Koruna z čarodřeva – Svazek 1

Koruna z čarodřeva – Svazek 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435404/bmid_koruna-z-carodreva-1-kniha-xW9-435404.jpg 4 31 8

Uběhla desetiletí od chvíle, kdy odvážný Simon se svými přáteli z řad lidí, trollů i Sithů porazil děsivého Krále bouří. Strašliví Nornové byli zahnáni do své pevnosti daleko na severu a ve Východním Ardu zavládl mír. Jenže nic netrvá věčně. Brány Nakkigy se opět otevírají a nocí se plíží monstra z legend. A co je nejhorší. Simon už není mladík, ale stárnoucí muž zklamaný vlastními potomky. Království se začíná trhat na kusy, staří přátelé a spojenci odcházejí či se vydávají po stezkách vedoucích k temnotě…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

The Witchwood Crown , 2017


více info...

Přidat komentář

LiliDarknight
02.01.2024 3 z 5

S touto knihou som sa trochu trápila, hoci nie preto, že by sa čítala zle. Tad Willliams si ma získal svojim rozprávačským talentom, ktorý mal svoje menšie i väčšie nedostatky a poznačila ho veľká naivita, ale predsa ma dokázal od prvej vety doslova prikovať k stoličke. Na to som sa tešila, ale tak celkom som to nenašla. Lebo medzi sériami Jasný osten, Žal a Trn a Poslední král Východního Ardu ubehlo bezmála tridsať rokov. Takže toto písal už úplne iný Tad Williams.

Paradoxne mi tam chýbala tá nedokonalá ľahkosť. Táto séria je ešte detailnejšia, svojim spôsobom pochmúrnejšia, obsiahlejšia a hlavne kultúrne bohatá. Pre niekoho hlbšia a trojrozmernejšia. Ale zase o niečo plnšia momentov, ktoré tam ani nemuseli byť. Ale chápem, prečo tam tie momenty byť mali. Aj napriek ich očividnej zbytočnosti.

V každom prípade, našla som si tam to svoje. Postavy, ktoré mi prirástli k srdcu a som si istá, že mi ho ešte niekoľkokrát zlomia, kým príde koniec. Lebo sú to zároveň osoby, ktoré musia vystúpiť z niečieho tieňu a to je vždy náročné.

Ale všetko sa rozbehlo až ku koncu. Stále sa ale neviem rozhodnúť, či bolo dobré, alebo naopak zlé, zasadiť dej relatívne skoro po udalostiach prvej série. Ešte sa rozhodnem. Celkovo sa ešte o mnohých veciach musím rozhodnúť. Napríklad aj o tom, ako hodnotiť túto knihu. Je dobrá a zároveň mohla byť lepšia.

whiolet
26.04.2023 3 z 5

Pomalý rozjezd ve mně spíše vyvolal rozpačitý pocit z knížky.
Na druhou stranu tohoto autora chválí moji dva nejoblíbenější spisovatelé ( Martin a Rothfuss), kteří svým prvním dílům na rychlosti,taky nepřidali :D
Nebylo to špatné čtení jenom mě to nevytáhlo,do sebe,jak bych si přála.
Rozhodně si přečtu i pokračování, protože i přes zvláštní pocity že čtení v příběhu jsem si už našla pár svých oblíbenců a jsem zvědavá zda se to rozjede :)


etranger
25.11.2022 3 z 5

Mám z první části první knihy Posledního krále Východního Ardu rozpačité dojmy. Jako by těch 440 stran byla jen dlouhatánská první kapitola, kde se seznamujeme s prostředím a odkazy na minulé děje. Bombastické výroky z předsádky jsem nejdřív bral jako vyslovený podvod, než jsem si uvědomil, že se vztahují k předchozí sérii Srdce ztraceného. Autor se tak mocně rozmáchl perem, že některé postavy působí ploše, šablonovitě a zejména u linky prince následníka si nejsem jistý k čemu většina jeho příhod sloužila (děj knihy ani vývoj postavy to nebyly), což zejména platí o trolích eskapádách.
Hodnotím s rezervou a po další četbě ještě hodnocení úvodního svazku upravím.

luculi
02.08.2022 2 z 5

Jelikož často vídám fotky knih tohoto autora, předpokládala jsem, že to bude hodně oblíbený spisovatel a jeho knihy by mě mohly bavit. Vybrala jsem si tedy novinku Korunu z čarodřeva, i když jde o novou sérii, která se týká světa, který byl sepsán už před lety. Bohužel mě to moc nepřesvědčilo, abych zkusila i něco dalšího.

