Poppy

Poppy https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222081/mid_poppy-222081.jpg 4 48 20

Mysleli jste si, že ledové srdce nemůže nikdy roztát? A že se nesnesitelná stárnoucí celebrita už nezmění? Příběh herečky Allegry vám ukáže, že to jde. Někdy nás totiž setkání s láskyplnou bytostí může vnitřně proměnit a úplně tak změnit pohled na život, na naše vztahy i na svět kolem nás. Příběh Allegry a Poppy mezi taková setkání patří. Poppy je zkrátka tajemná holčička, která dokáže měnit lidské život a která vás potěší i dojme zároveň. Je to kniha se silným terapeutickým poselstvím lásky a odpuštění: „Nesmíš zahořknout. Nemůžeš změnit minulost. Ale můžeš napravit přítomnost.“ Stárnoucí hollywoodská hvězda přichází do nemocnice vyslechnout neúprosný ortel lékařů: nádor v pokročilém stadiu a již jen několik měsíců života… Slavné a bohaté herečce, uvyklé na hýčkání muži i fanoušky, se hroutí svět – ale zároveň si přeje jediné: konečně „opravdu“ zemřít. Vnitřně zemřela po tragických událostech ve své rodině snad již před mnoha lety…Ženu začne ale po několika dnech v nemocnici navštěvovat neznámá malá dívka: nikdo ji dosud neviděl, nikdo neví, odkud přišla. Je to záhada - objevuje se nečekaně, zato však vždy v pravou chvíli. Pomalu začíná nemocnou Allegru vracet do života, dodává energii i naději… Celý svůj dlouhý a složitý život začíná stará paní nahlížet v jiném světle. A stanou se i další nepředvídané věci a vše do sebe zapadá... Svižně napsaná kouzelná knížka o síle naděje a lásky, jež se čte jedním dechem , má na čtenáře doslova terapeutický účinek – a překvapí velmi neočekávaným vyústěním... celý text

Bytost na cestě
Bytost na cestě
01.05.2023 5 z 5

Páni, nečekala jsem, že mě kniha tak chytne. Přečteno během večera, na začátku jsem raději neočekávála nic převratného, ale postupně to bylo moc hezké. Proměna Allegry, poselství knihy a ten konec, ach. Krásné :) Myslela jsem si, že po přečtení si moje knihovna uleví a budu mít zase co poslat dál, ale bude muset zůstat :)

sidonka
sidonka
28.11.2022 4 z 5

Dojemný příběh o proměně životního postoje a stačí obyčejný člověk nebo malá holčička, kteří dokážou ukázat jiné hodnoty, jiný životní směr


Allla9
Allla9
13.09.2022 5 z 5

Hezký příběh. Promlouvá k nám svou láskou, touhou po smíření, odpuštění a pochopení.

ditul
ditul
25.10.2021 5 z 5

Krásný příběh, který ukazuje že nejdříve musíme začít s odpuštěním sobě a druhým, abychom uvolnili napjatou zablokovanou energii a věci se daly samy do pohybu.

Atanone
Atanone
14.10.2021 5 z 5

To začnete číst a cynik ve vás se po pár stránkách začne bouřit. To jako vážně? Mám číst takový kalkul? Takovou jednosměrku? A pak se dočte ke scéně, kterou na vlastní kůži zažil a najednou je z něj citlivka, která má chuť tuhle knížečku nechávat po všech koutech města, aby si ji mohlo přečíst co nejvíc lidí, protože ano, s tou láskou, odpuštěním a smířením to je opravdu až tak jednoduché. Stačí to udělat a být upřímní. A věci se pohnou. I když si myslím, že asi osloví jen ty, kteří jsou zrovna schopní slyšet.
Škoda, že se nedozvím, kdo ji najde a co s ní udělá...

Laughtubbe
Laughtubbe
15.03.2020 3 z 5

Každý hledáme svou Poppy aneb i jeden člověk nám dokáže změnit pohled na svět.

Zania
Zania
27.02.2020 5 z 5

Krásný příběh, hezky se četl. Hezké čtení na odpočinek.

RendyaDav
RendyaDav
09.01.2020 4 z 5

Pěkně napsaná knížka,má to svoji hloubku....

michaela.97
michaela.97
06.05.2019 3 z 5

Příběh sice prostý, průhledný a sluníčkový, ale já ho četla ráda. Je to taková knižní jednohubka, kterou smlsneš za večer. Ideálně pro ty, kteří věří. V Boha, v naději, v odpuštění, v uvědomění si vlastních chyb. Mě se příběh líbil hlavně proto, že poukazuje na to, jak důležité je se obklopovat láskyplnými lidmi, kteří můžou lásku do našeho srdce vrátit a ukázat nám správnou životní cestu, i když z ní sejdeme. Neurazí, nenatchne, ale obohatí - naši duši i srdce.

