Populární snadno a rychle

Populární snadno a rychle https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220638/mid_popularni-snadno-a-rychle-tfA-220638.jpg 3 24 8

Deník retro rady pro všechny mimoňky MŮŽOU NATÁČKY, STAHOVACÍ KALHOTKY, VAZELÍNA A ŠŇŮRA PEREL POMOCI K POPULARITĚ? Maya uvízla na jedné z nejspodnějších příček společenského žebříčku ve škole, kde níž už jsou jen učitelé, kterým za to platí. Připadala si neviditelná, a proto se rozhodla pro experiment: celý následující školní rok stráví podle rad z příručky pro dívky napsané v padesátých letech bývalou teen modelkou Betty Cornellovou. Výsledky jsou úžasné, někdy bolestné, občas komické a naprosto nečekané!... celý text

Přidat komentář

Johanaop
21.10.2019 5 z 5

Nejsem sice cílová skupina, ale moc se mi to líbilo. Maya je sympatická. Kniha má hloubku, jakou jsem u literatury pro dospívající nečekala.
Určitě stojí za přečtení.

Mufka
19.12.2018 4 z 5

Znovu jsem se podivila nad svým výběrem, ale přečetla jsem jí během necelého dne. Čtivá, deníkový typ, takže se čte snadno. A co vás dovede k popularitě? :-) Není to ani štíhlost ani mejkap, koneckonců ani ty perly.. :-) Hlavní je nesnažit se být neviditelný a mít zájem.. a na to bych sázela.. opravdu to funguje :-)


TimetoStyle
10.11.2017 5 z 5

Knížka se mi ze začátku moc nelíbila, ale nakonec jsem se do ní fakt začetla a moc se mi líbila. Dávám jí ****.

Eliška_Florbal
27.06.2017 4 z 5

Asi do strany 150 mě to vůbec nebavilo, chtěla jsem čtení této knihy vzdát ale pak jsem si řekla že to ještě zkusím. A jsem ráda že jsem to udělala protože ta část byla super. Líbilo se mi že to napsala ze svého života a líbilo se mi že zkoušela takhle experimentovat. A konečně jsem si uvědomila v čem je popularita. Měli byste si ji přečíst. Je pro dívky asi od 12 let, ale myslím že by to bavilo i šestnáctiletou. Líbilo se mi jak ji postupně všichni začali mít rádi a podpora její rodiny byla úžasná. Dávám ale ****, kvůli začátku který mě nebavil, ale neříkám že nebude bavit nikoho.

Kate_Hall
20.03.2017 4 z 5

Moc knihy takového typu nemám ráda, ale zvědavost mě k ní táhla až jsem si ji nakonec přečetla. Četla se docela dobře a bylo zajímavé jak se podle rad řídila. Myslím si že ta kniha může být přínosná čtenářům, protože díky ní se mohou dozvědět o čem je vlastně popularita...

warca
13.06.2016 5 z 5

Líbí se mi, jak postupně přichází na to, o čem je popularita. V knize jsou i dobré nápady :). Je to originální...

Brambram
28.06.2015 5 z 5

Nejsem cílová skupina, to už spíš rodičem těch, kterým je to určeno. Přesto mě kniha nadchla. Po dlouhé řadě ne moc kvalitních knih psaných náctiletými je tato kniha osvěžením. Oceňuji vtipnost a nadhled. Co ale oceňuji nejvíce, je vyznění knihy ve smyslu - zkoušet nové věci, které jsou občas třeba i trapné a osobu, která je provádí spíše sráží v očích ostatních - není špatné. Každá zkušenost se počítá a člověka rozvíjí a posouvá. I ta, při které je dívka oblečená jako babička, na očích má vazelínu a snaží se nenápadně zapůsobit na idola svého srdce. Ráda doporučím knihu své jedenáctileté dceři a budu velmi ráda, pokud bude mít podobný pohled na svět jako Maya.

SalomeH
23.03.2015 3 z 5

S touhle knížkou jsem měla trošku problém: když si člověk přeloží do češtiny název, tak nedává smysl, proč je tak dlouhá. Totiž proč hlavní hrdince trvalo celý rok, než přišla na to, že ti "oblíbení lidé" jsou ti, kteří jsou na ostatní prostě a jednoduše milí. Na druhou stranu, psalo to asi čtrnáctileté děvče pro svoje vrstevnice a chtělo jim ukázat, že když chtějí mít víc přátel, mají být přátelské. Tohle bylo splněno. Pokud to náhodou nějaká děvčata přiměje k tomu, aby se ráno učesala a upravila, než půjdou do školy, beru knížku jako jednoznačný přínos pro lidstvo ;)
Co jsem podle názvu a anotace knížky ale očekávala já, bylo srovnání těch starých rad se současnou dobou. Toho jsem se bohužel nedočkala. Vlastně jediná přímá konfrontace spočívala v tom, že Maya konstatovala, že o ní všichni mají dojem, že se oblíká jako babička, aniž bych z úryvků původní knížky přišla na to, proč to vlastně dělá. Hm. Asi si přece jenom budu muset přečíst tu původní knížku.

Štítky knihy

50. léta 20. století příručky retro zábavné experimenty

Autorovy knížky

2014  68%Populární snadno a rychle

Kniha Populární snadno a rychle je v

Přečtených38x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst6x
dalších seznamech1x