je přesně knížka, kterou bych si vzala někam k vodě, kde nebudu mít čas a klid na čtení, ale když mi z děje něco uteče, vůbec nic se nestane. Taková prázdninová pohodovka, rychle přečteno, (já ji tedy četla docela dlouho, protože mě až tolik nechytla), a ještě rychleji zapomenuto. Takových knih jsou mraky, ale své spokojené čtenářky si jistě i tato autorčina prvotina najde.
A nejvíce se mi líbí obálka, je nádherně dovolenková :-), ta naladí, už aby to bylo...

kristy.books
16.06.2022 4 z 5

Anotácia i obálka tejto knihy vo mne vyvolali dovolenkovú náladu. Po dočítaní môžem povedať, že tento príbeh sa naozaj skvelo hodí na čítanie počas leta. Slnečný ostrov, more, drinky, dobrodružstvo, zábava, letuška a stevard, ktorí sa stále hádajú a provokujú... jednoducho ideálna kombinácia.

Musím sa priznať, že Ava ma miestami hnevala, najmä keď si vytvárala vlastné predpoklady bez toho, aby poznala pravdu. Bijú sa v nej dve túžby - stabilita (pretože v detstve ju postrádala) a zároveň sloboda a cestovanie. Počas pár dní prešiel jej život mnohými zmenami a postupne mi bola viac sympatickejšia. Mrzel ma prístup jej rodičov, aj keď to neboli zlí ľudia, ale o svoju dcéru by sa mohli viac zaujímať.

Jack vôbec nebol taký hajzlík, ako som čakala. Zatiaľ čo ona bola naňho ako pes, on jej často pomáhal, snažil sa ju spoznať, bol k nej milý (hoci ani on si nenechal ujsť každú príležitosť ju podpichnúť). Vždy, keď urobil nejaké gesto, som mala na tvári prihlúply úsmev.

Keďže Ava bola zadaná, bola som zvedavá, ako tento fakt autorka vyrieši...no odkedy som spoznala Alexandra, bolo mi jasné, ako všetko dopadne. Dej sa odohráva v podstate v priebehu štyroch dní, čo nie je dlhá doba, no jednotlivé dni boli detailne popísané, takže som mala pocit, že všetko trvalo dlhšie (a dej mi neprišiel až taký zrýchlený).

Značná časť príbehu sa odohráva v lietadle, čo ma veľmi bavilo, keďže mám rada príbehy odohrávajúce sa v prostredí pilotov a letušiek. Prostredie Belize bolo tiež veľmi pekné, práve ono dodávalo príbehu dovolenkový nádych.

Aj vedľajšie postavy boli sympatické - najmä Gen (neriadená strela, pri ktorej som si nikdy nemohla byť istá, čo vyvedie a čo vypustí z úst), pilot Paul, cestovatelia Eddie a Celeste...

Príbeh je písaný prevažne vtipným štýlom, pri čítaní som sa dobre bavila.

Ralemo
02.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Moc hezky napsaný příběh. Kniha se zajímavou zápletkou, malým dramatem ale nakonec šťastným koncem. Ava si po letech uvědomila co vlastně od svého života chce a na své poslední cestě jako letuška to našla. Jack byl miláček od začátku, jenže bohužel byl zlomený ze svého posledního vztahu, jenže Ava prolomila všechny jeho ledy. Kniha se četla sama, nešlo se odtrhnout. Určitě doporučuji. :)

tess.de.veles
23.05.2022 4 z 5

Fajn romantická oddechovka :-)

Štítky knihy

láska romantika letušky

Autorovy knížky

Lacie Waldon
americká
2022  71%Poslední let

Kniha Poslední let je v

Právě čtených2x
Přečtených52x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce123x
Chystám se číst55x
Chci si koupit9x
dalších seznamech3x