Posedlost

Posedlost https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231384/mid_posedlost-osk-231384.jpg 4 128 41

Seznamte se s Johnem Lutherem, šéfdetektivem inspektorem, specialistou na vraždy, s mimořádnou rychlostí při řešení případů. Je obsesivní, instinktivní a náruživý. Nikdo, kdo kdy stál na jeho straně, o něm nemůže říci nic špatného. Ale nyní se proslýchá, že je Luther špatný – ne zkorumpovaný, ne podplacený, ale ztrápený. Po letech řešení těch nejzvrácenějších zločinů v drsném londýnském podsvětí vzkypěl jeho potlačovaný vztek, který někdy sotva dokáže ovládat. Občas jej to dovádí na pokraj šílenství a nutí dělat věci, které by žádný jiný detektiv neudělal a neměl dělat.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Luther: The Calling , 2011


více info...

Přidat komentář

rimar
13.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Asi možná malinký spojler. Průměrný příběh ze kterého se dozvíte že v Anglii mlátí beztrestně policajty. Policajti se chovají jak mafiáni. Linka důvěry jsou banda dementu kteří v rámci pochybné důvěry volajících nechají vyvraždit rodinu. Atak dále a dále. To že policie v Anglii místo střelných zbraní raději nosí peprak a pak se nemá jak bránit jen dokresluje kam se tahle kdysi silná společnost ovládající impérium nad kterým slunce nezapadá dostala a že z těchto výkalů se asi jen tak nevyhrabe protože se do nich sama ochotně zavrtává.

JPBelmondo
27.02.2021 4 z 5

Co lze čekat, když je pachatel zvrácený a vyšinutý magor? Přesto se kniha četla téměř jedním dechem, zvlášť na konci, stránky jenom lítaly. Luther si to vyřídil po svém, což kvituji. Napínavé do poslední stránky.


between
10.09.2020

Nedočetl jsem. Po 80 stránkách jsem to vzdal. Psané celkem pěkně, ale nějak ztrácím touhu číst zvrácenosti vymýšlené čím dál divnější.

lenkavildomcova
05.07.2020 5 z 5

Super. Luther je top.

karin4338
31.05.2020 5 z 5

Luther je chlap na správnom mieste. Vobec sa mu nedivím, že to s Henrym vyriešil takto. Akurát ma fascinuje, že si to Luther viac nevychutnal, po tom všetkom, čo ten magor napáchal.

Kekik
24.02.2020 4 z 5

Nedokážu přesně vyjádřit co, ale něco té knize chybí.
Brutalita mi nevadila, ale u scén se zvířaty jsem hodně trpěla.
Příběh byl zajímavý. Vyřešení dějové linky s chudákem dědou se mi líbila více. Dopadení hlavního padoucha už tolik ne. Čekala jsem větší show. Více vyšetřování.
Přesto je škoda, že dalších dílů jsme se nedočkali. Naštěstí je možnost seriálu. Možná se na něj podívám.

Klamm
23.11.2019 4 z 5

Ale jo, dobrý. Trochu bych ale ubral na brutálnosti, která je teď u současných autorů v módě, jakoby se snažili zakrývat případné nedostatky svých kvalit ( viz komentář uživatele Marlowe). No a nechci spoilerovat, ale konec mi přišel trochu nelogický.
75%

bigben
30.10.2019 5 z 5

Trochu šílený hlavní hrdina, děj měl spád, místy pro mě dost brutální. Budu se muset podívat na seriál.

trudoš
27.06.2019 4 z 5

Líbilo, ale je na tom znát, že Neil Cross je povoláním scénárista a že seriál byl dřív než kniha. Za prvé mi moc neseděl odosobněný styl vyprávění, který na vše nahlíží jako filmová kamera. Ale dobrý, každý tvoří jinak. Jenže nekonečné opakování jména postavy, která je právě na scéně, mi vadilo natolik, že jsem je po nějaké době raději přestal vnímat úplně a soustředil se jen na to, co říká. Pak je tu stavba zápletky, kterou zbytečně rozmělňují náhledy do hrdinova soukromí, jako kdyby povědomí o tom, že jej podvádí manželka, mělo nějaký vliv na lepší pochopení vyšetřovaného zločinu. S tím souvisejí i drobné kriminalistické odbočky, které jsou v důsledku samostatnými epizodami a pouze oddalují vyvrcholení hlavní dějové linie. Na autorovu obhajobu ale musím říct, že ty „kličky“ mě nakonec bavily mnohem víc, než celá lapálie se zabijákem rodin.
Závěrem si nedokážu odpustit poznámku, že nemít Luther tvář herce Idrise Elby, rázem by měl charismatu o dvě třetiny méně. Alespoň v tomto románu.

