Poslední láska Václava II. - Tajemná Anežka, sokyně Elišky Rejčky

Poslední láska Václava II. - Tajemná Anežka, sokyně Elišky Rejčky https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262473/mid_posledni-laska-vaclava-ii-tajemna-a-07k-262473.jpg 3 16 6

Král Václav chystá sňatek s princeznou Rejčkou, jímž získá polskou korunu. Nenapadlo by ho, že když na hradě potká dívku Anežku, bláznivě se do ní zamiluje a svou novomanželku pošle do vyhnanství. Hradu i královu srdci na čas vládne krásná Anežka, ale královna Rejčka se vrací – a karta se obrátí. Václav podléhá jejímu kouzlu, Anežka trne, jaký osud ji čeká.... celý text

Přidat komentář

Moonca
17.11.2022 3 z 5

Kniha se tváří jako historický román, ale spíše se jedná o romantiku v historických kulisách. Hlavní příběh je zcela smyšlený, rámec, do kterého je zasazený však odpovídá poznatkům.

Kniha jde čistě po příběhu, děj pádí svižně. Čte se příjemně, taková letní jednohubka. Autorka se nepustila do žádného líčení prostředí či snad zvyků a chování lidí, což vůbec nevadí, alespoň nevznikly žádné historické záseky. Stejně tak je opomenuta politika či cokoli podrobnějšího.

Celkově se jedná o příjemnou romantickou knihu se vším, co tento žánr nabízí.

sadoja
18.03.2018 4 z 5

Knihu bych označila jako lehčí historický románek, čtení na dovolenou.


jindrich7442
04.08.2017 3 z 5

Na tuto edici jsem se připravoval celkem dlouho. Těšil jsem se, že známá historická témata, respektive postavy budu moci poznat v novém světle, Bohužel mě trochu zklamal literární žánr připomínající více červenou knihovnu, nežli historický román. Ač jsou v příběhu uvedeny drobné historické souvislosti v mnohém si však myslím, že byl příběh přizpůsoben zmíněnému milostnému žánru. Na edici zanevřít nechci hlavně z důvodu, že mám pozitivní zkušenost s Jaroslavou Černou, jejíž knihy jsou součástí edice. Toto dílo Melity Denkové se s ním zřejmě nemůže rovnat.

LenkaKa
08.08.2016 3 z 5

Takové lehčí letní čtení, ale myslím, že si časem od autorky přečtu ještě něco.

alnahu
01.03.2016 3 z 5

Mám ráda čtení o naší historii , ale tato kniha mě moc nenadchla.

orinka3
12.10.2015 5 z 5

Povedená knížka, psaná velmi pěkným jazykem. Vtipná, živá. Žádný dějepisný suchopár, pěkně osvěží. Doporučuji jako dobrou oddychovou četbu, která čtenáře jistě podnítí vyhledat si historická fakta.

Kniha Poslední láska Václava II. - Tajemná Anežka, sokyně Elišky Rejčky je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce3x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x