Poskvrněná svatozář

Poskvrněná svatozář https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460550/bmid_poskvrnena-svatozar-bWZ-460550.jpg 4 263 48

Zapovězená královna série

1. díl >

Jako nemanželská dcera vévody žila Emilia Lancasterová dvacet let jako běžný občan, přestože jí v žilách kolovala modrá krev. Ovšem když celá královská rodina tragicky zahyne při smrtícím útoku, následnická linie prudce změní směr. Se svým nemocným otcem ustanoveným králem a bez právoplatného dědice je Emilia nucena vystoupit ze stínu a začít se smiřovat s osudem, po kterém nikdy netoužila. Chtějí, aby se chovala jako hodná holčička. Chtějí, aby si na hlavu narazila blyštivou korunu a držela jazyk za zuby. Brzy je čeká zklamání.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Dirty Halo , 2019


více info...

Přidat komentář

uzivatel83509
18.03.2024 4 z 5

Tento příběh nemůžu hodnotit zle, protože měl i krásné momenty... např. začátek s Carterem v autě, taková ta chemie mezi Carterem a Em, Chloe byla super :-) a konec? - čekala jsem, že to tak dopadne, ale i tak byl konec nervy drásající.. bohužel jinak byl příběh - pro mě - zdlouhavý a měl hodně nudných částí...

monika0181
29.01.2024 5 z 5

Pohádka pro dospělé.
V životě potřebujeme i něco mimo realitu života, kde skousneme nelogičnosti a nereálnosti. Něco co pohladí duši a má i správný náboj tajemství a zla.
Přesně toto kniha splňuje.
Emily mě štvala, ale nemůžou být všichni vyrovnaní klaďasové.
Z bezstarostné holky se téměř lusknutím prstu musela stát nástupkyně trůnu.
Bylo zajímavé sledovat tento přerod.
Chemie mezi ní a Carterem byla magická. To napětí, ta vášeň....
Je dobré mít všechny tři díly připravené ke čtení, protože v tom nejvyšším napětí konec ....
Vzhůru na další díl.


Jita160
10.01.2024 4 z 5

Tohle není žádná pohádka. Je to příběh o bolesti, o tom když vám někdo vezme život ,který máte rádi a zavře vás do zlaté klícky.
Tam začíná boj s monarchií ,který nemůžete vyhrát.
Z obyčejné dívky se stává horké zboží... princezna.
Poznává ve svém novém životě zradu, intriky ,závist a cítí i dýku v zádech. Vzali ji svobodu a chuť žít. Najde se v prohnilém království nějaký světlý bod,někdo kvůli ,kterému se jí rozbuší srdce???

petraj30
14.08.2023 4 z 5

Čekala jsem větší blbost, ale velmi mile mě to překvapilo. Četlo se to vyloženě samo a bylo to kraťoučké. Chemie mezi hlavními hrdiny skvěle fungovala. Není nouze o napětí. Těším se na další díl. Nemám, co víc bych dodala

Fidibus
02.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Pěkně napsaný příběh skoro o Popelce. Chudák Emilia se dostává do jiné světa a je z ní následnice trůnu, přičemž ve starém nechala kamaráda Owena. Otec, nyní král, kterého nezná, macechy, která ji nemusí, a nevlastní sourozenci Chloe (se super medvídky) a tajemný proutník Carter. Samá pravidla. Chce v tomhle světě vlastně být? Zkusí to a než se rozkouká, je vtažena do hry královským přípitkem.
Dobře napsané - je to slaďák, ale postavy jsou celkem propracované a některé dialogy, třeba s Chloe vtipné. S Cartrem doporučuji zejména první setkání v autě.

dooky
18.07.2023 3 z 5

Královská pohádka na jedno odpoledne. Četlo se to samo, vlastně ani nevím jak a najednou byl konec.

jitka_dankova
12.06.2023 5 z 5

První díl nečekané princeznovské trilogie. Příběhů o tom, jak se obyčejná dívka stane najednou princeznou, už jsem pár četla. Nicméně styl psaní této trilogie je jiný, neobyčejný. Hlavní hrdinka je rebelka a protivná holka, která se pere s nepřízní osudu, se vším politikařením, vyhrožováním i složitými vztahy a dělá při tom chyby a občas je natvrdlá a chová se jako slon v porcelánu. Zase ale co bychom od dvacetileté dívky chtěli. Celá série je na můj vkus poněkud hodně dramatická a vyostřená a vymyšlený svět je hnaný docela do extrémů, ale rozhodně se knížce nedá upřít napínavý děj a zajímavé zvraty. A romantická linka? Romantiku tady moc nehledejte, spíš sexuální napětí, vášeň a naprostou rozpocelnost a zbytečnou komplikovanost.
Také v této sérii umírají lidé a dochází k tragédiím, rozhodně nejde o lehké odpočinkové čtení.

