Poppy Borůvková, narozená v pondělí

Poppy Borůvková, narozená v pondělí https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346573/bmid_poppy-boruvkova-narozena-v-pondeli-1Ob-346573.jpg 4 92 37

Představte si, že by váš učitel dokázal číst myšlenky jen proto, že se narodil ve čtvrtek a váš spolužák uměl vrátit čas, protože se narodil ve středu. Trochu šílené, že? Ve městě Nova to je ale úplně normální! Poppy Borůvková by měla umět přemisťovat předměty z místa na místo jen silou vůle, narodila se totiž v pondělí. Její schopnosti jsou ale chabé, takže hrozí, že když bude přesunovat talíř se špagetami, neskončí na stole, ale na něčí hlavě. Proto má Poppy odjet na letní školu, aby své nadání zdokonalila. Na stejné místo bohužel míří i její úhlavní nepřítel, dokonalá Elli Prestonová. Proč se jen nenarodila v pátek? To by dokázala lehce zmizet...... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Poppy Mayberry, The Monday , 2016


více info...

Přidat komentář

Beruška151
06.03.2023 5 z 5

úplně mě to vtáhlo do děje

picris
30.09.2022 2 z 5

S přihlédnutím k faktu, že se jedná o dětskou knížku, dávám dvě hvězdy. Námět možná zajímavý, ale některé části postrádají logiku (určitě bych se kvůli nějakému náramku či míči toulala v noci po chodbách nebo snad hůře, v lese). Tady jsem vážně sáhla hóóódně vedle.


Stázka007
14.06.2022 5 z 5

Tato knížka se mi velice líbila. Velice doporučuju.

Klarkare
19.10.2021 5 z 5

Dobrá kniha, to s dňami je super! (ja ak by som mala mať nejaké schopnosti tak by som mala tie čo Poppy pretože som sa narodila v pondelok). Teším sa, keď si prečítam aj pokračovanie.

DvěTéčka
11.05.2021 5 z 5

To byla tak krásná knížka že mám chut is ji přečíst ještě jednou :3

Boku
18.02.2021 5 z 5

Na knížku jsem narazila náhodou v knihovně. Za necelé dva dny jsem ji měla přečtenou! Je úžasná, něco na způsob Harryho Pottera ale ve verzi pro holky. Takže určitě doporučuji aspoň vyzkoušet! ;)

Malíček
28.01.2021 3 z 5

Knížku jsem si vybrala, protože se mi hodila do Čtenářské výzvy a musím říct, že nezklamala. Určitě je to čtení spíše pro mladší věkovou kategorii, ale líbí se mi nápad i zpracování. Navíc se pěkně čte.

sydneysage04
09.01.2021

Knihu jsem přečetla během dne, je to vtipné a jednoduché čtení, moc se mi líbí nápad se schopnostmi podle dní.

tatjana1737
31.12.2020 3 z 5

Po knížce jsem sáhla na základě vysokých hodnocení a pozitivních komentářů, ale asi nejsem tou správnou cílovou skupinou. Čekala jsem dětskou knížku a ono to bylo spíše pro puberťáky. Očekávala jsem pohádku / lehkou fantasy, ale kromě ústřední myšlenky se schopnosti vyplývajícími ze dne narození, toho moc nebylo. Spíše bych to viděla jako úvodní kapitolu pro mnohem rozsáhlejší příběh, kde se rozvinou nejen postavy, ale zejména svět Novy, o které po přečtení stále toho moc nevím, ač hrdinové chodili na opáčko z dějepisu. Hlavní postavy byly sympatické, ale všechny okolo byly spíše karikaturami, zejména ředitelka a její asistent. A to mi asi vadilo nejvíc, pro mne tím kniha ztratila na důvěryhodnosti. Coby náctiletá jsem četla Enid Blytonovou a její Dvojčata, ta si se světem dospívajících poradila podstatně lépe. Za mne tedy Poppy byla spíše zklamáním a nemyslím si, že by bylo dané jen mým věkem. Takže jsem vlastně jen přemýšlela, jaké schopnosti by měly moje děti, a kromě nejstaršího (Středa) máme jen nešťastné Víkendy. Mimochodem: Sama jsem narozená ve čtvrtek :-).

