Posedlost

Posedlost https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469953/mid_posedlost-B9a-469953.jpeg 4 48 13

Max Wolfe série

< 6. díl

Mysleli si, že unášejí milenku jednoho z nejmocnějších londýnských gangsterů. Jenže unesli špatnou ženu. A tím se dostali do křížku se špatným detektivem. Pátrání po pohřešované ženě detektiva Maxe Wolfa zavede z legendárního Černého muzea v Novém Scotland Yardu do pozlátkem se třpytících sídel profesionálních zločinců, laciných striptýzových klubů, do tajných doupat sexuálních neřestí – až k nepopsatelně temným hříchům spáchaným před celými desítkami let. Wolfe se ocitá ve světě rodinných tajemství, sexuální žárlivosti a touhy po pomstě, který se ale možná stane i jeho hrobem…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

#taken , 2020


více info...

Přidat komentář

orinka3
04.03.2023 3 z 5

Příjemně napínavý a čtivý kriminální příběh, který začíná záměnou obětí únosu. Knížka je prošpikovaná násilnostmi, do toho je navíc zamotaný i rodinný příběh policisty Maxe. Jeho rodiny bylo na mě trochu moc. Chápu, že i policisté musí mít soukromý život, ale jak to má se svou exmanželkou, je mi tak nějak jedno. Tedy i méně hvězdiček. A vlastně taky kvůli kolegyni alkoholičce. Nevím co je to teď za módu všude cpát buď alkoholiky nebo jinak výstřední osoby. Když si vezmu detektivku nebo thriller, určitě ne kvůli filosofování nebo zkoumání duševních pochodů těchto. Konec v letadle přehnal na maximum. Takové klišé! Kvůli tomu dávám průměrné hodnocení. Jinak si stěžovat nemůžu.

MíšaS.
21.09.2022 3 z 5

Tohle bude asi doopravdy poslední díl, který si přečtu. Přijde mi, že policisté jsou díl od dílu hloupější a zkorumpovanější a to nemluvím o naprosto jednoduchých zápletkách, na které snad musí přijít každý. Také mi neskutečně leze na nervy, že Max je takový klaďas a musí se pořád nad někoho morálně povyšovat.
Další díly už fakt nechci.


valeria0031
19.09.2022 3 z 5

Ale jo, šlo to. Jen autor je přehnaně fixovaný na auta a to jací jsou poldové drsňáci...
Hlavní postava se zdá být naprostý klaďas. Vše trochu až moc černobílé...

soukroma
01.06.2022 3 z 5

Nic moc: sice čtivé, ale překombinované, málo věrohodné, přehnané dialogy a jednání (samozřejmě Max vše pochopí aspoň o minutu dřív než ostatní, přesto je hodně bit), málo košaté (na tu délku a možnosti). 50%
Nedávno jsem jako první od autora přečetla Dívku v ohni, která se mi i přes velmi realisticky nepříjemné téma islámského terorismu, náboženského fanatismu a rasismu líbila podstatně víc. Tady mne neuchvátilo ani téma, postavy a ani rozuzlování.

kneslova
22.05.2022 4 z 5

Slušně psaná detektivka, ale některé postavy mi lezly na nervy a to např. hlavní komisařka..

lucakuca
18.05.2022 5 z 5

Jo dobrý! Zase dobrý! Max jede! Ten jede! Pořád stejně! Pořád stejně čtivě, napínavě a smutně...

VendulaB
10.02.2022 5 z 5

Není to detektivka, která Vás posadí na zadek, ale je to slušné pokračování nadprůměrné série. Tato kniha má opět všechno - dobrou a srozumitelnou zápletku, překvapivé vyústění, vývoj v soukromém životě hlavního policisty. Čte se jedním dechem.

jan37
31.10.2021 4 z 5

Hezky se to cte (třeba u moře) ale - jak jsem psal u předchozích dílu - je to strašně překombinovaný :)

