Poselství jednorožců – komplet

Poselství jednorožců – komplet https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210260/poselstvi-jednorozcu-komplet-210260.gif 4 100 24

Vydejte se za dobrodružstvím do Lilandgarie, země posvátných jednorožců! Jednorožci jsou ztělesněním dobra, a dokud drží pohromadě, nemá zlo šanci. Černý čaroděj se však chce zmocnit jednoho z nich a ovládnout celou zemi. Do Lilandgarie se proto vracejí elfové, aby pomohli zachránit dobro. Elfská princezna Aranis se musí spojit s nevyzpytatelnými draky, aby temné síly přemohla. Skryté tajemství však ohrožuje i soudržnost záchranné výpravy elfů. Podaří se království zachránit a nastolit opět rovnováhu světa?... celý text

Jaklová.katka
Jaklová.katka
10.07.2021 4 z 5

Krásná série knih od mladé české autorky.

E.Wictoria
E.Wictoria
06.05.2021 4 z 5

(SPOILER) Musím přiznat že jsem čekala trochu lepší konec...
A také mi nedává smysl to, jestliže se stala Aranis součástí dobra, jakto že když opustí Etelwen a jednorožce tak se dobro opět nenaruší?


Luigi1
Luigi1
12.02.2021 5 z 5

Že je to vše v jedné knize ta se to četlo bez přestávky .Jsem rád,že jsem se mohl opět vrátit do dětských let.

Ronnie37
Ronnie37
04.01.2021 4 z 5

Moc povedená knížka, Míšo :D Nebudu kecat, četla jsem to už před lety, ale pamatuju si jak se mi to líbilo :D Miláček Veragin :33

Sariega
Sariega
04.09.2020 5 z 5

Čtivá kniha, četla jsem jí v jedenásti letech a v tu dobu jsem jí přímo hltala a přečetla jsem to do čtyř dnů i když nevím jestli by tomu tak bylo i nyní. Pak jsem si přečetla SNÍŽKOVA DOBRODRUŽSTVÍ a ty mě celkem zklamala, bylo to takové že se spisovatelka z toho snažila vytáhnout ještě něco další ale to už nebylo tak úspěšné.
Dnes by mě to asi už tolik nezaujalo, bylo to dost romantické a taková slaďarna. Teď je mi jedenáct let a dávám přednost takovím knihám jako je HRANIČÁŘŮV UČEŇ, ERAGON TŘI TEMNÉ KORUNY nebo DÝKA MÍRU (kterou se chystá vydat moje o dva roky starší kamarádka).
Jinak knihy spisovatelky jsou čtivé a zábavné rozhodně mě to nesklamalo i když nějaká ta slza ukápla.

LauraSýrová
LauraSýrová
19.05.2020 3 z 5

Váhám, kolik hvězdiček udělit. Nepochybně je to kniha, která zabaví a má své kouzlo. Prakticky ztělesňuje většinu předností žánru fantasy, máme tady fantaskní svět, mytické bytosti, elfy, půvabné jednorožce... Přesto mi místy kniha připadala jako souhrn klasických fantasy klišé. Nechápu, proč mají spisovatelé neustálou potřebu dělat z hlavních postav řecké bohy a bohyně bez jediné chyby - jsou krásní, svalnatí a hezky opálení a konají samé dobro. Kdyby autorka přidala alespoň jednu jedinou vadu na kráse, hned by postava nepůsobila tak dvourozměrně. Dále je tu klasický boj dobra se zlem, který ničím nepřekvapí, typická fantasy výprava přes půl země... Četla jsem to ve 13ti a tehdy to byla údajně nejlepší kniha pod sluncem, ale teď už to tak bohužel nevidím. Na druhou stranu, autorce bylo tolik, co teď mě, když to psala a musím vyjádřit svůj největší obdiv. Tenhle příběh má neskutečný potenciál a kdyby autorka pár let počkala, více prokreslila postavy a doplnila komplikovanější zápletky, tak by to pro mě nejlepší kniha pod sluncem byla doteď.
Ale stejně si to přečtěte. Když byste ignorovali výše zmíněné vady na kráse, budete unešeni a nebudete se moct od knihy odtrhnout.