Vlaďkaa4
28.04.2019 4 z 5

Velmi dobre napsane. Na to kolik tam bylo nasili, bych si dovedla predstavit konec drsnejsi:-). K prectenu mihi jen doporucit

hana17.1.
20.04.2019 5 z 5

Kniha mě naprosto pohltila. Ano jsou zde zvrácené momenty, ale přečteno jedním dechem, nechá vás napnuté až do posledního slova. Za mě výborná a čtivá kniha

martisko3
30.01.2019 3 z 5

Nesympatický hlavní hrdina a další minus * za týrání psů... Nečetlo se mi to dobře.

Zlatinka.Emilly
20.09.2018 5 z 5

Čtyři sta stránek jsem přečetla jedním dechem. Nevím, jestli lze napsat, že se mi příběh "líbil". Byly tam zvrácené momenty, popsané šílenosti jak na lidech tak na zvířatech. Tolik zmařených životů a vůbec se mi nelíbí praktiky průběhu vyšetřování, kdy je sadista pod ochranou zákona. Taková brutalita musí zahýbat s každým, kdo má nějaké svědomí. Můj velký obdiv proto patří Johnymu, který spravedlnost vyřešil po svém.

Tabby
26.05.2018 2 z 5

Mě osobně kniha vůbec nesedla.
Děj mi přišel moc utahaný, nedomyšlené charaktery hlavních postav kdy mi přišlo že by jim měl pomoc psychiatr. Bylo zde moc vedlejších postav které odpoutávali pozornost od hlavního děje (5 stránkový popis života tel. operátorky která se v ději už ani jednou neobjevila a td..).
Brutální scény mi nevadili a byli vykresleny uvěřitelně.
Snad si u mě někdy autor opraví svojí reputaci.:)

intelektuálka
13.05.2018 5 z 5

Tak tohle bylo překvapení...

Stylem psaní, napínavostí - ale i drsností se kniha může směle přirovnat k severským detektivkám.
Už v začátku je dost šokující vražda a John Luther jde po stopě jako pitbul....
Jen pro milovníky zvířat - tady ani je nikdo nešetří.
A poslední strany až k vyřešení případu měly opravdu drajv...

LeHor
07.05.2018 4 z 5

Napínavé, zpočátku trochu roztahané, ale konec byl super, nešlo odložit.

saman001
24.04.2018 5 z 5

Málem mi slezly i nehty, jak je to brutální příběh, takže kdo se rád bojí, má možnost... Stejně dobré jako třeba knihy od Slaughterové.

TracyB
04.09.2017 5 z 5

Kniha, která si naprosto a v ničem nebere servítky, patří k tomu nejlepšímu v žánru, co jsem doposud přečetla. Drsná, brutální, syrová a inteligentní. Taková je Posedlost.

MikeDV3
18.08.2017 4 z 5

Kniha bez jakýkoliv servítek popisuje stinné stránky práce u kriminálky a to, jak se tato práce podepisuje na lidské psychice. Získat takové informace bylo velmi zajímavé, protože ve většině televizních filmech a seriálech jsou policisté líčeni jako jedinci, kteří mají nervy ze železa a dokážou zvládat každodenní pohled na mrtvoly a jiné zvrácenosti s naprostým klidem. Tím že jsem seriál od BBC neviděl a dozvěděl jsem se o něm jen díky této knize přišel mi konec takový moc rychlí. Něco mi tam ještě chybělo.

Disease
15.05.2017 5 z 5

Výborný knižní prequel k seriálu. Na žádnou "zbytečnou" brutalitu se mi ani při pozorném čtení nepovedlo narazit.

Štítky knihy

thrillery pedofilie Velká Británie psí zápasy zmizení lidí voyerství

Autorovy další knížky

Neil Cross
britská, 1969
2015  88%Posedlost
2017  71%Pohřeb

Kniha Posedlost je v

Právě čtených2x
Přečtených149x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených14x
Knihotéce104x
Chystám se číst99x
Chci si koupit17x
dalších seznamech1x