Poselství megalitů

Poselství megalitů https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331379/bmid_poselstvi-megalitu-yVN-331379.jpg 4 8 5

Prastaré stavby z mohutných kamenných bloků. Dnes si neumíme představit, jak se vůbec mohly někdy i tisíce tun těžké kameny dostat z jednoho místa na druhé. Od evropské pevniny po Anatólii, od inckých pevností v Andách po Austrálii a jižní moře. Jaký měly mohutné monumenty smysl? Co si tehdejší stavitelé mysleli? Autor bere čtenáře na napínavou cestu lidskou historií a odhaluje kamennou stopu, již po sobě zanechali vynalézaví inženýři pradávné minulosti.... celý text

Žánr:
Historie , Záhady

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Die Botschaft der Magalithen - wer erbaute die steinernen Wunder?


více info...

Přidat komentář
jiri77
jiri77
14.11.2022 4 z 5

Kniha mě bavila a po delší době jsem si něco přečetl z oblasti záhad. Kniha se čte dobře, akorát co bych vytknul, jsou chybějící mapy a možná by to chtělo i více fotografií.

Elea
Elea
03.07.2021 2 z 5

Nesmírně zajímavé téma zpracované nesmírně nezajímavou a nezáživnou formou.


Kulhajs
Kulhajs
11.07.2020 4 z 5

Souhrn známých i nedávno objevených a méně známých megalitických staveb po světě. Knížka je zajímavá a čtivá, fotek méně, rozděleny do tří obrazových příloh, kam musí člověk přelistovávat, ale jinak téměř bezchybná knížka. Jako obvykle jsem se nedozvěděl, jaké je poselství megalitů, ani kdo postavil kamenné divy, jak název knížky zní, ale nutí to přemýšlet, jestli vše bylo tak, jak tvrdí oficiální věda a archeologie. A to mi vlastně stačí a stále baví.

FANDOS
FANDOS
23.12.2017 3 z 5

Velký hadicapem jinak zajímavé knihy je naprostý nedostatek fotografií. Číst knihu a odbíhat googlovat obrázky, mne moc nebaví.

Iki1
Iki1
21.07.2017 3 z 5

Německý autor, následovník Ericha von Dänikena, předkládá své poznatky o prastarých stavbách z mohutných kamenných bloků. Je pravda, že mnohé se za posledních dvacet let změnilo - byly objeveny další stavby, jiné byly zničeny či poškozeny ať už lidmi, tak i vlivem zvětrávání. Na rozdíl od knih pana Dänikena mi v této chybí více nákresů a fotografií přímo propojených s textem. Dále bych uvítal větší vysvětlení, možná i podrobnější popis dramatičnosti při objevování. Autor to pouze naznačuje.