cepina
17.08.2021 5 z 5

Naprosto dokonalá detektivka, která má hlavu a patu, nepříliš postav, což mi vyhovuje, protože jsem se v nich neztrácela. Za mě pět hvězdiček je málo, protože v poslední době je to nejlepší počin, který jsem četla. Jsem opravdu nadšena a to se mi nestává zase až tak často.
Hlavní hrdina-sympatický vyšetřovatel Max, je zásadový a svou práci dělá s vypětím všech sil. Pro rodinu (dceru) a přátele by dýchal. Moc jsem mu fandila, je to přímý muž se smyslem pro spravedlnost a pořádek.
Případ začíná unesením mladé ženy, tento únos se zdá ale být omylem...Je unesena jiná žena než by měla? Jakou roli zde hraje spolubydlící a její milenec? To se budeme dozvídat postupně...Vše je úplně jinak, než se zdá.
Detektiv se dostává sám do nebezpečí, protože se na scéně objevují lidé, kteří mají co dočinění s drogami, prodeji žen a jinými nekalostmi. Nechci úplně prozrazovat děj, abych někoho neochudila o zážitek z této knihy. V této detektivce je vše co má být-napětí a hlavně zvraty, které udržují čtenáře v plné soustředěnosti. V průběhu dostáváme informace, ale myslím si, že nikdo nemůže předvídat, jak se to vyvine.
Knížku jsem měla přečtenou za tři dny, hlavně konec nabírá rychle na obrátkách a nejde přestat číst. Není to sice první díl série, ale i tak jsem věděla vše, co jsem potřebovala. Je to samostatný příběh. Asi by bylo lepší číst od první knížky série, aby čtenář věděl o životě Maxe. Ale nic nebrání ničemu, v knize je minulost popsána. S tímto spisovatelem jsem se setkala tedy poprvé a určitě si přečtu s chutí i jeho další knížky, abych se dozvěděla ještě více souvislostí z přechozího soukromého života vyšetřovatele a jeho dcerky, která je na svůj věk chytrá a bystrá. Jen její maminku jsem nemusela, o dceru nejeví moc zájmu, Scout mi bylo líto. Max se jí to snaží spolu s věrným psem a laskavou sousedkou vynahradit. Jsem zvědavá i na další díly série, zdá se mi, že zde nebylo zakončené, jak to dopadlo s vyšetřovatelkou Whitestoneovou. Jinak za mě plný počet a doporučuji.

nela3812
16.08.2021 5 z 5

Posedlost je již šestým dílem ze série a prvním případem, který jsem si měla možnost přečíst. Ačkoliv se jedná již o šestý díl, mám po dočtení knihy pocit, že je opravdu lze číst také samostatně a o nic důležitého se jako čtenář nepřipravíte. Kniha neobsahuje spoilery z minulých dílů. Jednotlivé díly jsou provázané osobním životem hlavních postav, právě proto lze díly číst i nezávisle na sobě, ačkoliv chronologické čtení bude i stále nejvhodnější, dříve či později se nějaký spoiler objevit může.

Za mě je tedy tato kniha velkým doporučením. Nejenže mi sedl styl psaní autora, ale také námět na případ, který byl v knize vyšetřován, byl zajímavý. Autor se skutečně věnuje příběhu a samotnému případu a zbytečně nezabíhá mimo téma. Jako čtenář tak máme možnost se plně soustředit jen na vyšetřování samotného případu, které v tomto případě nabídlo mnoho různých motivů.

Neotřelé prostředí také nabídlo mnoho postav, které bylo možné do zápletky zapojit, a mnohokrát zamíchali s již rozdanými kartami. Po prvních několik stranách jsem měla pocit, že motiv únosu je naprosto jasný a pachatel také. To se ovšem po dalších kapitolách změnilo v chvílích, kdy přibývali další postavy a další informace. Svou teorii jsem několikrát změnila a i přesto jsem pachatele a jako spolupachatele neodhalila. To je pro mě vždy velkým plus. Pokud autor dokáže utajit skutečného viníka a udržet čtenáře v napětí až do poslední strany. Samozřejmě pak musí následovat detailní vysvětlení všech vodítek, což v tomto případě nechybělo.

Co mi v knize chybělo, bylo osvětlení situace, která se stala jeho šéfové Pat. Ovšem, jedná-li se o sérii, lze předpokládat, že reakce na tento čin se dostaví později a nezůstane bez postihu.

Další, co musím před svým konečným verdiktem zmínit je Maxova dcerka. Tu jsem si zamilovala od první stránky. Její vedlejší příběh vezme se srdce nejednoho čtenáře. Statečně se vyrovnává s rozvodem svých rodičů, s nezájmem matky a se staršími spolužáky. Je to malá hrdinka! Je to jedna z postav, která se autorovi povedla a já se těším, až si o ní v dalších dílech přečtu. Stejně tak jsem si oblíbila i Maxe, který se sice bezhlavě vrhá do nebezpečných situací, ale i tak nezapomíná na zadní vrátka. To mi u něj přišlo velmi sympatické a v knihách to nevídám často.

Podtrženo sečteno 4,5/5 hvězd. Doporučuji!

rm
08.07.2021 5 z 5

Jo, i mě se to líbilo. Jen by se neměl hnát tak bezhlavě do nebezpečných situaci... No jo, Max ;-)

JustWomen
19.04.2021 5 z 5

Tak to byla naprostá paráda, super čtení, žádné nelogické a kostrbaté můstky, děj plynul a byl zajímavý, emotivní a logický. A děkuji za ten konec... a vůbec za skvělý čtenářský zážitek.

PetraN17
06.04.2021 5 z 5

Já mám asi “posedlost” Maxem Wolfem, těším se na každý další díl a ještě jsem nebyla zklamaná a doufám, že ani příště nebudu :))

Autorovy další knížky

Tony Parsons
anglická, 1955
2018  73%# Smrt všem prasatům
2019  81%Třináctá oběť
2019  80%Spolek katů
2021  85%Posedlost
2001  76%Muž a chlapec

Kniha Posedlost je v

Přečtených51x
Doporučených1x
Knihotéce74x
Chystám se číst37x
Chci si koupit20x