Poslední chirurg

Poslední chirurg https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177066/posledni-chirurg-177066.jpg 4 25 10

Ve svém nejnovějším románu přináší Michael Palmer napínavý příběh o obětavém lékaři, jenž čelí psychopatickému vrahovi, který povýšil vraždu na druh umění. Doktor Nick Garrity, traumatolog, který si z mise v Afganistanu přivezl posttraumatickou stresovou poruchu, poskytuje bezplatnou lékařskou pomoc bezdomovcům a chudým lidem ve Washingtonu a Baltimoru. Zároveň nepřestává hledat svého nejlepšího přítele Umberta Vasqueze, který mu ve válce zachránil život, ale sám se pak psychicky zhroutil a skončil na ulici. Nikdo ho neviděl od chvíle, kdy se před čtyřmi roky hrdě svěřil přátelům, že ho armáda povolala na tajnou misi. Jillian Coatesová, sestra na psychiatrii, pátrá po vrahovi své sestry Belle, třebaže policie ji přesvědčuje, že Belle spáchala sebevraždu. Tomu však Jillian nevěří. Má jen velmi nejasný záchytný bod, který ji ale dovede k Nickovi Garritymu Kdosi ale zametá stopy a jde doslova přes mrtvoly. Jejich sokem je geniální a nemilosrdný vrah, pro kterého je nájemné vraždění nejenom práce, ale především poslání, způsob naplnění jeho existence. Ale čím blíž je Jilliam s Nickem k rozluštění záhady, tím více sami riskují život... Michael Palmer i tentokrát obohatil své dílo o podrobnosti z lékařského prostředí, psychiatrie, politiky i tajných služeb, které znají jenom zasvěcenci... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Aktuell
Originální název:

The Last Surgeon , 2011


více info...

Přidat komentář

Eeve
10.09.2021 4 z 5

Napätie, zaujímavý príbeh, stále aktuálna téma terorizmu, trochu politiky, vládnych spravodajských agentúr, sympatický hrdina, jeho nemenej sympatickí spoluhrdinovia, veľa vrážd (či vlastne nevrážd), trocha krvi, a skvelé finále. Pre mňa thriller s lekárskou tematikou štandardnej kvality :) Lekárskym záležitostiam sa tentokrát venuje priestoru pomenej, i keď hlavný hrdina je lekár, ale to vôbec nevadí, okrem vyššie uvedených tém sa tu sústreďuje pozornosť hlavne na posttraumatickú stresovú poruchu, čo je nemenej dôležitá téma, a málokedy popisovaná. Ja som si to užila.

pch1976
18.05.2021 1 z 5

Slabé, žádné napětí, zvrat.


muchomurka
24.03.2017 4 z 5

Váhala jsem, jaké dát hodnocení a nakonec se přikláním spíše ke 4 než 3 hvězdičkám. Příběh měl spád a náboj, ale přesto mi tam něco chybělo. Velmi jsem si oblíbila hlavní hrdiny, ale jak kdyby jich tam bylo málo, jenom to klouzalo po povrchu. A co mě vyloženě štvalo, to byly kapitoly o vráždách paka Kollera. Přišly mi zbytečné a nechutné.
V souhrnu jsem však spokojená a těším se na další autorovy knihy.
A co mě vytáčelo úplně nejvíc - hrubky, chyby, překlepy v textu. Ale za to nemůže autor, nýbrž editor, pokud ho teda kniha vůbec měla.

Daku
02.04.2016 5 z 5

Kniha mne zaujala a přečetla jsem ji tak rychle, jak jen se dalo. Je to napínavé čtení a člověk jen doufá, že je to celé opravdu vymyšlené. Škoda, že překlad je plný překlepů a věty občas nedávají smysl.

maličkán
15.10.2015 4 z 5

Docela se mi líbila, dávám 4 hvězdy.

Hella
07.09.2015 2 z 5

Netrpělivě čekajíc na další - určitě skvělou - Palmerovu knihu jsem dokonce uháněla pražskou knihovnu, aby konečně zakoupila titul do fondu. Jenže nakonec mě bohužel příběh vůbec nebavil.... klišé a předvídatelnost, občas dokonce romantické záchvěvy, brrr .... A to se mi ještě u Palmerových ostatních thrillerů nikdy nestalo. Holt i mistr tesař se někdy utne.

Zelený_Drak
22.07.2015

Četla jsem v angličtině, měla jsem rozečteno rok a nedokázala jsem se prokouset ani na stranu 50. Vůbec mě to nezaujalo.

Hanny
19.11.2014 3 z 5

Čekala jsem víc... Možná vlastně míň :)

Míň "akce", míň klišé, míň očekávaných zvratů... ne, ne, Palmer si mě do svých spárů prozatím nezískal...

keri.H
01.07.2014 5 z 5

Další úžasná kniha od tohoto autora. Děj byl velice strhující a já musela číst pořád dál a při každý volný příležitosti. :)

malen
28.05.2014 4 z 5

Přesycená lékařskými thrillery jsem měla obavy z této knihy, ale zbytečně. Docela fajn detektivka..