Porušený slib

Porušený slib https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379843/mid_poruseny-slib-Dlv-379843.jpg 4 62 14

Cutler, Sutter & Salinas série

< 2. díl >

Majitelka galerie v Seattlu Virginia Troyová se celé roky snaží bojovat proti démonům. Pronásledují ji už od dětství – její matka totiž zemřela při děsivém požáru, který vypukl na pozemcích sekty, jíž byla členkou. A pak si jedna z umělkyň, jejíž obrazy vystavuje ve své galerii, vezme život, ovšem ještě předtím pošle Virginii své poslední dílo: obraz, kvůli němuž začne Virginia pochybovat o její takzvané sebevraždě i o své vlastní minulosti. Stejně jako Virginia i soukromý vyšetřovatel Cabot Sutter je jedním z dětí, které přežily požár... a jen on jí může pomoct. Zatímco se snaží rozluštit význam obrazu, začíná být jasné, že se někdo bojí, aby Virginia nevěděla příliš. Virginia a Cabot se vrhají do pekla touhy a klamu a snaží se odhalit tajemství své společné minulosti – a šokující osud muže, který má stále moc zničit vše, co je jim drahé.... celý text

Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Promise Not to Tell , 2018


více info...

Přidat komentář

TerezaMondeková
11.09.2022 4 z 5

Skvělé pokračování! Oblíbila jsem si hlavní hrdiny a vedlejší postavy. Je pravda, že tentokrát byla zápletka v knize až moc překombinovaná... všechno to z minulosti a přítomnosti, vrahové, komplicové... a navíc mám nějaké nezodpovězené otázky, protože mi přijde, že ne všechno bylo vysvětleno, ale jinak musím říct, že se mi moc líbí, že v knize opět nechybělo nebezpečí, akce, překvapení, napětí, jiskření mezi hlavními hrdiny.

renefer
01.05.2022 3 z 5

Klasická Quick, detektivní zápletka s romantikou, tentokrát bez nadpřirozena. Kdyby nebyl ten přeslazený konec, tak bych dala i 4*, ale poslední kapitola končící… a vyšla do (svatební) uličky vstříc své budoucnosti…to zabila.


Kudík
11.06.2021 4 z 5

Tak mám za sebou seznámení i s druhým detektivem/vyšetřovatelem, a to s Cabotem Sutterem. Cabot se zná s Virginií, majitelkou galerie, již z dětství, kdy oba dva + dalších šest dětí, zachránil Anson Salinas z hořící stodoly. Cabot i Virginie pátrají po příčině úmrtí Hannah, která byla umělkyně zajímavých, ale pravděpodobně neprodejných děl. Vyšetřování má více linek a na základě společně tráveného času a sdílení svých děsů se hlavní hrdinové nepřekvapivě sbližují. V tomto díle je více napětí s informací v závěru, která evidentně vygraduje v závěrečném díle. Opět příjemné čtení.

moudivlacek
26.12.2020 5 z 5

Opět pro mne skvělá série, líbil se mi první i tento druhý díl. Tuto sérii doporučuji číst od začátku pro pochopení všeho - chování postav i děje jako takového. Zde je ústřední dvojice zároveň i dvojice dávného Zaneova pekla. Jsou to jedny z dětí, které měly šanci přežít. Virginia majitelka galerie se odhodlá zajít za Ansonem a pozná Cabota, spolu s ním pak se snaží vyřešit záhadu smrti 1 z bývalých žen sekty. A jak tak spolu pátrají, tak spolu musejí čelit nejen nebezpečným situacím, ale i vzájemné přitažlivosti a pochopení života toho druhého.
Následky zlovolnosti a ovládání Zanea však nekončí, stejně tak jako pátrání Cabota a spol. Doporučuji pro milovníky napětí.

saez
21.05.2020 4 z 5

Když už načtu sérii, musím ji dočíst. Opět sladká detektivka, opět dobrá kniha pro oraz po práci.

DrobenkaMalá
04.05.2020 2 z 5

Kniha se mi moc nelibila. Asi jsem dle recenzi cekala neco jineho...

biki
08.12.2019 4 z 5

Také mi tato kniha přišla o něco slabší než úvodní díl, nějak jsem se do ní nemohla začíst. Detektivní linka se mi docela líbila, ale moc mi neseděly ty hororové prvky.

munka
25.01.2019 4 z 5

Vyšetrovanie prevláda nad romantikou, ale na pútavosti to neubralo. Privítala by som aj posledný tretí diel. Hádam sa dočkáme.

orinka3
16.10.2018 3 z 5

Vcelku příjemná četba, nevymykající se z mnoha jiných detektivek. Neurazí, nenadchne.

angelbooks
14.09.2018 5 z 5

Protože se mi smazal první komentář, který byl opravdu skvěle napsaný, zkusím to napsat ještě jednou a snad se mi pořadí zachovat podstatu pocitů, které jsem po přečtení měla :)...

Pokud bych hodnotila hlavně romantické scény, kterých bylo výjimečně poskrovnu, dala bych jen 4 hvězdičky. Naopak u detektivních scén bych dala hvězd 5.
Většinou si od této autorky libuji v romantických scénách, avšak i když jich tady nebylo tolik, pořád je to skvělá knížka, která stojí za přečtení.
Rozhodně ji doporučuji. Třeba že jsem se od této knihy, na rozdíl od Dívek které zmizely, dokázala odpoutat, stejně jsem se k ní později musela vrátit

Ps: Skrytě doufám, že nás brzy autorka překvapí 3. dílem. Tento díl vás totiž ke konci hodně napne a kapánek překvapí. Mě tolik ne, protože jsem si myslela, že to tak bude. :)

alnahu
08.08.2018 3 z 5

Detektivka s hororovými prvky trošku slabším dějem.Příběh Hannah ,který,kterou pronásleduje ďábel a ona na něho čeká , ví přesně co má udělat.Kniha mne příliš neoslovila.Také čtu od této autorky raději romantické knihy.

alzbeta4340
12.07.2018 4 z 5

Tentokrát daleko více detektivních motivů než romantiky. Nevím, jestli je to pro Amandu Quick správná cesta, jelikož s plnohodnotnými detektivkami tohle nelze srovnávat. Romance prostě umí psát nejlépe. Ale za přečtení to stálo.

Modrina
28.05.2018 4 z 5

Knihy této autorky jsem měla zařazené jako velmi lehké oddechovky, občas hraničící s červenou knihovnou. I tuto knihu tak lze charakterizovat, přesto mě lehce akční příběh překvapil. Naprosto mě nenapadlo, že by mohlo jít o díl z tematické řady, takže první příběh si rozhodně+ doplním. A pak se uvidí. :) Já jsem byla vcelku spokojena.

Fifth Element
22.05.2018 3 z 5

Mnohem slabší než první díl, ale jsem zvědavá na závěr serie.