Pechule
Pechule
04.02.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila, ale chvílemi mi i lezla na nervy svou přílišnou "sluníčkovostí". Vhodná pro někoho, kdo momentálně potřebuje nalít silnou dávku optimismu do žil.

Viky007
Viky007
30.06.2018 1 z 5

Příliš jednoduché, průhledné a sluníčkové. Chápu, co tím autorka chtěla říct, ale fakt se to nedalo. Hlavní hrdinka, sobecká a mrzutá dáma, se změnila téměř mávnutím kouzelného proutku v úplně někoho jiného. Příběh byl přesycený vírou, láskou, odpuštěním, až to pěkné nebylo. Na tak tenkou knížku toho bylo až moc.

inkatenysek
inkatenysek
15.04.2018 4 z 5

Starnouci filmova hvezda Allegra se behem sve hospitalizace v nemocnici seznami s milou holcickou Poppy, ktera ji ukaze, ze i pres neprizen osudu a vlastni chyby muze byt opet stastna, milovana a potrebna...

Tato knizni jednohubka o uvedomeni si vlastnich chyb, nadeji, odpusteni, vire v Boha a druhych sancich pro me byla prijemnym prekvapenim a takovym pohlazenim po dusi. Vice se mi teda libila dejova linka ze soucastnosti. Cast Allegriny minulosti mi prisla az moc ruzova a presladla... Zaver celeho pribehu byl velmi prekvapivy. Knihu hodnotim 85% a jeji precteni doporucuji vsem, kteri maji radi knihy k zamysleni.

Annkag
Annkag
17.02.2018 5 z 5

Velmi krásne a jednoducho napísaný príbeh plný lásky a odpustenia.Spoznávanie sebe sama a znovunájdenie chuti do života.
Prečítala som ho jedným dychom a v záveru knihy som vyronila slzičku.

Ema22
Ema22
21.01.2018 2 z 5

Jednoduchý příběh o smyslu našich životů. Pro mě moc průhledný. Čte se snadno, ale ničím nepřekvapí. Nadpřirozené prvky byly nadbytečné. Jednou a dost.

Kni-Homolka
Kni-Homolka
03.07.2017 5 z 5

Úžasná kniha se silným příběhem. Je příkladem toho, že víra umírá poslední a že rodina by měla vždy držet pospolu a nikdy není pozdě na to, někomu odpustit. Konec knihy mě překvapil a skoro mi ukápla slza. Po měsíci jsem si ji přečetla znovu.

isis.sisa
isis.sisa
11.02.2017 5 z 5

Krásná knížka. Četla se velmi příjemně, je v ní obsažená opravdová hloubka. Doporučuji.

verushka19
verushka19
27.12.2016 5 z 5

Moc silný příběh. Moc čtivá kniha. Nejvíce mě zaujal konec, který byl zcela nečekaný, Měla jsem ji za den přečtenou. Všem doporučuji.

hana.hanigerova
hana.hanigerova
19.02.2016 5 z 5

Tahle knížka je tak fantastická, že to ani slovy vyjádřit nejde. Je krátká, skladná, nevýrazná a přečtete ji během dvou hodin, rychločtenáři i dřív. Ale ona má tolik co nabídnout! K přečtení této knihy ale musí být ten správný čas a nesmíte mít přehnaná očekávání. Byla napsaná s jasným poselstvím a i přes svou "jednoduchost" dokáže dodat člověku v nouzi neskutečnou životní sílu. Během čtení jsem si několikrát pobrečela, ale byly to slzy štěstí. Uvědomila jsem si, jak moc je život pomíjivý, jak důležitá je rodina a přátelé a jakými malichernostmi se zabýváme, jak se utápíme ve smutku, v minulosti, ve strachu z budoucnosti a jak si nedokážeme užívat přítomnost a žít svůj život tak, jak bychom chtěli. Tohle vše, a ještě víc, vám Poppy během chviličky připomene, ale nenásilnou formou, jemně - tak, abyste si na to přišli vlastně sami.

JanaDor
JanaDor
16.04.2015 3 z 5

Příběh jako takový se mi líbil. Věřím ve sdělení, které kniha nese. Je to o víře v Boha. Ale bohužel se mi nelíbil styl psaní autorky. Moc mě neoslovil. Přišlo mi to jako velká prázdná slova, která se na mě sypou z knihy. Teď záleží na vkusu a víře čtenáře, jak mu kniha sedne. Mě trochu ne. Být ateista, tak nedočtu knihu s pocitem, že je to naivní pohádka určená pouze pro věřící. Pokud chceme někoho vést k víře, je nejlepší způsob prostřednictvím příběhu. Ale musí to být s citem, jemně a oduševněle. I když se takto příběh tváří, já jsem tyto vlastnosti postrádala.

PetraBery
PetraBery
24.12.2014 4 z 5

Něžný příběh o naději, víře a odpuštění... Milé pohlazení na duši.