Posledná noc

Posledná noc https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67659/posledna-noc-67659.jpg 4 64 17

Na detektivní kancelář Lincolna Perryho a Joea Pritcharda se obrací muž, jehož syn byl nalezen zastřelený ve svém domě a snacha s vnučkou beze stopy zmizely. John Weston nechce uvěřit, že jeho syn Wayne povraždil svou rodinu a sám spáchal sebevraždu, jak tvrdí policie.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Tonight I Said Goodbye , 2004


více info...

Přidat komentář

Radimka
02.07.2023 3 z 5

No nevím, kvalitně napsáno, ale mne to strašně nudilo, snad až na posledních 30 stran. Klasická detektivka, nic výjímečnýho.

Petrasim
26.01.2023 4 z 5

kniha nebyla špatná, ale už bych se k ní asi nevrátila.


Rade
03.01.2021 4 z 5

Ke knize jsem se dostala přes autorovu knihu „Kdo mi jde po krku“, kde mě chytly hlavně vysokohorské prostředí a atmosféra.
Slušná oddechová detektivka ve starém stylu americké drsné školy, asi nejpovedenější je zde duo nestejnorodých sehraných soukromých detektivů Lincoln a Joe, kteří mi - kupodivu - tak trochu připomněli duo padouchů ve shora jmenované, později napsané detektivce.
Pro mě měla kniha nestejnoměrnou úroveň, ke konci už trochu ztrácela dech a příběh se podivně košatil a zvratů už se mi zdálo moc, zvláštní romantická linka se mi zdála nadbytečná. Ale pokračování mám chuť si přečíst, takže ve výsledku hodnotím spíš kladně.
Otřesná anotace (k vydání 2010, Český klub). V detektivce vyzradit jednu z point? Nechápu! Ještě že z anotací čtu – zvlášť u detektivek - jen začátek…
*
„Ani Joe, ani já jsme nepromluvili. Někdy nám to docela jde. Naše týmové mlčení je ještě lepší než naše týmové duchaplnosti.“
*
„Pro člověka, který má za sebou dlouhou zimu v Clevelandu, jsou palmy tím nejvítanějším zjevením na světě.“
Jo, tak tahle věta má absolutní platnost i pro jednu zimomřivou Středoevropanku, která v současné době může koukat na palmy tak akorát na obrázku…

pavlinka0250
17.04.2019 5 z 5

Po trošku pomalejším rozjezdu, začal mít děj grády a stránky lítaly jedna za druhou rychlostí blesku.
Výborná zápletka, napínavé až do konce, který jsem opravdu nečekala.
Ode mě 5* a velká spokojenost.

maličkán
03.10.2018 5 z 5

Zpočátku jsem si myslela, že to nebude to pravé, ale najednou se to rozjelo a nakonec dávám 5 hězdiček. Zajímavý příběh, napětí nechybělo, doporučuji.

martisko3
25.01.2018 5 z 5

sympatický hrdina, napínavá a velmi čtivá

Aleh
05.04.2017 4 z 5

Krimi příběh se zajímavým názvem. Sympatická dvojice vyšetřovatelů. Příběh, který se zprvu zdá být jasný, Muž je nalezen mrtev ve svém domě a jeho žena s dcerou zmizely neznámo kam. Zpočátku se zdá, že muž zprovodil ze světa svou rodinu a pak spáchal sebevraždu. Ale je tu i jeho otec, který takové verzi případu nevěří! A má pravdu! Přichází překvapivé rozuzlení. Napínavé čtení.

Pavlapila
17.11.2016 5 z 5

Kniha se četla jedním dechem, kdyby člověk neměl spoustu jiných povinností, přečetla by se kniha na jeden zátah. Napínavý děj, docela pěkná zápletka. Líbila se mi.

sabca
19.06.2016 4 z 5

Tak já knihu začala číst hlavně kvůli čtenářské výzvě - kniha napsaná do 30 let spisovatele. Ze začátku jsem se nemohla začíst a potom to už šlo samo. Rozuzlení pro mne bylo nečekané. Kdo má rád trochu akčnější kriminálky - doporučuji.

trudoš
11.04.2015 5 z 5

Solidní zápletka, sympatické postavy, řemeslně zvládnuté dialogy, to vše v duchu moderní drsné školy. Výborně tu funguje chemie mezi duem soukromých detektivů, z nichž jeden odešel od policie, protože měl průser a druhý odešel prostě do důchodu. Román zbytečně nekomplikuje milostná zápletka (která tu nakonec přeci jen je, ale přijde až v druhé půlce a zas tolik naštěstí nepřekáží) a navíc příběh okořeňují kvalitní akční scény. Co víc si přát? Kdo si oblíbil humor Roberta Craise nebo Tima Cockeyho (případně jeho alter ega Richarda Hawkeho), rozhodně ať si Michaela Korytu nenechá ujít. Stojí za to všema deseti.

vterinka
05.09.2014 5 z 5

Další fantastická kniha od tohoto skvělého spisovatele, který mne opět pobavil skvělým stylem humoru, jakým spolu postavy komunikovaly, pěkným rozuzlením příběhu a celkově se kniha četla jedním dechem. Vřele doporučuji.

vterinka
05.09.2014 5 z 5

Další fantastická kniha od tohoto skvělého spisovatele, který mne opět pobavil skvělým stylem humoru, jakým spolu postavy komunikovaly, pěkným rozuzlením příběhu a celkově se kniha četla jedním dechem. Vřele doporučuji.

valovapeta
07.04.2013 4 z 5

na pět hvězdiček to není, ale čtyři si myslím zaslouží, nenáročná detektivka se zajímavým příběhem a s překvapujícím závěrem...

natyne
12.03.2013 3 z 5

Kniha se velmi dobře četla, hlavně začátek, od kterého se nedalo odtrhnout. Konec byl ovšem o něco slabší.

evasamankova
02.03.2013 4 z 5

Skvělá ryzí detektivka. V první polovině knihy mě autor zavalil tolika informacemi, občas protichůdnými, že jsem se obávala, jak z toho vybruslí. Druhá polovina však byla, co se informací týče klidnější, ale zato akčnější. A finále? Autor z toho vybruslil naprosto srozumitelně. Výborná čtivá kniha, kterou šperkují vybroušené sarkastické a humorné dialogy obou detektivů. Smekám před autorem, který tuto knihy napsal ve dvaceti letech.

isobel2000
16.12.2012 4 z 5

Trochu slabší kousek.

kika 13
30.10.2012 2 z 5

Detektivní román kde nahlížíme pod pokličku pátrání po rodině zavražděného syna muž pátrá po snaše a vnučce.Napětí.