Eliška1616
Eliška1616
03.01.2020 5 z 5

Tahle knížka zkrátka patří k mému dětství. Byla jedna z mých prvních fantasy knih, ke které jsem přišla docela náhodou a to jen díky obálce s jednorožcem, která mě zaujala. Četla jsem ji asi ve svých 10 letech, kdy jsem ještě všechno nemohla dost dobře pochopit, ale přesto mě tehdy vtáhla do děje a já jsem se od ní nemohla odtrhnout. Vše jsem prožívala s hrdiny, měla jsem své favority a hlavně doufala, že dobro vyhraje nad zlem... Když jsem se ke knize vrátila a přečetla ji znovu, už jsem na ni koukala úplně jinak. Mohla jsem ji porovnávat se spoustou knih, ale stejně jsem se po pár kapitolách do příběhu začetla a zase se ocitla ve svých 10 letech s mými hrdiny v tom úžasném světě Lilandgaire. Klobouk dolů před autorkou, která podle informací 1. díl (strážci dobra napsala ve svých 16 letech!!!).

Tato kniha bude vždy patřit k mému dětství a startu s fantasy a tak jí dávám 5* za to, že mi otevřela oči do světa fantasy a já jsem díky ní našla tolik úžasných knih!

Kniha2006
Kniha2006
21.10.2019 5 z 5

Při čtení této knihy jsem se stala další postavou dobrodružné výpravy. Knížka byla velmi napínavá a čtivá. Paní Burdová píše moc krásné knihy.

4129
4129
16.07.2019 3 z 5

Tuto knížku jsem četla dvakrát. Poprvé jsme ji četli asi v osmi, protože jsme se nechali obalamutit obrázkem na obalu. U knížky jsme se dost báli a probrečeli jsme konec. Když jsem se k tomu vrátila později, už mě knížka bavila.

Veromika
Veromika
07.07.2019 5 z 5

Tuto serii jsem si poprvé přečetla před deseti lety, stala se ihned po přečtení nejmilejší knížkou mého dětství. Tehdy jsem si moc přála knížky vlastnit, bohužel okolnosti tomu chtěli jinak a když jsem v dospělosti začala knížku schánět byla již vyprodána a sehnat všechny tři díly bylo těžké, nicméně před rokem jsem našla celou tuto serii pohromadě a řekla jsem si, že je načase splnit si svůj dětský sen, knihu si koupit a vrátit se po těch letech opět do Lilandgarie. Než jsem knížku otevřela měla jsem obavy, jestli i po těch letech se mi knížka bude stále líbit jako tenkrát, přeci jen za těch deset let se člověk změní, nicméně už po přečtení prvních stran jsem se opět cítila jako ta třináctiletá holka, která se těší jak se příběh bude odvíjet a bylo pro mě nesmírně težké se od knihy odtrhnout. Po přtečtení jsem měla spoustu otázek, i když jsem znala konec příběhu, bylo to pro mě jako bych to četla poprvé, jedno je ale jisté, do Lilandgarie se zaručeně ještě vrátím. :)

BlueFlameCat
BlueFlameCat
21.10.2018 odpad!

Kniha mě vůbec nechytla,přišlo mi to zdlouhavé a nudné,přečetla jsem cca 200 stránek a pak jsem knihu nadobro odložila a nejraději bych ji hodila do koše,naprosto to zklamalo moje očekávání.
Zdlouhavé popisování,děj se táhne,nuda,dost stránek je o ničem,...prostě né díky.

Voda1
Voda1
07.09.2018 5 z 5

Moc hezké. Doporučuji všem lidem. Nejlepší je jednorožec. Místy moc smutné, ukápla slzička Vody1.

NinušFantasy
NinušFantasy
19.03.2018

Tak tohle mi dalo zabrat. Příběh i děj se mi líbil, ale kniha mi připadala docela zdlouhavá.

Pantera
Pantera
14.07.2017

Úžasná knížka , okamžitě jsem si ji zamilovala :) Momentálně čtu Křišťály moci , no . obsah mi přijde hodně podobný obsahu této knihy , ale samozřejmě , je to jen moje představa :D rozhodně doporučuji přečíst

IsobelleFarbs
IsobelleFarbs
08.04.2017 5 z 5

Kniha, která mě chytla a už nepustila... Po delší době jsem si Poselství jednorožců znovu přečetla. Opět jsem měla ze začátku menší problémy (když jsem knihu četla poprvé, měla jsem problém se stylem psaní autorky... teď už jsem na její styl psaní zvyklá, ale přesto jsem si říkala, že by místy mohly být lepší slovní obraty a některé reakce postav mi připadaly neuvěřitelné), ale tenhle pocit jsem měla jen u prvních pár kapitol a pak to přešlo. No prostě zezačátku jde poznat, že je to prvotina...
Jenže pak postupujete dál a dál a jste na konci prvního dílu, začtete se do druhého dílu a prožíváte se všemi lidmi úzkost válka v Lilandgarii a pak jste na konci této části s tak dokonalým koncem ♡♡♡ (pokud bych neměla komplet nebo všechny díly u sebe, nevydržela bych čekat na další díl), pak se začtete do třetího dílu a náhle jste nakonci a snad nejenom mě ukápne slzička, že už to všechno končí...
Pro mě je to neuvěřitelně silná kniha, která obsahuje spoustu mouder a k tomu i nádherný příběh. Když jsem začínala knihu číst, myslela jsem si, že jí dám míň hvězdiček, ale postupem času se vylepšila a já teď nemůžu jinak než jí dát všechny, jelikož je to opravdu úžasná kniha. ♡

