Poslední kolébka

Poslední kolébka https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458991/bmid_posledni-kolebka-pyK-458991.png 4 20 20

Příběh ženy, která se vydává na Bali, aby našla odpověď na to, proč se jí po celý rok, téměř každou noc, zdá jeden a tentýž sen. Ocitá se v něm na Bali, uprostřed rýžových polí, kde k ní přichází tamní šaman. Pokaždé jí chce něco sdělit, ale ona se pokaždé probudí dřív, než ji stihne něco říci. Až jednou zaslechne jeho hlas a ve snu zůstává. Šaman jí předává tajemný vzkaz v jazyce, kterému ale ona nerozumí. Její pobyt na Bali zkomplikuje světová pandemie, kvůli které jí není umožněno cestovat do hor za šamanem, jenž jí měl rozkrýt celý příběh o snu, včetně tajemného vzkazu. Nejenže Sofie zůstane na ostrově bohů déle, ale to, co se zprvu zdálo být překážkou, se ukázalo jako veliký dar. Do Sofiina života zcela nečekaně vstupuje místní Mág a sny, které se jí opakovaly několik měsíců, tajemný vzkaz a světová pandemie jí najednou začínají dávat smysl. Mág provází Sofii změněným stavem vědomí, otevírá jí dveře k základním životním pravdám a dává jí klíč k tajemství Tvořivé síly, kterou má uvnitř sebe každá lidská bytost a která byla po věky v lidech potlačena.... celý text

Přidat komentář

Aniday
24.04.2023 3 z 5

tato kniha se mi jistojistě měla do rukou dostat... pro pár uvědomění... pasáží... aha momentů...

Petra1414
29.05.2021 5 z 5

Moc děkuji za tuto nádhernou knihu. Velmi silný příběh, s kterým plně souzním a pomohl mi na mé cestě. Je to to nejlepší, co jsem kdy ke svému uvědomění četla. Leni, děkuji, a těším se na další vaše příběhy ♡︎♡︎♡︎


InaPražáková
05.05.2021

Vzhledem k příspěvkům v záložce Diskuze jsem si přečetla první 3 kapitoly, které jsou volně dostupné (asi 13 stran). Toto je tudíž komentář k malé části knihy a nemůžu se zabývat příběhem, přesto mi přijde, že má smysl ho napsat do záložky Komentáře (nechť ho případně moderátor přehodí do Diskuze, pokud bude jiného názoru).

Dějový prolog je jasný a jednoduchý - hrdinka potřebuje odjet na Bali, protože cítí vnitřní potřebu to udělat, tudíž jí tentýž den v práci nejen umožní obratem odjet, ale ještě jí skoro poděkují, protože se to i se souběžnou nepřítomností jiných kolegů vlastně hodí. Po příjezdu se čtenář dozví, že kontakty na místní šamany hrdinka má díky šťastným okolnostem už zprostředkované, takže stačí zatelefonovat a objednat se. Jako největší problém se jeví, že má šaman volno až za dva týdny, a komu by se chtělo čekat.

Jazykem a laděním je Poslední kolébka vcelku nenáročné čtení pro ženy - popisy typicky rozvádějí sebemenší detaily vzhledu, oděvů a pochutin, takže když se mluví o hrdinčiných vlasech, pokaždé je zmíněno, že jsou blond, nepije pouze džus, nýbrž ananasový džus s limetkou a choulí se do "lehkého svetříku indigové barvy".
Text neprošel profesionální korekturou a výsledek rozhodně není hanebný, ale místy tam chyby jsou: "Po kolikáté se mi tohle zdá? Běželo jí hlavou." nejsou dvě věty, ale jedna. Slovník je emotivní a záměrně efektní, má přitahovat pozornost. Hrdinka je tedy pocity "zaplavena", "cítí touhu", "cítí napětí", také "pokora" je oblíbené slovo (až na ty zatracené dva týdny, ale "trpělivost je korunou moudrosti").

Ve zkratce:
Popisů balijských přírodních krás si čtenář nejspíš užije dosyta, tajemné volání k duchovnímu obohacení nepochybně dojde naplnění. To celé slovníkem nedělní přílohy pro ženy včetně literárních obrázků módy a interiéru. Takové hladké odpočinkové čtení o tom, jak jedna Češka k duchovnímu štěstí přišla, u kterého se dá zapomenout na fakt, že měsíc na Bali a odvoz k šamanovi jen tak někdo nezažije, protože musí vydělávat a vařit dětem. O tom, že duchovní cesta stojí úsilí a nebývá tak zábavně kolorovaná, vůbec nemluvě.

Ivuš050
02.05.2021 5 z 5

Krásná inspirující kniha, kterou budu mít určitě při sobě. Přečetla jsem ji jedním dechem. Je v ní hodně myšlenek a životního moudra. Se vším co je v knize napsané souhlasím a souzním, do příběhu jsem se vžila a přenesla se do země Bohů. Když čtu motivační knihy, tak si zvýrazňuji myšlenky, ale tady bych zvýraznila téměř všechno. Děkuji, pro mě je to bible.

