Poprava

Poprava https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481848/bmid_poprava-3jQ-481848.jpg 4 107 41

Dcera Susan Lentigové byla před dvaceti lety zavražděna – a nyní, po předlouhém čekání, se Susan konečně vydává přes půlku Spojených států na vrahovu popravu. Jenže během své cesty objeví nové šokující důkazy, že odsouzený muž nejspíš onen děsivý čin nespáchal – a skutečný vrah je stále na svobodě. Navíc člověk, kterého podezírá, má malou dcerku. Bez peněz a v časové tísni se Susan pokouší zjistit pravdu, avšak FBI odmítá případ znovu otevřít. A tak Susan s pomocí dvou nepravděpodobných spojenců – cynické, vzdorovité dospívající dívky a vysloužilého policisty – svádí boj, aby se skutečný vrah dostal za mříže dřív, než bude popraven nevinný a zabita další holčička.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Necklace , 2021


více info...

Přidat komentář

mirunda
12.04.2024 4 z 5

Kniha se velmi dobře četla, ale některé pasáže mi přišly lehce nepravděpodobné. Ale když si představím, že by se tohle opravdu mohlo stát, že by bylo možné odsoudit k smrti nevinného člověka ... V půlce knihy jsem opravdu měla šok. A konec? Ten byl ještě více šokující

HollyUndead
04.03.2024 5 z 5

Tohle byla kniha, kterou jsem nedokázal odložit, dokud jsem ji nedočetl. A byla ta zajímavá, že jsem ji přečetl během jednoho dne. Velice kvalitně zpracovaný příběh, který mne nenechal klidným. K hlavní hrdince jsem cítil velký soucit, uznání a následně obdiv. Přál bych si, aby na světě bylo více agentů (detektivů či policistů), jak byl vylíčen agent Pappas. Doufám, že se dočkám další knihy tohoto autora.


Valentin08
22.02.2024

Vynikající. Zcela výjimečně za 5 hvězd. Thriller jak má být. Stupňující se napětí. Snad se od autora dočkáme více knih. Doporučuji. V08

Pavlína2019
26.01.2024 5 z 5

Opět jsem měla štěstí na výběr knihy, a to zcela namátkou – která se mi velice dobře četla, je napínavá, na ohromně zajímavé téma, bohužel i značně citlivé. Hlavně je také dojemně napsaná. Určitě doporučuji k přečtení.

Leena
30.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Bylo to napsané hezky, člověk tu anabázi musel prožívat se Susan, do poslední chvíle napětí, jestli tam bude zvrat a byl.
Šokujicí bylo to, že to vlastně udělal nejbližší člověk, kterému obě věřily.
Ale konec takový moc americký:-)

Barbucha12
27.09.2023 5 z 5

První třetina knihy bylo takové velké rozbalení úvodu knihy a rozpačité čtení, ale pak už to svištělo a jelo až do konce. Poslední třetinu se od knihy nebylo možné vůbec urvat, protože proto. Téma opravdu silné a bolestné. Celkově hodnotím velice kladně a doporučuji.

soukroma
13.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Nepříliš originální: osvobozující důkaz pro toho, kdo má být za týden popraven, se vynoří zčista jasna a je třeba s tím něco dělat. Nezvyklé možná v tom, že je to matka oběti, která jej objevila a s ním možnou pravdu mnohem horší, než se kterou 20 let od smrti dcerky žila.
Ovšem celé podání takové naivní (jakoby pro ženy) až neuvěřitelné. Mně se to prostě nelíbilo. Ale dočteno, takže hodnotím jako průměr. 50%

(Lee Child na obálce vpředu i vzadu pro knihu horuje, ... jen jestli to není hlavně kvůli typicky Reacherovské dvou a půl tisícové cestě přes celé Státy, kterou hrdinka musí vykonat za velmi nepříjemných a omezujících okolností, ovšem nikoli stopem, ale autem a nakonec povětšinou autobusy. )

Hvězdinka
04.06.2023 3 z 5

Neurazilo, nenadchlo. Prostě průměr, zhruba do třetiny knihy čteme, co už víme z anotace, v polovině známe pravděpodobného viníka, závěr alá americký happyend.

