Poslední dobrý muž

Poslední dobrý muž https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195759/mid_posledni-dobry-muz-KrD-195759.jpg 4 46 19

Niels Bentzon série

1. díl >

V pekingském klášteře padne k zemi mrtvý mnich. Na zádech se mu objevilo záhadné znamení. V Bombaji náhle zemře oblíbený ekonom, který hodně pomohl místním lidem. I na jeho těle se najde obdobný symbol. A nezůstane jen u těchto dvou vražd… Podle židovské legendy žije na světě 36 spravedlivých lidí, kteří nás chrání. Bez nich by lidstvo zaniklo. Jeden po druhém začnou umírat. Jednotlivé vraždy, ke kterým dochází v různých částech světa, dá do souvislosti italský policista z Benátek a začne shromažďovat důkazy. S vyšetřováním mu pomáhá dánský policista Bentzon. Je to zkušený policejní vyjednavač, ale v poslední době tak trochu outsider policejního sboru. Ve snaze rozlousknout geniální plán záhadných vražd mu asistuje astrofyzička Hannah Lundová. 34 lidí již zemřelo. Jestli legenda nelže, má dojít ještě ke dvěma vraždám. V Benátkách a v Kodani…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Brána
Originální název:

Den sidste goda mand , 2012


více info...

Přidat komentář

postrach
17.01.2024 3 z 5

Nejhorší díl série.

alibaba72
17.09.2023 3 z 5

První půlka knihy dobrá, ale ta druhá půlka? Co to je? Já myslel, že tu knihu zahodím. No tak zkusím ještě druhý díl a doufám, že se to nějak vysvětlí, všechno! Jinak přehodnotím hodnocení tohoto prvního dílu.


soukroma
22.10.2022 3 z 5

Všeho moc škodí: první část zajímavá, ale pak čím dál tím víc děj neuvěřitelný, až nakonec se autoři definitivně ponořili do "života po životě" a pro mne příběh zcela zabili. Dočítala jsem jen s přemáháním.

Čokoláda
14.10.2022 2 z 5

Kniha Spánek a smrt byla výborná, ale tato další kniha od stejného autora je o hodně slabší.

Leona333
14.04.2021 2 z 5

Tak tady bohužel. Za sebe hodnotím knihu dost vlažně. Velké množství v překombinování zápletky, děje samotného. Ke konci jsem se skoro nutila knihu číst. Nijak zvlášť toto čtení nepobavilo, nenadchlo.

Iluš
16.02.2021 2 z 5

Také jsem čekala více. Námět vypadal velice slibně, ale zpracování pokulhávalo, vlastně přímo kulhalo. Žádné napětí, žádný spád a závěr nemastný - neslaný. Slabší průměr.

Mike99
30.07.2020 4 z 5

Detektivní román, kde není vrah, thriller je zase moc silné slovo, v každém případě kniha s napětím. Jde o příběh, který byl inspirován legendou z talmudu, kdy tíha / osud světa leží na bedrech 36 spravedlivých. Mně se to líbilo, na začátku sice trochu obtížné rozhodnout se, co je důležité z pohledu případu. Ale čtivé, dobře psané, nutící i k zamyšlení, sympatičtí hrdinové. Líbilo se mi i řešení případu a jeho rozuzlení. Jediné, co mi "chybělo", proč to všechno, z jakého důvodu.

Aaaannnn
05.06.2020 5 z 5

Mě se kniha líbila, těším se na další díly. ????

jprst
25.05.2020 2 z 5

Podle anotací a jedné recenze jsem čekal zajímavý a nadprůměrný thriller, ale přišlo jen zklamání. Zajímavý námět, poutavý a svižný začátek, ale pak to začalo být až nezajímavé, řada odboček, které jen způsobily zpomalení děje. A závěr? Ten vyzněl, jako by si autoři nevěděli rady s tím, jak celý příběh ukončit. Knihu nezatracuji, své čtenáře si určitě najde, ale mé hodnocení zní: Podprůměr a nic, k čemu bych se někdy vracel.

Danago
15.03.2019 4 z 5

Zajímavá kniha. Docela náročná na myšlení. Rozhodně to není žádná oddechovka. Druhý díl série , který jsem naštěstí četla první , se mi líbil víc. Ale tento díl mi zase dovysvětlil některé věci z druhého dílu. Celkově dobrá kniha.