P.S.: Kdysi jsem se jedné osoby ptala, jakou superschopností by chtěla oplývat a nabízela jsem: létání, permanentní orgasmus a procházení zdí. Odpověď zněla, že by osoba chtěla být neviditelná, protože pak by mohla mít permanentní orgasmus.
P.P.S.: Vím, že to k dětské knize nepatří, ale vzpomněla jsem si na to a chtěla to sem napsat :-).

karolina5333
23.11.2020 4 z 5

Moc pěkné, strašně se mi líbí nápad se super schopnostmi podle dní. Kdo jste si taky googlili, který den jste? :D

Renda698
07.11.2020 2 z 5

nic moc

LivB
03.11.2020 5 z 5

Velmi čtivý příběh pro generaci teenagerů. Sle i přes to, že to této generace už nepatřím, tak se mi příběh moc líbil. Knížku jsem přečetla jedním dechem a s úsměvem na tváři.

Naias
08.09.2020

Poppy Mayberryová narodená v pondelok je strašne jednoduchá a strašne rýchlo skonzumovateľná fantasy pre deti. Základný nápad je originálny, ale spracovanie nepresvedčivé, nechce sa mi veriť, že by ľudia reagovali na tých, ktorí im dokážu čítať myšlienky, akoby im to nijak neprekážalo, a že by tí, ktorí zvláštne schopností nemajú, necítili voči ostatným žiadnu závisť. Aj obrat u jednej z postáv o 180 stupňov bol príliš rýchly. Ale celé to malo viac menej absurdný nádych, tak trochu ako u Dahla. A keď už som pri tom porovnávaní, prvý diel Harryho Pottera je popri tejto knihe vymakaný epický thriller. Myslela som, že sa mi zdá v podstate nijaká, pretože už dávno nie som dieťa, ale ako vidím z predošlých komentárov, dokáže okúzliť aj dospelých. Mňa teda nie. Som zvedavá, či si zajtra budem pamätať, o čom tá jednohubka bola.
P. S. Aha, takže autorka je učiteľka angličtiny. Tým sa vysvetľuje, prečo mi detské postavy nepripadali také neprirodzené ako dospelé. Inak je to slabota. Zvlášť keď to porovnám s detskou fantastikou od istého učiteľa, to bola iná káva!

1bublina
16.08.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila a vůbec nevadilo, že je určená pro děti. Hodila se mi do výzvy a jsem ráda, že jsem si ji vybrala. Doporučuji k přečtení dětem i dospělým.
ČV 2020 - Kniha, která má v názvu den v týdnu.

akinomV
09.08.2020 5 z 5

Skvělá dětská knížka, kterou už jsem během čtení své devítileté dceři tak vychválila, že po ní brzo sáhne taky :-) Je to milé čtení, parta dětí zažívá dobrodružství na letní škole, kam byli posláni "za trest" a nakonec .... no nebudu prozrazovat, stojí to za přečtení!

Zumaan
07.08.2020 4 z 5

Velmi dobrá kniha:)

tittanie
17.07.2020

Tuhle knihu jsem si vybrala protože se mi hodila do čtenářské výzvy a i když je určena pro děti a mládež nelituju. Je to velice zajímavá myšlenka, že podle dne narození bychom měli specifické vlastnosti. Mimochodem taky jsem se narodila v pondělí.

DK197
20.06.2020 4 z 5

E-KNIHA: Poppy Borůvková se mi dostala do ruky náhodou. Očekávala jsem zcela jiný děj, ale i tak jsem s knížkou spokojená. Nápad fajn, děj nakonec také. Jediné, co nechápu, proč autorka psala tolik scén, které popsala slovem nechutné. (A fakt takové byly.) Stejně bizarně vykreslila i postavy. Možná chtěla, aby byly výrazné a děti si je pamatovaly, ale... Slovní obraty kritizovat nebudu. Jsou zvláštní, leč originální. A čeština je kouzelná v tom, že se novotvary dají vytvářet snadno a celkem rychle člověk pochytí i jejich význam. (Ačkoli ano, druhý díl působí v překladu lépe.) 75 %

zuzu8480
10.05.2020 5 z 5

Po knize jsem sáhnula v rámci čtenářské výzvy, protože mě zaujal jak název, tak přebal. Příběh byl zajímavý, moc se mi líbil a jsem ráda, že jsem nakonec četla sama, v klidu, a ne s dcerou :-)

Patlalca
23.04.2020 4 z 5

Četla jsem na základě čtenářské výzvy. Občas mě baví dělat cenzuru dětských knih pro moje dcery. Pěkně napsaná.

Štítky knihy

kouzla fantasy pro děti

Autorovy další knížky

2017  83%Poppy Borůvková, narozená v pondělí
2018  84%Poppy Borůvková - Poprask na Akademii

Kniha Poppy Borůvková, narozená v pondělí je v

Právě čtených2x
Přečtených139x
Čtenářské výzvě83x
Doporučených7x
Knihotéce55x
Chystám se číst61x
Chci si koupit14x
dalších seznamech2x