Poselství Garciovi

Poselství Garciovi https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/253561/poselstvi-garciovi-FP4-253561.png 3 18 3

Esej amerického autora, jejiž vydání dosáhlo ještě za autorova života nákladu 40 milionů výtisků. Popisuje příběh vojáka, který díky své statečnosti a odvaze splní důležitou misi s doručením dopisu, který svou důležitosti ovlivní výsledek Španělsko - americké války. Povahové rysy vojáka, jeho odvaha, svědomitost a smysl pro povinnost převzala i široká veřejnost v jiných odvětvích.... celý text

Žánr:
Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Zátiší, knihy srdce i ducha
Originální název:

Message to Garcia


více info...

Přidat komentář

Dannyck
22.09.2020 4 z 5

V roce 1899 světem hýbal nový ideologický směr - socialismus. Na to pan Hubbard reaguje svojí esejí, ve které místo dělníků pracujících v továrně za minimální mzdu oslavuje jako ukázku příkladného chování Andrewa Rowana, který pouze díky vlastní iniciativě splnil téměř nemožný úkol. Autor vyzdvihuje potřebu takto iniciativních lidí a nabádá každého, aby se zamyslel nad svým chováním a vzal si z činů Rowana příklad.

Přestože je esej již přes sto let stará, svoji pozornost si zaslouží. Poptávka po lidech jako je Rowan stále je, a bude, protože lidé schopní doručit poselství Garciovi posouvají společnost dále.

Cooper10
12.02.2019 odpad!

Škoda, že nejde udělit 0 hvězdiček. Pokud to autor myslel jako provokativní text s cílem probudit v člověku vlastní názor a myšlení, pak skvělá práce. Jestli to ale myslel opravdu tak, jak to napsal, hurá zpátky k metodě "drž hubu a krok" a škoda papíru, který se na tuhle hrůzu použil. S osobním rozvojem nemá obsah nic společného, můžete si na něm maximálně otestovat vlastní trpělivost a potrénovat zenový klid při pokusu nenechat se tím vytočit :)
Největší ironií je, že tento výtvor rozdal majitel naší firmy na vánočním večírku všem zaměstnancům..


vlkcz
15.08.2017 1 z 5

Asi jsem to nepochopil. Jasně iniciativa je nutná, ale do jaké míry je tenhle spisek o osobním rozvoji, to nevím. Spíš mi přijde jako manifest korporátního kapitalismu. Pátrání po smyslu uložených úkolů nežádoucí, slepé plnění příkazů nadřízených jako nejvyšší meta. Hlavně neobtěžovat nadbytečnými dotazy šéfy. Chápu, že jsou tím nadšeni majitelé a ředitelé podniků, stejně jako vedoucí státních institucí. Ale kde je ten rozvoj a jak si to rozumí se svobodnou vůlí?

Štítky knihy

eseje

Autorovy další knížky

Elbert Hubbard
americká, 1856 - 1915
2006  58%Poselství Garciovi
1929  0%Hoch z Missourského údolí

Kniha Poselství Garciovi je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst14x
Chci si koupit4x