Cesta na okraj

Cesta na okraj https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94981/bmid_cesta-na-okraj-JBt-94981.png 3 8 2

Podporučík John Grimes série

1. díl >

V prvním románu je John Grimes čerstvě jmenován podporučíkem a má se na lodi Delta Orionis přesunout na základnu v Lindisfarne, jež se má stát jeho prvním působištěm. Věci se samozřejmě zkomplikují a cesta trvá podstatně déle, než všichni zúčastnění předpokládali...

Přidat komentář

Ládja
09.11.2017 3 z 5

Svůj cíl kniha splnila. Jednohubka na odpoledne. Naivní, ale svým způsobem zajímavá. Proč ne.

trudoš
19.09.2016 3 z 5

Příběhy podporučíka Johna Grimese, někdy nazývaného „Hornblowerem vesmíru“, jsou ve světě poměrně oblíbenou řadou a to už od šedesátých let, kdy vznikala jeho první dobrodružství. Už základní osnova říká mnohé - mladý důstojník, získávající své zkušenosti v různých bojích, se postupně dopracovává na post uznávaného velitele a stratéga. Šablona, jejíž koncepce je stejnou měrou průhledná jako osvědčená, ale právě ta jednoduchost, akčnost a špetka námořního humoru dělá z knihy ten správný relax.
Zmíněná šablonovitost je naneštěstí i Achillovou patou. V dnešní době, kdy se čtenář už mohl seznámit s hrdiny jako Sten, Miles Vorkgosian, Honor Harringtonová, John Geary a mnoha jinými, působí Grimesova odysea bohužel lehce zastarale. Především proto, že v ní vlastně není nic, co by nějak přežilo svou dobu. Ovšem pokud si člověk chce vychutnat kouzlo starých časů, kdy se zápletka řešila přímou cestou a v rozsahu maximálně sto padesáti stran, je série Arthura Bertrama Chandlera ideální volbou.


Autorovy další knížky

Arthur Bertram Chandler
britská, 1912 - 1984
2004  58%Cesta na okraj
2004  56%Studna duší

Kniha Cesta na okraj je v

Přečtených10x
Knihotéce11x
Chci si koupit1x