Dáma s hrnstjm
13.11.2018 3 z 5

Kniha, po které zůstane víc otázek a odpovědí. Skvělý rozjezd, i když trochu náročnější na pozornost kvůli střídání zeměpisného prostředí. Čím víc jsem se blížila ke konci, tím víc mi přišel děj překombinovaný. A že se tam toho vešlo! Posmrtný život, astrofyzika, židovské mýty, nemocnice, nemocniční archiv, manželská krize... a mnoho dalšího. Oceňuji, že autor nasbíral podrobné informace z různých oborů, ale méně je někdy více. A závěrečné rozuzlení - někoho nadchne, někoho zklame. Mě spíš zklamalo, a to se nepovažuji za stoprocentně racionálně smýšlejícího člověka. A zakončení italské dějové linky... to se mi opravdu nelíbilo.

LenkaWal
04.09.2018 5 z 5

Dost podhodnocená knížka. Já z ní byla nadšená. Tajemný thriller, kde člověk neví, jestli jestli vysvětlení bude přirozené nebo nadpřirozené. A jestli vůbec bude..
Hlavní postavy mě bavili. Sice mají dost osobních problému, ale ty tam tak nějak zapadly. Ale hlavně, že to nejsou totální trosky, jak teď bývá zvykem.
Druhou knížku jsem si pořídila zároveň s první, takže po ní určitě sahnu. A s největší pravděpodobností si pořídím i třetí díl.

intelektuálka
27.08.2018 4 z 5

Opět zajímavé čtení od dvou dánských autorů - neobvyklé

Mýtus o "Božích spravedlivých" pochází z židovského Talmudu - na světě bude žít v každé generaci 36 spravedlivých, kteří nás ochrání.
Těchto 36 vyvolených ovšem o svém vyjímečném postavení netuší ...

A potom v Pekingu zemře mnich a v Bombaji oblíbený ekonom... oba mají na zádech záhadná znamení...

Tyto souvislosti dá do spojitosti italský policista Tomasso a k němu se připojí dánský policista Niels...

34 lidí již zemřelo - dle legendy má tedy ještě dojít ke dvěma vraždám..

V knize je znovu otevřena otázka , zda vědomí existuje odděleně od těla...

Tahle kniha není pro každého, ale mne díla těchto autorů baví.

SilvieSisinka
21.04.2018 4 z 5

Mě kniha velice bavila a to celá.Děj,zápletka,postavy všechno super.Určitě sáhnu po další knize od autora :-)

iveta3689
23.09.2016 3 z 5

Námět je dobrý. Ze začátku mě to i bavilo, ale tak od poloviny začal děj dost drhnout, bylo to takové rozvláčné a nudné. Dočetla jsem sice až do konce, ale spíš silou vůle než ze zvědavosti.

Mydlivoj
20.05.2016 3 z 5

Bohužel nemohu více. A docela mě to mrzí. První část mě bavila hodně. Opravdu hodně. Ale kratičkou druhou část a krátkou třetí jsem se prokousával docela dlouho. A ten závěr...nevim.

mikika
09.06.2015 5 z 5

no ještě že jsem se nenechala ovlivnit těma kritickýma názorama tady, jinak bych přišla o dost dobrou záležitost. Jedinečné postavy, zajímavý a seversky melancholický děj, zápletka, pravda originální není - viz Třicet šest spravedlivých od Sama Bournea - ale když vycházejí ze stejné legendy, tak se není co divit. Takže se zas ukázalo, jak je hodnocení knih děsně subjektivní, mě se totiž překvapivě líbila a jsem dost zvědavá, co bude ve volném pokračování...

kmentova
27.01.2015 3 z 5

Tedy celkem vzato zklamání.

sioux
25.11.2014 2 z 5

Začalo to dobře a každou kapitolou to bylo horší.

Myšlenka zabíjet dobré lidi byla zajímavá, netradiční, ale pak se to nějak rozplizlo a zadrhlo a četl jsem to se stále větší nechutí až do situace, kdy jsem knihu prostě odhodil.
Skláním se před anotacemi, které mě motivovaly koupit tuto knihu. Přes všechny znalosti reklamy a marketingu jsem si zase koupil pitomost.
Je tak krásné být nedokonalou lidskou bytostí. Howgh!