Eliška680
30.04.2021 odpad!

Moc ráda čtu motivační knížky, ale tuto knihu jsem ani celou nedočetla. Zdálo se mi, jako by si autorka vypůjčila citáty z jiných úspěšnějších knih a jen je zapasovala do jiného prostředí, mezi jiné postavy a děj... Takových knížek je na trhu spousta.

Silvia164
14.03.2021 5 z 5

Vynikajúca a inšpirujúca kniha, ktorá sa dá prečítať viackrát. Krásne opísaná krajina, múdre myšlienky, z ktorých sa dá čerpať. Kniha, z ktorej vyžaruje teplo a harmónia.

Nejna
05.03.2021 4 z 5

Lenko, děkuji Vám za tak krásný příběh.
V první řadě jste krásně popsala Bali, nikdy jsem tam nebyla, ale díky vám jsem se dokázala na místo přenést a užit si to.
Vaše kniha mě navedla na vnímání svých zármutků z úplně jiného úhlu. Tolik léčivých řádků jsem potřebovala.
Každý si v knize najde přesně to, co zrovna potřebuje.
Harmonie, láska, uzdravení.
Teplo, slunce a radost.
Tak na mě vaše kniha působila, proto se těším, až si ji v budoucnu znovu přečtu. Věřím, že v ni objevím nové cesty a odpovědi, přesně ty, které zrovna budu potřebovat.

Dana163
22.02.2021

Tato kniha je pro mě zcela neobyčejná a nadčasová. Pro někoho může být studnicí životních mouder, pro někoho jakousi učebnicí Lásky, která tvoří zázraky a která by měla být všem povinná. Pro někoho může být pohlazením v aktuální době velkých změn a nelehkých zkoušek. Cítím z ní neuvěřitelně hlubokou sílu jakéhosi tajemného POSLÁNÍ a prožívám při tom velkou vděčnost a pokoru. Je to pro mě nový a dosud nepoznaný nádherný pocit, který mě při čtení přitahuje. Jsem přesvědčena, že příběh každého pohltí, vtáhne a povede k zamyšlení se i nad svou životní cestou a pomůže tak procházet i potřebnými vnitřními proměnami. Navíc je pro mě kniha i autentickou připomínkou nádherného ostrova s úžasně pokorným a laskavým lidem. Pomáhá mi vracet se vzpomínkami k zajímavým konkrétním místům, k odlišnému přístupu neobyčejně skromných lidí k životu. Vybavují se mi prožité dny, které se mi navždy vryly do mého srdce. Je to pro mne asi nejsilnější kniha, která je a bude vždy pro mě opravdu VZÁCNÁ. Upřímně za ni moc děkuji.

Pájaro
12.02.2021 5 z 5

Osobně se věnuji v podstatě výhradně akademickým textům, na beletrii nemám bohužel příliš času. Tato kniha pro mě byla nicméně výjimkou. Je to opravdu hluboce inspirativní text plný hlubokých pravd psaný navíc krásným někdy až mystickým jazykem. Jako konzument mnoha tlustých svazků oceňuji mistrnou stylistiku, barvitost a košatost jazyka, pomocí jehož nás autorka provází nejhlubšími pravdami, které díky stylu i hloubce textu nepůsobí banálně. Navíc je příběh zasazen do překrásného světa ostrova bohů, kde jsem měl to štěstí cestovat. Proto Bali vnímám v této knize také jako jednu z ústředních postav, protože popis tohoto krásného a magického místa je tak sugestivní a přesný, že ostrov ze stránek na čtenáře přímo dýchá a zmocní se jeho duše i obrazotvornosti. Dějová linie pro mě nebyla až tak důležitá, přesto chápu, že je pojatá velmi atraktivně, a tak se kniha bude líbit hlavně ženám (ale nejen), což považuji za další projev umu autorky. Největší působivosti se dostává tam, kde se snoubí jednoduchost s krásou a srozumitelnost s hloubkou. A tato výjimečná kombinace se v této knize opravdu podařila. Krásné dílo..!