Bylo to zdlouhavé a nicneříkající. Kromě některých názvů, které jsem pomalu ani nebyla schopná vyslovit, tu bylo docela dost postav, s každou kapitolou se skákalo někam jinam, ale vyskytovala se i spousta pojmů a jmen. Půlku doby jsem nevěděla, o čem vlastně čtu. Člověk, který nečetl starší související sérii očividně nemá šanci polovinu doby ani chápat, o co se jedná.

Tohle se opravdu nepovedlo. Nucené čtení, které mě absolutně nebavilo. Postavy byly dost neosobní a nepůsobily ani kdovíjak sympaticky. Ani jedna linka mě nezaujala, abych se vůbec při střídání pohledů měla na co těšit. Prostě zklamání a ztráta času...

Alíček83
04.07.2022 odpad!

Bohužel nebylo to nic pro mě. Moc nudné, vleklé, moc postav, žádná akce. Pořád jsem knihu odkládala s tím, že ji už nedočtu. Bylo to spíš záchodové čtení, než abych četla někde jinde. Druhý díl číst ani nebudu.

Archie
21.04.2022 4 z 5

Na jednu stranu opravdu hezke, poctive fantasy. Na te druhe, opravdu velmi pomaly rozjezd, ac se zajimave rozehranou zapletkou na nekolika frontach zaroven. Knihu jsem cetl pomerne dlouho, protoze to neni zadny "page turner" a nemohl jsem si k postavam najit vyraznejsi emocionalni pouto - mozna tim, ze se jedna o opravdu klasicke fantasy, kde je vse tak trochu high, bez nejake spinavejsi emoce. Po docteni je presto dojem pozitivni - ta klasicka fantasy atmosfera funguje, postavy maji sve pribehy a zajimalo by me, kam ten kolos smeruje. S druhym dilem ale trochu vaham, protoze timhle tempem (a tolika linkách), to zrejme bude pribeh na delsi leta.

Maedros
23.01.2022

Začátek nového příběhu z Východního Ardu mě tedy 2x nezaujal. Nic moc nového se neděje, postavy z minulých knih spíš nostalgicky vzpomínají na minulé události, nové nijak nezaujmou. Zatím hledám důvod číst i 2 díl. Zklamání

gaspoda
11.07.2021 5 z 5

Velký návrat na Východní Ard opět velice rozvleklé kde nic moc se neděje ale Williams mě má pěkně zaháčkovaného tedy knihu sem nepustil z ruky byla všude semnou. Nechci řict že bych hned kakal z děje maggi v kostkách po par kapitolách člověk do toho opět spadne. Po xx letech se setkat Simonem a zbytkem byl fuck dojak. Musím ale přiznat ta Zlá strana mě bavila víc než lidská.
Přesto nad 2dílem otálím leží nahoře v knihovně šetřím si ho neb finish je v nedohlednu.
Bohužel dočkal sem se tohoto pokračování tak se dožijem i zbytku příběhu že!?
a dle avíz z Laseru bude i prej prequel o Inelukim a jeho bratru.
.

Štítky knihy

meč a magie čarodějnictví čarodějové trollové fantasy

Autorovy další knížky

Tad Williams (p)
americká, 1957
1996  86%Trůn z dračích kostí
2021  72%Koruna z čarodřeva – Svazek 1
1998  76%Jinozemě I - Město zlatého stínu 1
1998  88%Věž zeleného anděla 1
1997  88%Kámen rozluky. Kniha první

Kniha Koruna z čarodřeva – Svazek 1 je v

Právě čtených3x
Přečtených33x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce72x
Chystám se číst55x
Chci si koupit27x