Elsa14
Elsa14
11.02.2017 5 z 5

Jedna z nejkrásnějších knih, co jsem kdy četla. Poselství jednorožců byla první kniha, u které jsem několikrát brečela. Četla jsem i ostatní knihy od Michaely, ale Poselství jednorožců zůstalo na prvním místě. Opravdu mohu jen doporučit.

Bumky
Bumky
03.12.2016 5 z 5

Na tuhle trilogii jsem slýchala tolik dobrých ohlasů, že jsem si ji prostě musela přečíst. Trošku jsem ze začátku váhala, protože to všichni mí vrstevníci četli už před X lety, ale rozhodně nelituju, že jsem se do toho pustila. Nemohla jsem se od toho odtrhnout a několikrát jsem si u toho i zabrečela. Kniha je plná napětí a emocí a myslím, že čtenáře pohltí bez ohledu na věk :)

Ayen
Ayen
12.11.2016 3 z 5

Může obsahovat spoiler!!!
Toto byla jedna z mých prvních knížek, kterou jsem milovala, a která začala moji lásku ke knihám. Poprvé jsem se k ní dostala asi v jedenácti letech a byla jsem do ní blázen. Po pár letech jsem si řekla, že bych ji mohla znovu přečíst (oživit vzpomínky), ale nyní se mi opravdu těžce prokousávalo příběhem. Je tam zdlouhavé popisování, které jsem v polovině druhého dílu začala přeskakovat, a některé pasáže mi až nápadně připomínaly scény Pána prstenů. Také co mně trošku vadilo bylo nestálé opakování už řečených věcí, jako třeba: Eleas asi milionkrát Aranis říká, že musí s mocí zacházet opatrně, Aranis neustále mluví o tom jak je s jednorožcem spojená atd. Ale abych jen nekritizovala ... popisy krajiny, vesnic, lidí sice byly zdlouhavé, ale zato jste si díky nim dokázaly opravdu dokonale vše představit, a hádky Veragina se Snížkem mně vždy rozesmály.
Hold s věkem vidíme věci jinak. V 11 letech jsem tuto knížku brala, jako nejlepší na světě, nyní jsem byla ráda, že jsem se dostala ke konci.
Je opravdu vidět, že toto byla její první knížka, ale zato od Míši se mi moc líbí Křišťály moci.
Jen doufám, že jsem vás tímto dlouhým textem nějak od knížky neodradila, protože i přes tuto kritiku jsem se díky ní dostala ke čtení :).

Hoshi
Hoshi
20.07.2016 5 z 5

Jsem okouzlena... Ačkoliv jsem měla ke kompletu své výhrady (velikost, rozměry), nakonec jsem byla ráda za všechny tři knihy pohromadě - mohla jsem se kdykoliv vrátit v ději, ať jsem byla kdekoliv.
Poselství jednorožců jsem si chtěla přečíst už dávno, ale dostala jsem se k němu až teď a nelituji toho, snad jen... Celou první knihu - Strážci dobra, jsem se nemohla dočkat, až se dozvím co je Veragin zač a ono se tak nestalo... Ale to čekání se vyplatilo. Byla jsem překvapená, ale někde hluboko uvnitř jsem tušila, že je ta tím nějaká kulišárna. Stále mě mrzí, že autorka nechala zemřít postavy, které si člověk nemohl neoblíbit, ale to bohužel k příběhům patří.... Celá kniha je odpočinková a příběh mi přirostl k srdci :3

Aniday
Aniday
06.04.2016 5 z 5

zpočátku jsem se nemohla začíst, ale postupně se mě celý příběh naprosto zmocnil a musím uznat: klobouk dolů před fantazií tak mladé a navíc české fantasy spisovatelky... a můj velký dík za možnost prožít celé toto kouzelné a napínavé dobrodružství 8)

Autorovy další knížky

Michaela Burdová
česká, 1989
2013  80%Vlčí krev
2010  86%Zrada temného elfa
2008  82%Strážci dobra
2014  76%Prokletí
2013  82%V moci démonů

Kniha Poselství jednorožců – komplet je v

Právě čtených4x
Přečtených150x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených18x
Knihotéce48x
Chystám se číst22x
Chci si koupit15x
dalších seznamech2x