Poslední dny Johna Lennona

Poslední dny Johna Lennona https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479181/bmid_posledni-dny-johna-lennona-gg6-479181.jpg 4 6 3

„Byli jsme nejlepší kapela, jaká kdy existovala,“ prohlásil kdysi John Lennon. „Nikdo nás nemohl zastavit!“ Nikdo, kromě jednoho obyčejného muže z Texasu jménem Mark David Chapman. Ten kapelu bezmezně obdivoval, ale později došel k závěru, že ho John Lennon zradil. Proto se Chapman vzdal práce v ostraze a nastoupil do letadla mířícího do New Yorku – zbraň i s náboji bezpečně schovanou v zavazadle. A rozhodl se spáchat největší zločin v historii hudby…... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Umění
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Last Days of John Lennon , 2020


více info...

Přidat komentář

uzivatel2300
03.01.2024 4 z 5

Kniha povrchově škrábe ne na poslední dny, ale na celou historii Lennona, potažmo Beatles, je čtivá, brečela jsem ale ubiram hvězdičku za šíření myšlenek Marka Chapmana.

callahanh
20.12.2022 4 z 5

Kniha, která trochu mate názvem. Čtenář by z titulu očekával, že autoři se budou podrobněji zaobírat posledními chvílemi Johna Lennona, ale tak to úplně není. Kniha totiž popisuje i částečnou historii Beatles jako takových a vzájemných vztahů Lennona s McCartneym, nikdy ale nejde úplně do hloubky a spíše jen povrchně vybírá ty nejzásadnější události. Možná i proto je sice čtivá, ale ne tak úplně zajímavá, protože čtenář, který historii Beatles moc nezná, se tolik neorientuje a úplně nepochopí jejich význam v historii hudby. Z průměru ale knihu vytrhává závěrečná třetina, kdy se propletou osudy Johna Lennona a Marka Chapmana. Právě v těchto momentech je znát, že jedním z autorů je James Patterson, protože vše popisuje skoro jako detektivku, najednou je děj strhující a potřebně čtivý a pro čtenáře, který tolik nezná souvislosti, konečně komplexně zobrazí Chapmana nikoli jako bláznivého fanouška, ale jako nemocného člověka a náboženského fanatika, jehož jeden nešťastný a trochu nabubřelý výrok pobouřil natolik, že se rozhodl pro nepochopitelný čin. Kdyby Poslední dny Johna Lennona byly celé jako poslední třetina knihy, hodnocení by se pohybovalo hodně vysoko, vzhledem k trochu rozpačitému celku tak nakonec musím dát 70 % s odřenýma ušima.


kleozpatra
23.08.2022 3 z 5

Johna Lennona miluju. Když zemřel, byla jsem na střední škole a jeho smrt oplakala. Tuhle knihu jsem měla co elektronickou z knihovny v tabletu a když se po měsíci vypařilo přečtených 70%, nesvrbělo mě si jí půjčit znovu. To mluví za vše.

Autoři knihy

James Patterson
americká, 1947
Casey Sherman
americká, 1969
Dave Wedge
americká, 1970

Kniha Poslední dny Johna Lennona je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce6x
Chystám se číst11x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x