Artep071
15.08.2022 5 z 5

Okey ..je to pohádka ... nečekejte od toho nic jiného ...ale sakra ..povedlo se to ..zaujal mě příběh a docela jsem si za krátkou dobu oblíbila Em a jejda modré oči Cartera xi xi to teda ještě bude nášup ... nechci vůbec spoilerovat sama si nečtu ani o čem kniha je abych nepředjímala , takže se nebudu moc rozepisovat o ději..všechny 3 díly jsem zhltla za víkend a neskutečně mě to vzalo a bavilo ..bylo to fakt hezký, smutný, drsný a sexy ... za mě 5* a doporučuji :)

Dela90
05.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Emilia žije naprosto obyčejný a všední život do doby, dokud při požáru v paláci tragicky nezahyne král a jeho manželka. Na trůn je jmenován králům bratr Linus, který je biologickým otcem Emilie. Tehdy se její život obrátí vzhůru nohama. Odvezou ji do paláce, kde se dovídá, že je potřeba vystoupit ze stínu a začít žít princeznovský život. Protože právě ona je jediný možný následník trůnu. Emilii se to samozřejmě nelíbí a začne se bránit, ale její otec je neoblomný. Zjišťuje, že v paláci má nevlastní sourozence, a to sestru Chloe a staršího bratra Cartera. Toho Cartera, který ji neskutečně vytáčí, ale naopak v jeho krásných modrých očích by se nejradši utopila nadobro. Když jsou spolu jiskří to mezi nimi, ale Emilie ví, že tohle by byla další komplikace navíc. Stačí, že se musí učit všechny ty šílené princeznovské věci. Nenávidí svého otce, je to bezcitný muž, který se ji při narození vzdal. Jenže, ne všechno je tak jak se na první pohled zdá a boj o trůn je nemilosrdný.

Knížka mě upoutala svou nádhernou obálkou .Je neskutečné, jak se vše dokáže zvrtnout během jedné jediný chvilky. Knížka mě moc bavila, protože já prostě miluju děj v královské rodině. Carter se mi líbil už od první chvíle a bylo dost předvídatelné, že to mezi bude jiskřit. To, jak si ji na plese hlídal, to bylo fakt sladký. Jo, uznávám zamilovala jsem se do něj. Sice to asi bude proutník, ale čert to vem. Aspoň bude okořeněný děj. Jeho matku Octavii bych nejradši zakopala pod zem, i to jak se chovala ke svým vlastním dětem, děs. Emilie má můj obdiv, že ji z toho všeho nepřeskočilo. Konec byl nabitý událostmi. U té první jsem skákala metr vysoko, že konečně. A tu druhou jsem tak nějak tušila, takže jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál. Boží knížka s neotřelým dějem, intrikami, povinnostmi a touhou, kterou stojí za to si přečíst.

“A je to sice naprosto šílené … ovšem tady, zatímco náš tep pulzuje stejným tempem, mám pocit, že Carter je jediný, kdo dokáže unést tíhu mé zoufalé beznaděje. Třeba jen na pár minut.
Drž mě pevně.
Drž mě pohromadě.
Drž mě, dokud se z téhle noční můry neprobudím.
Drž mě, jako kdybys mě už nikdy neměl pustit. “

Andrejka91
27.04.2022 4 z 5

Toš nebylo to tak špatné, jak jsem očekávala. Je to taková pohádka.
Kniha se mi líbila, stejný příběh jako Deník princezny. Četlo se to dobře, rychle a děj měl spád.
Konec zase tak napínavý, že musím hned sáhnout po dalším dílu.

Kristy.Seb
19.04.2022 4 z 5

Život není fér.

Pořád se něco mění.

Nikdy nejsi na nic dost připravená. Jen to skousneš a doufáš, že nakonec všechno dobře dopadne.

No, celkem rychlý zvrat hned na začátku. Pak se to trochu táhlo... Zajímavý příběh.