Martina878
09.02.2021 5 z 5

Kniha Poslední kolébka je především nadčasový příběh, který může být další inspirací pro ženy na své cestě, už ty čím dál vědomější :-), ale zároveň moc doporučuji jako krásný a naučný příběh pro ty ženy, dívky, které se na tuto svou objevnou cestu chystají či začínají chápat, že kouzlo šťastného života je v pochopení a hlubokém prožití poznání kým doopravdy jsem, tedy přijmout sám sebe a žít svůj život v lásce, radosti, důvěře, pokoře, zdraví, vděčnosti za vše, co prožíváme, prostě v té sebelásce. Ze srdce děkuji Lence za tento krásný dar-knihu, která nás provází krásami Bali, odkrývá a hezky popisuje zdejší úžasnou přírodu, život a zvyky, tradice laskavých lidí v srdci světa. Právě tato kniha, jakmile ji vezmete do ruky a začnete číst, hned se začne dotýkat vašeho srdce a nemilosrdně vás vezme na výpravu k hlubokým pravdám života, hlubokým pravdám v našem srdci a duši, které nám naše vnitřní moudrost sděluje. Určitě přečtu znovu :-)

jitka8968
08.02.2021 5 z 5

Krásná, spirituální kniha, kterou vřele doporučuji k přečtení. Posune vás, donutí se zamyslet nad spoustou věcí, donutí vás přemýšlet nad vztahy mezi lidmi, láskou, sebeláskou, pozitivním přístupem k životu.......jsem zvědavá, jak se bude osud hlavní hrdinky vyvíjet dál......

radka4351
08.02.2021 5 z 5

Nádherně napsaná kniha, se spoustou mouder a pravd. Přečetla jsem ji jedním dechem a čtu ji už po druhé. Některé pasáže jsem si založila a budu se k nim vracet.
Na Bali jsem byla v roce 2019 a byl to můj velký sen. Okouzlilo mě ještě víc, než jsem čekala.
Některá místa popisovaná v knize jsem i navštívila. Doufám, že se Bali brzy otevře a budu tam moci zase přijet.

HankaMachacik
03.02.2021 5 z 5

Přečetla jsem knihu své dcery. Je nádherně napsaná a velmi se mi líbí, jak barvitě popisuje krajinu Bali a tamnější život. Lenka má úžasné vyjadřovací schopnosti, díky kterým se člověk vtáhne do děje a jakoby tam byl. Těším se na její další pokračování příběhu.

antonia9688
30.01.2021

„POSLEDNÍ KOLÉBKA“. Jsem plná dojmů a zvláštních pocitů. Chvílemi jsem měla pocit, že jsem na Bali, v zemi, kde je vše jinak než u nás, kde se čas zpomalil. Kniha je nádherně napsaná, propojení životních příběhů s přírodou je úžasné. Každý si tam najde to své. Já jsem si našla, cituji: “ Stáhněte mysl do přítomnosti, protože v přítomnosti je vše, co potřebujete. V přítomnosti nejsou domněnky a obavy z budoucnosti, ani sebeobviňování z minulosti …….. Přítomností tvoříte svou budoucnost“. Pokud se chcete dívat na svět z jiného úhlu pohledu, než doposud, na chvíli se zastavit, nebo najít inspiraci, motivaci pro změnu, tak tato kniha je právě pro Vás.

2930
29.01.2021 5 z 5

Je to výnimočná kniha, nádherná, tajomná, plná inšpirácii , životných právd, motivačná, povzbudzujúca. Kniha, ktorá vás strhne svojim dejom a zároveň sa k nej budete chcieť vrátiť kvôli skvelým životným inšpiráciám. Marcela P.

Terezie_tess
09.01.2021 5 z 5

Nadherna kniha. Plna pravd a sily... Dekuji autorce za to, ze je. A ze napsala tuto knihu... citim, ze kazdy z nas se tam najde a kazdy z nas tam najde i svou odpoved. Precetla jsem knihu jednim dechem a druhy den jsem chtela cist dal, kdyz mi doslo, ze jsem ji uz bohuzel docetla....:-) tesim se na dalsi dil...:-)

Misa1979
04.01.2021

Krasne napsana kniha, porad se k ni musite vracet, dokud ji nedoctete celou naraz, pri cteni vas provazi zvlastni klid a dobry pocit

NovEva
22.12.2020 5 z 5

Krásně napsaný příběh, který vás opravdu vtáhne do děje. A navíc zde najdete mnoho "životních mouder", které nám mohou pomoci "otevřít oči".
Stačí jen málo, číst a chtít, a život se může začít měnit.

Klára110
16.12.2020 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla. Naprosto mi dává smysl zejména v tomto roce, kdy se všechno mění a kdy je potřeba nahlédnout za oponu běžného života.
Při čtení jsem se nemohla od knihy odtrhnout. Příběh je úžasný, strhující a motivační. Líbí se mi 5 Pravd tvořivé síly. Tato kniha si určitě zaslouží přečíst minimálně 2x, ne-li víckrát. Děkuji!

Olina661
16.12.2020 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Kromě nádherného jazyka jsou v ní velká moudra. Vracím se k ní, když potřebuji odpověď. Náhodně ji otevřu a vždy tam najdu to, co zrovna potřebuji vědět. Těším se na pokračování.

Štítky knihy

magie šamani Bali pandemie

Autorovy další knížky

Lenka Fuentes
česká, 1967
2020  89%Poslední kolébka
2021  40%Srdcem k novému životu

Kniha Poslední kolébka je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce3x
Chystám se číst13x
Chci si koupit2x