AlenaF
07.04.2023 5 z 5

Originální, napínavé s překvapivým závěrem. Doporučuji.

moudivlacek
15.03.2023 4 z 5

Příběh matky zavražděné dcerky, které její okolí se složí na cestu na popravu vraha. S otcem dcerky je rozvedená a nestýkají se. A cestou narazí na něco důležitého, co ji donutí váhat, zda odsouzenec je skutečný vrah. A závažnou roli zde zahraje náhrdelník mrtvé dcerky.
Příběh velké bolesti, šoku, touze po spravedlnosti, ale i zaslepená touha vidět věci a události tak, jak v danou chvíli někomu vyhovují. Bolest jednoho může znamenat výhru pro jiného. Ale že by přece jen " zamlely" boží mlýny...? Zkuste si knihu přečíst a uvidíte.

Zuzulinka
23.01.2023 5 z 5

Napínavé. Doporučuji přečíst!

mysterygirl
31.12.2022 5 z 5

Dojemný, napínavý, čtivý.
Tak si představuju dobrou knihu

JitkaHambi
20.11.2022 4 z 5

Moc hezká kniha, opravdu silný příběh, od půlky knihy už jsem se nemohla odtrhnout.

Jiparis
30.10.2022 4 z 5

Poprava může znamenat zadostiučinění pro pozůstalé, ale i možnost, že se stala chyba, kterou již nejde odčinit. Nepochopitelná je snaha udělat z toho podívanou, která se někomu může i líbit.

Olous1
28.10.2022 5 z 5

Ještě teď to vztřebávám. Opravdu silný příběh. Sice v půlce knihy víte,kdo je pravý pachatel,ale to na příběhu neubírá. Na prvotinu skvělé. Doufám, že nás pan autor brzy překvapí dalším skvělým kouskem. Knihu jsem četla do pozdních hodin, nedalo se to odložit. Za mě právem 100%.. doporučuji všem.

iška
28.09.2022 4 z 5

Jednoduchý styl a silný námět. Napínavé až do samého konce. Velmi dobře se to četlo.

xena2711
11.09.2022 5 z 5

Skvělý napínavý thriller. Název sice trochu odrazuje, ale na to, že je to autorova první knížka, tak to stojí za to. Určitě doporučuji.

Zdenas5
01.09.2022 5 z 5

Skvělé, čtivé, neodložitelné.

Šánka
26.08.2022 5 z 5

Taková nenápadná knížka, která by mě asi minula nebýt komentářů mých oblíbených. Takže děkuji všem za tuto napínavou jízdu.
Včera odpoledne jsem se vydala spolu s hlavní hrdinkou Suzan, na dlouhou cestu abych se s ní zúčastnila popravy odsouzeného vraha její dcerky. Knihu jsem dočetla v pozdních hodinách a byla to skvělá jízda, bez zbytečných odboček s výborně vystiženými pocity, pochybnostmi i zoufalstvím Susan. A ty pochybnosti jsem měla vlastně do úplného závěru.
Skvělé, nevěřila bych, že tohle je autorova prvotina!

Pája699
24.08.2022 5 z 5

Poprava…jedním slovem dokonalost! I když pravý vrah mi byl jasný vlastně hned od začátku, ale i tak jsem se do čtení ponořila a knihu neodložila dokud jsem neobrátila poslední stránku. Susan jede na popravu vraha své dcerky. Na její cestě, ale dojde k poznání, že odsouzený vrah, nemusí být tím pravým. Jak to tedy tenkrát bylo? Neskutečná jízda za odhalením pravdy. Zdařilá prvotina!