Karolin77
27.03.2022 3 z 5

Lehká jednohubka, kterou máte rychle přečtenou.
Moc mě to bavilo. Hlavní postavy mi nijak nepřirostly k srdci,ale celkově jsem si knížku moc užila. Děj mě moc bavil, i když to bylo celé tak trochu přetažené za vlasy.
Určitě mohu doporučit,ale nečekejte nic velkého.
3,5*/5*

Zelený.úval
04.03.2022 4 z 5

Kniha měla trochu slabší start, takže jsem od ní ze začátku nic moc nečekala. Pak když Emilie přijala dědictví, tak se to ale zlepšilo a začala mě bavit. Byl to takový trochu novější Deník princezny. :-) Konec mě navnadil na další díly.

Aranel15
20.01.2022 3 z 5

(SPOILER) Nejsem si jistá, jak to v královské rodině chodí, ale to mají opravdu její členové na denním programu jen flákání, alkohol a trávu? To mi přijde trochu nepravděpodobné. Škoda, že to s Linusem vzalo tak rychlý konec a nebyli jsme svědky postupného sbližování s dcerou.

Majuš333
09.01.2022 3 z 5

'A pro ty zvrácené duše, které se rozhodly zůstat…'


Po prečítaní tejto vety to bolo jasné... Keďže som zvrátená a zvrhlá, tak som do tejto knihy skočila šípku...a narazila hlavou rovno na dno bazénu...
Nechala som si čas na rozmyslenie...pretože som čakala od Poškvrnenej svätožiare niečo úplne iné...niečo na spôsob Amo Jones (podľa slov autorky určite) a dostala som len klasickú kráľovskú romantiku.
Ešte na začiatku som si hovorila, že Emilia bude skvelá hlavná postava, ale napokon sa niekde v priebehu deja stratila a zostala len ufňukaná a uplakaná napodobenina tej odvážnej Emilie... Aspoň žhavý Carter mi dával prvú pomoc, keď som to už vzdávala...
A aj keď to medzi Emiliou a Carterom iskrilo od začiatku do konca, môj dojem to určite o 360° neotočilo...


'Když se něco zdá až příliš dobré, než aby to byla pravda… nakonec to zas tak dobré není.'

'Nejvíc vám dokážou ublížit lidé, kteří vás nejvíc milují. Koneckonců jim celé roky kousek po kousku předáváme munici a poskytujeme jim všechno, co potřebují ke spáchání maximálních škod.'

AnetaVelJur
01.01.2022 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. Sice hlavní hrdinka byla někdy příliš plačtivá a citově dost nevyrovnaná, tak se mi příběh líbil. A doma už je další kniha ze série.

CiaKawlone
25.12.2021 5 z 5

Příběh se mi hodně líbil. Jak už tu bylo zmíněno, tak hlavní hrdinka je trochu plačtivá a popis postav, co se týče fyzického vzhledu, není úplně rozpracován (takže domyslete si sami, jak vám vyhovuje). Zase na druhou stranu autorka velmi dobře popisuje vztahy v aristokracii a jednotlivé poměry. Příběh jako takový je pro mě zajímavý, protože tyhle oddechová témata prostě vyhledávám.

2688
16.12.2021 4 z 5

Zatím se to dobře vyvíjí. Princezna trošku plačka ale dá se to ….
Musím sáhnout pro druhy díl …. Víc toho nestíhám napsat omlouvám se ️ :-)

stgeorge
05.11.2021 1 z 5

Pro čtení této knihy je nutná lobotomie části mozku, zodpovědná za logické myšlení. Děj odpovídá americkému seriálu kde místo Texasu je Germanie a místo velkostatku zámek, jinak žádný jiný rozdíl.

barborelka
30.10.2021 2 z 5

Tak si nejsem jistá, zda jsem četla stejnou knihu co ostatní....protože nechápu tak vysoké hodnocení kdyby bylo tak 60% tak by to odpovídalo...příběh absolutně plochý, nepropracovany....postavy taktéž....příběh neměl absolutně hloubku.

Štítky knihy

pro ženy princezny romantika

Autorovy další knížky

Julie Johnson
americká, 1991
2021  82%Poskvrněná svatozář
2021  81%Žhavý trůn
2021  82%Zrádná říše

Kniha Poskvrněná svatozář je v

Právě čtených3x
Přečtených340x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených12x
Knihotéce233x
Chystám se číst179x
Chci si koupit29x
dalších seznamech6x